رییس تیم پیوند کبد و پانکراس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در حال حاضر این دانشگاه رتبه سوم کشور را در زمینه پیوند کبد داراست.
دکتر محسن علی اکبریان در گفتگو با وب دا، با بیان اینکه پیوند کبد از سال 92 در مرکز دیالیز و پیوند اعضای منتصریه راه اندازی شد و تا کنون بیش از 310 مورد پیوند در این مرکز انجام شده است خاطر نشان کرد: در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی مشهد پس از مرکز ابن سینا شیراز و امام خمینی(ره) تهران رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در کنار توجه به توسعه کمی پیوند کبد، ارتقاء کیفی آن نیز همواره مورد توجه بوده است و در این راستا میزان بقای یک ساله حدود ۹۵ درصد و میزان بقای سه ساله حدود ۹۰ درصد گویای این مطلب است تصریح کرد: این موفقیت ها نتیجه سال ها تلاش و از خود گذشتگی خانواده بزرگ پیوند است که در سخت ترین شرایط شب و روز و در روزهای تعطیل و با کمترین چشم داشت به خدمت رسانی به بیماران نیازمند مشغول هستند.
دکتر علی اکبریان خاطر نشان کرد: بررسیهای ما نشان میدهد که در طول یک سالهی بعد از پیوند، بیماران پیوند کبد در مشهد ۹۲ درصدشان به زندگی ادامه میدهند و در طول عمر سه ساله این نسبت به ۹۰ درصد میرسد که نسبت بسیار خوب و قابل قبولی است زیرا بیشترین خطر و مشکل، در همان هفتهها و ماههای اول وجود دارد که از داروهای سرکوبکنندهی ایمنی استفاده می شود و به تدریج، مشکلات کمتر میشود.
دکتر علی اکبریان با بیان اینکه درکنار توجه به گسترش پیوند کبد به امر پژوهش نیز توجه ویژه می شود خاطر نشان کرد: برنامه رجیستری پیوند کبد مشهد از جمله برنامه های موفق در کشور بوده و مورد تجلیل قرار گرفته است.
وی گفت: از ابتدای راه اندازی پیوند کبد در بیمارستان منتصریه نرمافزار ثبت اطلاعات و نتایج پیوند طراحی شدکه دارای سطوح دسترسی متفاوتی است و حتی بیماران که پیوند شده اند میتوانند با مراجعه به نرمافزار، اطلاعات خودشان را وارد و موارد مورد نیازشان را دریافت کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: این نرمافزار، اطلاعات مفیدی برای پژوهشگران دارد و علاوه بر این برای بیماران و پزشکان رشتههای مرتبط نیز دادههای قابل توجهی داراست.
رییس تیم پیوند کبد و پانکراس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در حال حاضر در این دانشگاه، صف انتظار گیرندهی پیوند کبد وجود ندارد اظهار کرد: به لطف نگاه انساندوستانهی شهروندان، تعداد اهدا کنندگان با گیرندگان برابر شده و حتی تعدادی کبد اهدا شده به مراکز درمانی شیراز ارسال می شود تا بیماران دیگری از مرگ نجات پیدا کنند.