به گزارش وب دا، دکتر مهین قربان صباغ در نخستین همایش ملی سواد سلامت که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال برگزاری است افزود: بر اساس همین بررسی ها 6.5  درصد مردم مشهد سواد سلامت ناکافی دارند و  38.5 درصد در مرز  بین کافی و ناکافی قرار دارند.

وی خاطر نشان کرد: جامعه آماری این تحقیق که در سال 94 انجام شده است، 400 نفر از مردم مشهد ساکن در مناطق مختلف شهری و در گروههای سنی متفاوت و با تحصیلات مختلف است.

وی ادامه داد: بر اساس این مطالعه پرسیدن از پزشک و کارکنان پزشکی با 36 درصد، بالاترین منبع اخذ اطلاعات سواد سلامت در بین مردم مشهد را تشکیل می دهد.

به گفته وی، منبع اینترنت با 26 درصد، رادیو و تلویزیون با 23.9 درصد و پرسیدن از دوستان و آشنایان با 9.2 درصد دیگر منابع دریافت اطلاعات سواد سلامت مردم مشهد بر پایه این تحقیق بوده اند.

رئیس علمی همایش ملی سواد سلامت افزود: استفاده از کتابچه ها و بروشورها با 2.9 درصد و روزنامه ها، مجلات و نشریه ها با رقم 2.1 درصد، کمترین میزان سواد سلامت مردم مشهد را شامل می شوند.

دکتر قربان صباغ با بیان اینکه تحقیقات انجام شده پیرامون سواد سلامت مردم مشهد همچنان در حال تکمیل است، اظهار کرد: 400 پرسش نامه دیگر بدین منظور در حال تکمیل شدن است که نتایج آن در ماههای اخیر ارائه می گردد.

وی بیان کرد: هم اکنون سلامت به عنوان یک مساله و بحث جهانی در قرن 21 معرفی شده است و سازمان جهانی بهداشت سواد سلامت را به صورت مهارت های شناختی و اجتماعی که تعیین کننده انگیزه و قابلیت افراد در دستیابی، درک و به کارگیری اطلاعات به طریقی که منجر به حفظ و ارتقای سلامت آنها شود، معرفی کرده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه سبک زندگی سالم محور سواد سلامت است، گفت: سواد سلامت به عوامل مختلفی از جمله آگاهی اجتماعی، نگرش اجتماعی و توانمند سازی اجتماعی مرتبط است.

 


اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image