رییس مرکز تحقیقات جراحی و پیوند قلب و ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در مرکز جراحی پیوند قلب و ریه دانشگاه در سال جاری هشت عمل پیوند قلب انجام  شد و این در حالی است که در طول سه سال قبل تنها 20 عمل پیوند قلب انجام شده بود.

به گزارش وب دا؛ دکتر رضا باقری؛ رییس مرکز تحقیقات جراحی و پیوند قلب و ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص تحقیقات و طرح های در دست اقدام این مرکز، گفت: مرکز تحقیقات جراحی و پیوند قلب و ریه دانشگاه از سه ماه قبل با دو مرکز تحقیقات بیماری های ریوی و جراحی آندوسکوپیک ادغام شده است.

وی تاکید کرد: نام مرکز تحقیقات جدید تحت عنوان «کاردیو توراسیک ریسرچ سنتر» در دانشگاه ثبت شده است و این سه مرکز اکنون در فعالیتی مشترک به دنبال رشد دانش و علم در فضای دانشگاهی و کشور هستند.

این محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه ابراز داشت: هدف هر مرکز تحقیقات آماده سازی بستر کارهای تحقیقاتی است؛ که آغاز این مهم از ایده پردازی و طرح انجام می شود.

40 مقاله معتبر جهانی در طول سه سال قبل تولید شده است

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکید کرد: این مرکز در تحقیقات خود به بیماری های جراحی قفسه سینه، جراحی قلب و پیوند قلب و ریه می پردازد و توانسته است طی این مدت 40 مقاله در مجلات معتبر جهانی به چاپ برساند.

رییس مرکز تحقیقات جراحی و پیوند قلب و ریه ادامه داد: پیوند قلب و ریه در دانشگاه، بستری است که به تازگی شکل اساسی خود را پیدا کرده و سه سال بیشتر از انجام اولین پیوند قلب و ریه در آن به صورت متمرکز نمی گذرد.

دکتر رضا باقری تصریح کرد: در طول سه سال گذشته 20 مورد پیوند قلب و دو مورد پیوند ریه در این مرکز انجام شده است که از این حیث از مراکز منحصر به فرد کشور به شمار می رویم.

هشت پیوند قلب در سال جاری انجام شده است

این محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد از انجام هشت عمل پیوند قلب در سال 95 خبر داد و گفت: اعضای پیوند قلب بیمارستان امام رضا(ع) و اعضای هیأت علمی این مرکز تحقیقات از ابتدای سال 95 تا کنون توانسته اند هشت پیوند قلب و یک پیوند ریه را انجام دهند.

وی تلاش مرکز تحقیقات جراحی و پیوند قلب و ریه را حرکت به سوی اهداف آینده دانست و اظهار داشت: اهدافی همچون رسیدن به جایگاه قطب پیوند قلب و ریه شرق کشور نگاه ما به آینده را شکل می دهد؛ که این مهم اکنون تصویب و با حمایت مسئولان به نتیجه خواهد رسید.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطر نشان کرد: برخی طرح های تحقیقاتی موفق در مرکز با توجه به عمر طولانی آن طی سه سال آینده به نتیجه خواهد رسید.

رییس مرکز تحقیقات جراحی و پیوند قلب و ریه، علاقه عضو هیأت علمی را در موفقیت طرح ها و مقالات تحقیقاتی بسیار مهم دانست و افزود: کار تحقیقاتی با توجه به مشغله بالینی اعضای هیأت علمی نیازمند علاقه و پیگیری است.

وی بیان داشت: برای یک عضو هیأت علمی که بر بالین بیمار حضور می یابد، تنها 50 درصد زمان جهت انجام برنامه های پژوهشی باقی می ماند؛ که در این زمان محدود نیز موفقیت های پژوهشی در گروی داشتن عشق و علاقه در کار پژوهشی است.

تحقیقات مرکز حول جراحی توراکس و جراحی قلب متمرکز است

این محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: جراحی های متنوع ریه، تراش، دیافراگم، جداره قفسه سینه، مری و معده  جزء فعالیت های جراحی توراکس و مورد تحقیق و پژوهش مرکز است.

