مدیر مرکز رشد فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: فرآورده های کرم مرطوب کننده، ضد چروک و قابل استفاده در ترک های دوران بارداری، ماسک آرایشی و بهداشتی و پودر گیاهی جهت سفیدی دندان به زودی برای تولید مجوز خواهند گرفت.

دکتر بیژن ملائکه نکویی خاطر نشان کرد: این محصولات در شرکت های مستقر در مرکز رشد فرآورده های دارویی دانشگاه تولید و پس از اخذ مجوزهای قانونی لازم به مرحله تولید خواهند رسید.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تولید سه محصول شرکت های مستقر در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره و تصریح کرد: قرص کروسینا به عنوان محصول بومی استان و حاصل ماده غذایی زعفران ، فرآورده ضد درد بر پایه نانوفناوری و حاصل از ماده غذایی روغن زیتون و کپسول گیاهی رفع سوء هاضمه هر سه از سال گذشته تولید و اکنون در بازار موجود می باشد.

دو اتاق تمیز در مرکز رشد در مهر ماه جاری به بهره برداری می رسند

مدیر مرکز رشد فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از  ایجاد دو اتاق تمیز در مجموعه خبر داد و اظهار داشت: زیر ساخت اتاق تمیز «نیمه صنعتی تولید دارو»  در بهمن ماه سال گذشته ایجاد و اکنون تجهیز آن صورت گرفته است و در مهر ماه جاری با تجهیزات کامل عملیاتی می شود.

وی از تولید فرآورده با افتتاح واحد نیمه صنعتی تولید دارو خبر داد و گفت: با ایجاد این مجموعه تولید فرآورده در سه خط مایعات، تولیدی نیمه جامدات و داروهای نیمه جامد شامل کرم، پماد و ژل و امکان تولید قرص را نیز خواهیم داشت.

 دکتر نکویی ابراز داشت: در واحد نیمه صنعتی تولید دارو  بزودی دومین اتاق کلین روم مجموعه به عنوان اتاق تمیز «فرآورده های بیوتکنولوژی» افتتاح می شود؛ مشابه اتاق تمیز فرآورده های بیوتکنولوژی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور بسیار کم می باشد.

مدیر مرکز رشد فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: این اتاق تمیز ماده اولیه فرآورده های بیوتکنولوژی را تولید می کند و روش کار آن به این شکل است؛ که در ابتدا اتاق تمیز ساخته و در اختیار بهره بردار قرار می گیرد و در عین حال به شرکت های مستقر در مرکز رشد دانشگاه و سایر دانشگاه ها سرویس و خدمات ارائه می شود.

وی تاکید کرد: جهت گیری در مرکز رشد دانشگاه به این شکل است؛ که شرکت ها و یا اشخاص به مرکز با یک ایده محوری مراجعه می کنند؛ در حالی که این ایده باید به یک محصول آزمایشگاهی رسیده و نمونه برداری اولیه شده باشد.

دوره ابتدایی ورود به مرکز به عنوان دوره پیش رشد شناخته می شود

دکتر نکویی افزود: پس از مراجعه به مرکز این ایده محوری داوری و کارشناسی می شود و در صورتی که در شورای فناوری مرکز مصوب شود؛ اجازه استقرار در مرکز رشد دانشگاه را به دست می آورد. در واقع دوره ابتدای ورود به عنوان دوره پیش رشد و رشد مقدماتی خواهد بود که بین شش الی 9 ماه به طول خواهد انجامید.

مدیر مرکز رشد فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار داشت: در این مدت این فرصت  وجود دارد تا نمونه سازی اولیه تکمیل و طرح کسب و کار از سوی شرکت های مراجعه کننده نوشته شود.

محصولات تولید شده در مرکز رشد باید امکان تولید صنعتی و توجیه اقتصادی داشته باشد

وی خاطر نشان کرد: شرکت های مراجعه کننده در مرکز باید در انتهای دوره مقدماتی بتوانند مشخص کنند؛ که این محصول امکان تولید صنعتی و نیمه صنعتی را دارد یا خیر؟ و این که آیا این فرآورده اقتصادی می باشد یا خیر؟

دکتر نکویی بیان داشت: در مدت گذراندن دوره مقدماتی، مرکز به این افراد و اشخاص کمک می کند تا شرکت خود را تکمیل، تیم را کامل و مشاوره اقتصادی و حقوقی دریافت کنند و در انتها شرکتی نسبتا کامل ایجاد می شود.

 مدیر مرکز رشد فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: در ادامه شرکت ها باید از طرح کسب و کار خود در شورای فناوری مرکز دفاع کرده تا در صورت دریافت تاییدیه وارد دوره رشد شوند. دوره رشد با هدف تولید کامل فرآورده و فرستادن محصول به بازار طی مدت سه تا پنج سال زمان خواهد برد.

