جوان 29 ساله ای که یک ماه مانده به عروسی خود دچار بیماری فیبروز منتشر ریوی شد و قادر به راه رفتن و نفس کشیدن نبود به همت تیم پیوند درمان و با ریه اهدایی اکنون در کنار خانواده خود زندگی طبیعی را سپری می کند.
به گزارش وب دا؛ ریه و قلب دو عضو مهم بدن هستند که اختلال در سلامت آن ها اختلال در زندگی را به دنبال دارد. در پی انجام سومین پیوند ریه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جهت تهیه گزارشی از چگونگی این موفقیت به گفتگو با دکتر باقری؛ مسئول تیم پیوند ریه، دکتر عطاران؛ پولمنوریسم گروه پیوند و احسان طاهری بیمار دریافت کننده ریه اهدایی نشستیم.
معرفی مشهد در میدل ایست در پیوند ریه،نگینی برای دانشگاه است
مسئول تیم پیوند ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در میدل ایست توان انجام پیوند ریه تنها در دو مرکز تهران و مشهد وجود دارد و این نگینی است برای دانشگاه مشهد که می تواند امکان نفس کشیدن را به بیمارانی که از شدت رنج توان راه رفتن ندارند اهدا کند.
وی در خصوص انجام عمل پیوند ریه که به تازگی توسط تیم پیوند ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است گفت: این بیمار مبتلا به فیبروز منتشر ریوی بود که حدود چهار ماه قبل تحت عمل جراحی پیوند در دانشگاه مشهد قرار گرفت.
دکتر باقری ادامه داد: من خوشحالم که در این زمان و در هنگام انجام این گفت و گو احسان طاهری موفق شده است ریه اهدایی را در بدن خود به خوبی پذیرا باشد و فردی که توان بلند کردن جسم یک کیلویی را نداشت اکنون به سلامت در این جلسه حضور داشته و به راحتی نفس بکشد.
مسئول تیم پیوند ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: این تیم از نظر کمیت در پیوند قلب سومین دانشگاه فعال و از نظر پیوند ریه دومین دانشگاه فعال در کشور به شمار می رود.
مسئول تیم پیوند ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: این برای من در سال 1390 که به آمریکا سفر کردم آرزویی بود. در آن زمان من به کمک دکتر اردهالی؛ جراح پیوند قلب و ریه و رئیس دپارتمان قلب و ریه دانشگاه یوسی ال امریکا مهارت های لازم جهت انجام پیوند قلب و ریه را فرا گرفتم.
دکتر باقری اظهار داشت: هنگام بازگشت به ایران با انگیزه ای بسیار امید داشتم تا این توان را در ایران به کار گیرم که متاسفانه در کشور بسیاری بر عدم توانایی و امکان انجام این کار تاکید داشتند و کشور را دارای ظرفیت این علم نمی دانستند.
وی افزود: این دلسردی پس از رسیدن به موفقیت در پیوند قلب ادامه داشت و در هنگام آغاز به کار پیوند ریه نیز عده ای اعتقاد داشتند ایران مکان این گونه موفقیت ها نیست؛ اما امروز نفس های محکم احسان طاهری؛ جوانی که در یک ماه مانده به ازدواج دچار تنگی نفس شدید و حتی برای راه رفتن بیش از دو قدم دچار مشکل بود حقیقت را اثبات کرده است.
در ادامه دکتر عطاران بیان داشت: احسان طاهری 29 ساله چند ماه قبل با شرایط تنگی نفس شدید در شرایطی که حتی قادر به راه رفتن نبود به مرکز مراجعه کرد. وی از بیماری فیبروز منتشر ریه رنج می برد و به دلیل کاهش اکسیژن خون بدنش، بسیار ضعیف و قادر به زندگی عادی و حضور در مراسم عروسی خود نبود.
توان نفس کشیدن پس از پیوند نعمت بزرگی است که توانایی سپاس آن را ندارم
وی ادامه داد: تیم به هر سختی احسان را به مراسم عروسی رساند و پس از آن بیمار کاندید پیوند ریه شد؛ که در نهایت پس از یافتن دهنده مناسب تحت عمل جراحی پیوند یک طرفه ریه راست شد و پس از عمل به مدت 40 روز در ICU بستری و اکنون بدون وابستگی به اکسیژن در وضعیت خوبی قرار دارد.
احسان طاهری در پایان این گزارش ضمن تقدیر از تیم توانای پیوند ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: راه رفتن و از پله ها بالا آمدن برای بیماری که برای راه رفتن نفسی نداشت و باید مدام بر زمین می نشست نعمتی بزرگ است که هیچ گاه قادر به شکر این نعمت نیستم.
وی ادامه داد: در این مدت تلاش شبانه روزی همه اعضای تیم را در کنار خود دیدم و اکنون توان بالا رفتن از ساختمانی سه طبقه را دارم در حالی که گمان نداشتم بتوانم دوباره به راحتی راه بروم و اکنون شرایط مطلوبی دارم و در کنار همسرم زندگی عادی خود را می گذرانیم.