مدیر فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهداظهار کرد" برگزاری دوره های آموزشی تخصصی و فوق تخصصی نحوه مراقبت از بیماران مرگ مغزی نقش موثری در موفقیت و افزایش اهدای عضو داشته است.
به گزارش وب دا، دکتر ابراهیم خالقی در نشست خبری روز ملی پیوند اعضا با بیان اینکه نگهداری و مراقبت از بیماران مرگ مغزی نیازمند اقدامات تخصصی و فوق تخصصی است و به دلیل آسیب دیدگی مغز هر لحظه احتمال ایست قلبی وجود دارد خاطر نشان کرد: با اجرای برنامه های آموزشی مدون میزان ایست قلبی در افراد مرگ مغزی از 20 درصد به کمتر از سه درصد کاهش یافته است که این امر نقش موثری در افزایش آمار اهدای عضو داشته است.
وی با اشاره به اینکه ایجاد هماهنگی منسجم در میان اعضای تیم پیوند از دیگر اقدامات موثر در راستای افزایش میزان اهدای عضو از دهندگان مرگ مغزی به شمار می رود تصریح کرد: در حال حاضر 5 پرستار متبحر با حکم معاونت درمان وظیفه بررسی و بازدید از بخش های مراقبت های ویژه برای شناسایی افراد مرگ مغزی را برعهده دارند.
مدیر فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نحوه برخورد با خانواده افراد مرگ مغزی امری مهم به شمار می رود و باید به صورت علمی و بر اساس پروتکل انجام شود خاطر نشان کرد: در حال حاضر میزان رضایت از خانواده مرگ مغزی به 60 درصد رسیده است که رشد چشمگیری در این زمینه به شمار می رود.
دکتر خالقی با بیان اینکه سخت پذیرفتن خانواده بیمار مرگ مغزی از اینکه عزیزشان دیگر ادامه حیات نخواهد داشت یکی از مشکلات در روند اهدای عضو به شمار می رود تصریح کرد: روند تایید مرگ مغزی هشت مرحله است و گروه های تخصصی و فوق تخصصی مختلفی در آن فعال هستند و زمانی که تایید مرگ مغزی صورت می گیرد به معنای آن است که بیمار دیگر به زندگی باز نمی گردد.
مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در امور اجتماعی نیز از برگزاری 'جشن نفس' با حضور خانواده های بیماران مرگ مغزی و بیماران گیرنده عضو در 23 خردادماه امسال به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد.
دکتر غلامحسین خدایی افزود: انجمن پیوند اعضای مهر رضوی تشکیل شده است و ترویج فرهنگ اهدای عضو در جامعه و حمایت معنوی از خانواده های اهدا کننده و گیرندگان عضو از اهداف تشکیل این انجمن است.
واحد پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که شمال شرق کشور را زیر پوشش دارد از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است.