شرکت ها پس از استقلال وارد مرحله خروج از مرکز میشوند

وی  شرکت ها را پس از رسیدن به استقلال نسبی در مرحله «خروج یافته» دانست و ضمن تاکید بر بی نیازی شرکت ها در این مرحله  از کمک مرکز رشد گفت: مراکز رشد در حقیقت رسالت حمایت از یک شرکت نوپا و تبدیل آن در یک دوره پنج ساله به یک شرکت مستقل  را بر عهده دارند.

دکتر نکویی تصریح کرد: زمینه فعالیت در این مجموعه داروهای شیمیایی، فرآورده های گیاهی، فرآورده های آرایشی بهداشتی و کیت های تشخیصی است و کلیه اعضای هیات علمی، کارمندان و دانشجویان که در این زمینه ها ایده داشته باشند مشروط به نمونه سازی اولیه می توانند تقاضای حضور در مجموعه و استفاده از خدمات مرکز را داشته باشند.

معاونت پژوهشی و وزارت بهداشت بر حوزه فناوری متمرکز شده اند

 مدیر مرکز رشد فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: حوزه فناوری حوزه نوپایی است و اکنون تمرکز معاونت پژوهشی و وزارت بهداشت بر فناوری و تولید سوق داده شده است. ما امید داریم با زیرساخت های ایجاد شده در سال 97 تعداد شرکت ها در مرکز بیش از گذشته باشد.

وی از ارائه خدمات به شرکت های خارج از دانشگاه خبر و ادامه داد: در حال حاضر تعداد مراکز رشد دارویی در کشور بیش از 10 عدد نیست و سیاست در وزارت بهداشت تبدیل مراکز  رشد به مراکز رشد فناوری سلامت است.

مدیر مرکز رشد فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: در حال حاضر حقوق فرآورده هایی که تولید می شود متعلق به شرکتی است که در مرکز مستقر است و در آینده به نقش حقوقی دانشگاه پرداخته خواهد شد، اما در حال حاضر دانشگاه از محصول تولیدی شرکت ها مطالبه مالی ندارد.

مرکز رشد دانشگاه حمایت های خوبی از شرکت ها و اشخاص دارای ایده خواهد داشت

مدیر مرکز رشد فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به امکاناتی که مرکز رشد دانشگاه در اختیار شرکت های مراجعه کننده قرار می دهد اشاره و خاطر نشان کرد: دریافت فضای اداری با حداقل اجاره، گرفتن مشاوره  جهت رفع مشکلات، دریافت پنج میلیون تومان کمک مالی بلاعوض در دوران پیش رشد و 15 میلیون تومان بلاعوض در دوران رشد از حمایت های مرکز برای شرکت های شرکت کننده می باشد.

وی اضافه کرد: طی تفاهم نامه ای که با معاونت غذا و داروی دانشگاه منعقد شده است؛ تعدادی از آزمایش های مورد نیاز شرکت ها در حوزه معاونت غذا و دارو با تعرفه دولتی انجام می شود و در عین حال در مجموعه دانشگاه نیز صندوق سلامت ثامن حمایت های خوبی از شرکت های مراجعه کننده به مرکز رشد دانشگاه خواهد داشت.

دانشگاهیان ایده های برتر خود را در مرکز رشد به مرحله تولید برسانند

مدیر مرکز رشد فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بر این اساس از کلیه همکاران، اعضای هیأت علمی، کارمندان و دانشجویان دعوت می کنیم؛ تا از  بستر ایجاد شده استفاده کرده و با انجام بازدید از مرکز در صورت علاقه ایده های محوری خود را ارائه دهند؛ تا در مسیر سیاست های مقام معظم رهبری، ریاست جمهوری و دانشگاه بتوانیم در سلامت بیماران و رشد فناوری در کشور تاثیر گذار باشیم.

دکتر نکویی خاطر نشان کرد: در حال حاضر حضور در مراکز رشد با ماهیت حقوقی یعنی در صورت وجود شرکت امکان پذیر است؛ اما مرکز از حضور افرادی که دارای ایده های برتر می باشند نیز استقبال می کند. البته باید این افراد با کمک مراکز پژوهشی به نمونه اولیه محصول خود رسیده باشند تا در ادامه شخص پذیرش شده در مهلتی سه ماهه بتواند شرکت خود را ایجاد  و از حمایت های عنوان شده استفاده کند.

وی مراکز رشد را یک مرحله پس از مراکز تحقیقات دانست و اظهار داشت: مراکز رشد در حقیقت  حاصل تحقیقات مراکز پژوهشی و تحقیقاتی را حمایت و محصولات این مراکز را به بازار و فناوری تبدیل می کند.

مرکز رشد فرآورده های دارویی اولین مرکز رشد در دانشگاه علوم پزشکی مشهد است؛ که در سال 1383 تاسیس شد.

در طول 13 سال گذشته این مرکز موفق شده است به ثبات نسبی دست پیدا کند به نحوی که در حال حاضر در این مجموعه 22 شرکت به صورت فعال حضور داشته که از این تعداد هشت شرکت دانش بنیان و چهار شرکت به محصول دست پیدا کرده  اند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image