مسئول فراهم آوری اعضای بیمارستان منتصریه مشهد گفت: واحد گیرندگان عضو در مرکز فراهم آوری اعضا بیمارستان منتصریه در تماس با بیمارستان های دیگر از وجود بیمار مرگ مغزی مطلع و با انتقال این بیماران به بیمارستان منتصریه؛مرگ مغزی بودن بیمار را مورد تائید و برداشت عضو از این بیماران را دنبال می کند.

دکتر ابراهیم خالقی در گفت و گو با وب دا؛ در خصوص واحدهای مرتبط با پیوند عضو در بیمارستان منتصریه، گفت: 20 واحد در مجموع جهت انجام پیوند عضو فعال هستند که یکی از این واحدهای پر اهمیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه پیوند، واحد «گیرندگان عضو» است.

وی ادامه داد: این واحد در بیمارستان منتصریه در مرکز فراهم آوری اعضا با تماس و داشتن ارتباط با دیگر بیمارستان ها از وجود بیمار مرگ مغزی اطلاع کسب کرده و با انتقال این بیماران به بیمارستان منتصریه مشهد مرگ مغزی بودن بیمار را مورد تائید و در اتاق عمل برداشت عضو از این بیماران را دنبال می کند.

مسئول فراهم آوری اعضای بیمارستان منتصریه مشهد، بیان داشت: برای داشتن یک واحد «گیرندگان عضو» فعال باید هر کدام از ارگان های دیگر توجه لازم را در خصوص گیرنده داشته باشند تا بتوان قلب، کلیه، کبد، قرنیه، پوست، پانکراس، ریه و دیگر اعضای قابل پیوندی را جهت استفاده دیگر بیماران در زمان مناسب خود انتقال و پیوند کرد.

وی در ادامه در خصوص تلاش واحد گیرندگان عضو در خصوص پیوند کلیه، اظهار داشت: پس از برداشتن کلیه از بیمار مرگ مغزی باید گیرندگان کلیه جهت انجام عمل جراحی پیوند آماده شوند که در این راستا باید بیمار دیالیز خونی و صفاقی در شهر مشهد و استان به بیمارستان مراجعه کند.

مسئول فراهم آوری اعضای بیمارستان منتصریه مشهد، خاطر نشان کرد: در ابتدا بیمار کلیوی توسط متخصص کلیه به بیمارستان معرفی و در منتصریه اقدام به انجام آزمایشات، ارائه مشاوره ها و انجام کارهای اولیه و لازم می شود.

دکتر خالقی گفت: پس از برگزاری کلاس های توجیهی، روان پزشکی و مددکاری؛ بیمار بر اساس نوع گروه خون و سن در لیست انتظار پیوند گیرندگان کلیه قرار می گیرد.

وی نکته مهم درانجام پیوند کلیه متقاضیان را مدت زمان دیالیز دانست و ابراز داشت: هر اندازه بیمار زمان بیشتری را دیالیز کرده باشد اولویت پیوند کلیه بیشتری نسبت به دیگر بیماران دارد.

مسئول فراهم آوری اعضای بیمارستان منتصریه مشهد، بیان داشت: پس از انجام آزمایشات اولیه؛ دهنده و گیرنده کلیه هر دو تحت انجام آزمایشات تخصصی قرار می گیرند؛ که در این میان تعداد گیرندگان کلیه براساس ضرورت های موجود چهار نفر می باشد.

دکتر خالقی ابراز داشت: از این چهار نفر دو نفربه عنوان گیرنده اصلی و دونفر به عنوان رزرو فراخوان می شوند تا در صورت بروز مشکل در حین عمل جراحی پیوند برای هر کدام از گیرندگان اصلی، دیگر گیرندگان به سرعت جهت از دست نرفتن کلیه، تحت عمل جراحی قرار گیرند.

وی آزمایشات گیرنده و دهنده کلیه را تحت عنوان آزمایشات اورژانسی و تطابقی معرفی کرد و گفت: قبل از قرار گرفتن نام بیمار کلیوی در لیست انتظار دریافت کلیه، شورای پیوند کلیه متشکل از سه فوق تخصص جراحی پیوند کلیه، سه تا پنج فوق تخصص پیوند، نفرولوژیست، متخصص داخلی پیوند کلیه، متخصص بیهوشی و سرپرستار بخش، به تائید بیمار می پردازند.

مسئول فراهم آوری اعضای بیمارستان منتصریه مشهد، تصریح کرد: پس از انجام موفقیت آمیز پیوند کلیه بر روی دو بیمار دریافت کننده کلیه؛ بیماران دو روز در آی سی یو و به مدت دو هفته نیز در بخش بستری و تحت مراقبت خواهند بود و پس از ترخیص تحت نظر پزشک متخصص خود و یا درمانگاه های پیوند بیمارستان منتصریه قرار می گیرند.

دکتر خالقی به تعداد بیماران در لیست انتظار پیوند کلیه اشاره کرد و بیان داشت: در حال حاضر 188 نفر در لیست پیوند کلیه فعال و 640 نفر در لیست پیوند کلیه تکمیلی می باشند.

وی با اشاره به رشد تعداد بیماران کلیوی در لیست تکمیلی، گفت: افرادی که در لیست پیوند کلیه فعال قرار دارند تائیدیه شورای پیوند کلیه را دریافت و در زمان مورد نظر مورد پیوند قرار می گیرند؛ اما افرادی که در لیست تکمیلی قرار دارند در حال انجام روال قرار گرفتن در لیست فعال پیوند کلیه می باشند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image