دکتر رضا باقری تاکید کرد: در جراحی قلب شایع ترین عمل ها در خصوص بیماری های کرونری، دریچه ای و مادرزادی است که تحقیقات مرکز نیز بر روی این بیماری ها متمرکز است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، پیوند را تحت عنوان یک فعالیت پیچیده و پیشرفته معرفی کرد و گفت: این پیچیدگی به حدی است؛ که تنها مراکز دارای جراحان متبحر و تیم ورک بسیار قوی می توانند به انجام عمل پیوند دست بزنند.

رییس مرکز تحقیقات جراحی و پیوند قلب و ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اضافه کرد: همین امر موجب شده که علی رغم وجود تعداد بالای مراکز جراحی قلب در کشور؛ تنها پنج مرکز ظرفیت پیوند قلب را در خود داشته باشند.

این محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ روند پیوند را بسیار پیشرفته دانست و ابراز داشت: برای انجام یک عمل پیوند در ابتدا نیاز به بیمار کاندید پیوند داریم؛ پس از انجام ارزیابی های اولیه باید در انتظار یک بیمار مرگ مغزی مناسب بود و هر زمان این مورد تامین شود عمل پیوند در هر ساعت از شبانه روز انجام می شود.

وی افزود: انجام عمل پیوند نیازمند فعالیت 50 متخصص است. به همین دلیل مرکز پیوند زیربنایی را دنبال می کند که وابسته به فرد نیست و داری اهداف بلند مدت می باشد.

تعداد اعمال پیوند مرکز را به 40 عمل در سال گسترش خواهیم داد

دکتر رضا باقری بیان داشت: تلاش عمده ما ارتقای آمار پیوند از 15 عمل به 40 پیوند در سال است که برای رسیدن به این موفقیت نیازمند حمایت مسئولان هستیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراز داشت: مرکز پیوند قلب و ریه بیمارستان امام رضا(ع) نیازمند دستگاهی به نام اکمو به مبلغ 400 هزار یورو به عنوان یکی از نیازهای حیاتی پیوند ریه می باشد.

رییس مرکز تحقیقات جراحی و پیوند قلب و ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد وجود دستگاه اکمو را جهت انجام پیوند ریه ضروری دانست و تصریح کرد: متاسفانه به دلیل محدودیت بودجه در شرایط فعلی موفق به خرید این دستگاه نشده ایم؛ اما اگر نگاه به مراکز پیوند به شکل توسعه ای باشد باید امیدوار بود تا در آینده این مشکل بر طرف شود.

این محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد، افزود: ریه 24 الی 48 ساعت پس از انجام پیوند تحت تاثیر مسائل مختلفی از جمله کم خونی، قدرت فعالیت و اکسیژن سازی خود را از دست می دهد؛ در این حالت باید در سه روز اول پس از پیوند به کمک دستگاه اکمو که مانند یک پمپ قلب و ریه عمل می کند خود را ریکاوری کند.

وی دلیل موفقیت مرکز پیوند بیمارستان امام رضا(ع) در سال جاری را هماهنگی مناسب تیم پیوند دانست و افزود: هنگامی که تیم پیوند منسجم باشد زمان حضور بیمار در ICU را کاهش داده و این مهم دست ما را جهت افزایش تعداد پیوندها بازتر می کند.

مرکز تحقیقات جراحی و پیوند قلب و ریه ارتباط بین مرکزی موفقی دارد

دکتر رضا باقری، تصریح کرد: این مرکز تحقیقات با مرکز قلب ریه در لس آنجلس، مرکز پیوند ریه در بیمارستان مسیح دانشوری و مرکز پیوند قلب در بیمارستان امام خمینی(ره) همکاری علمی خوبی دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، افزود: مرکز جراحی و پیوند قلب و ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه چهارم مراکز پیوند در کشور قرار دارد؛ اما برای رشد بیشتر باید تعداد اعمال جراحی پیوند خود را افزایش دهد.

رییس مرکز تحقیقات جراحی و پیوند قلب و ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان تصریح کرد: ارتباط مرکز با بیمارستان منتصریه به عنوان مرکز فراهم آوری اعضا بسیار خوب است و تیم جراحی مرکز پس از معرفی مورد مناسب پیوند جهت انجام عمل هاروست (برداشتن عضو از فرد مرگ مغزی) به بیمارستان منتصریه منتقل می شود.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image