مرکز تحقیقات دارورسانی هدفمند دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در ارزشیابی های سالانه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، موفق به کسب رتبه برتر در میان مراکز بیومدیکال شد.
به گزارش وب دا، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: بر اساس ارزشیابی سال 94 مراکز تحقیقات،مرکز تحقیقات دارورسانی،با امتیاز 777 در بین 88 مرکز بیومدیکال در کل کشور با فعالیت زیر سه سال، رتبه چهارم کشوری و در بین مراکز بیومدیکال با فعالیت زیر سه سال در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، رتبه اول را کسب نمود.
دکتر محسن تفقدی ضمن قدردانی از تلاش اعضای هیات علمی، کارشناسان و دانشجویان مرکز تحقیقات دارورسانی هدفمند خاطر نشان کرد: این مرکز در سال 94، موفق به تهیه و انتشار 41 مقاله شد.
وی افزود: در سال 93 نیز مرکز تحقیقات دارورسانی هدفمند موفق شد به کسب رتبه 12 کشوری و اول دانشگاهی در میان مراکز تحقیقات بیومدیکال تازه تاسیس با سابقه کمتر از سه سال دست یابد.
وی تلاش برای جلب مشارکت حداکثری اعضاء مرکز،استفاده از اساتید جوان و با انگیزه و استفاده از توانمندیهای آنها از جمله اقدامات موثر در کسب این عنوان برشمرد و تصریح کرد:این مرکز در حال حاضر، آموزش 3 دانشجوی دکترای پژوهشی را بر عهده دارد.
رییس مرکز تحقیقات دارورسانی هدفمند نیز اظهار داشت: هدف از تأسیس این مرکز تحقیقاتی علاوه بر تلاش های علمی مورد نظر، گردهمآیی اعضای هیأت علمی توانمند در این راستا است تا با کار بر روی سیستم های دارورسانی بتوانیم در مجموع علاوه بر مبحث دارورسانی هدفمند؛ گریزی در تحقیقات بالینی و پایه و کار بر روی حیوانات داشته باشیم.
دکتر مهاجری به ایجاد طرح های تحقیقاتی موفق در این مرکز تحقیقاتی اشاره کرد و بیان داشت: «ساخت و بررسی سیستم های دارورسانی آهسته رهش جهت هورمون رشد با استفاده از هیدروژل های حساس به دما، قابل تزریق و ژل شونده در محل» یکی از تحقیقات موفق در این مرکز تحقیقاتی است.
رییس مرکز تحقیقات دارورسانی هدفمند دانشگاه علوم پزشکی مشهد به طرح تحقیقاتی انتقال هدفمند وینکریستین به سلول های سرطان خون با استفاده از آپتامر و آلبومین اشاره کرد و افزود: لوسمی حاد لنفوئیدی یک نوع سرطان می باشد که در آن سلول های خونی و مغز استخوان درگیر می شود.
دکتر مهاجری گفت: وینکریستین یک داروی شیمی درمانی می باشد که در درمان لوسمی در بزرگسالان و کودکان استفاده می شود با این وجود تجویز وینکریستین در بالین به خاطر حلالیت کم آن در محیط های آبی و مشکلات عصبی مربوط به آن محدود شده است.
وی اضافه کرد: در درمان هدفمند سرطان با استفاده از نانوحامل ها، عوامل شیمی درمانی به صورت هدفمند در موضع سرطانی وارد می شوند؛ که این کار باعث افزایش اثرات درمانی داروهای ضد سرطان می شود و عوارض جانبی آن ها را بطور چشمگیری کاهش می دهد.