دانشگاه علوم پزشکی مشهد در آخرین رتبه بندی فعالیت های پژوهشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، برای دومین سال متوالی موفق به کسب رتبه دوم در محور برنامه های رجیستری بیماریها و پیامدهای سلامت شد.
به گزارش وب دا، دبیر کارگروه رجیستری بیماریها و پیامدهای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در آخرین ارزشیابی فعالیت های پژوهشی دانشگاه های تیپ یک علوم پزشکی کشور برای دومین بار موفق شد در حوزه ی راه اندازی سیستم های رجیستری (ثبت) بیماریها و پیامدهای سلامت که یکی از محورهای حوزه ی زیرساخت پژوهش به شمار می رود، جایگاه دوم را به خود اختصاص دهد.
دکتر خلیل کیمیافر با اشاره به اینکه برنامه ثبت بیماریها و پیامدهای سلامت به عنوان یک زیر ساخت مهم تحقیقاتی در کشور جزو اولویتهای معاونت تحقیقات و فن آوری وزارت بهداشت قرار گرفته است عنوان کرد این برنامه با مشارکت دانشگاهها و مراکز تحقیقات علوم پزشکی کشور اجرا شده و منجر به تولید نظام مند و مستمر داده های با کیفیت از انواع بیماری و پیامدهای سلامت در کشور خواهد شد.
وی تاکید کرد:ایجاد بانک اطلاعاتی معتبر و قابل بهره برداری از داده های مرتبط با مداخلات و پیامدهای مختلف بهداشتی و درمانی امکان برنامه ریزی، سیاستگذاری و انجام پژوهشهای کاربردی و تدوین راهنماها و دستورالعملهای مختلف در حوزه های پیشگیری و درمان بیماریها را میسر خواهد کرد.
دکتر کیمیا فر افزود: اجرای بهینه برنامه های ثبت موجب گسترش فعالیتهای پژوهشی چند مرکزی و بین بخشی در سطح ملی و بین المللی در دانشگاهها و انتشار مقالات و گزارشات با کیفیت در مجلات معتبر داخلی و بین المللی خواهد شد. لذا برنامه ثبت بیماریها و پیامدهای سلامت به عنوان یکی از شاخصهای رتبه بندی پژوهشی در ارزشیابی سالانه دانشگاههای علوم پزشکی قرار گرفته است.
دبیر کارگروه رجیستری بیماریها و پیامدهای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: معاونت پژوهشی دانشگاه، نزدیک به سه سال است که با تشکیل کارگروه رجیستری بیماریها و پیامدهای سلامت فعالیت جدی در خصوص آماده سازی زیرساختهای راه اندازی برنامه های ثبت آغاز کرده است که با تلاش بی وقفه کارشناسان کارگروه و حمایت مدیران پژوهشی دانشگاه تا کنون اقدامات ارزشمندی در این زمینه انجام شده است.
دکتر خلیل کیمیافر افزود: راه اندازی یازده مورد برنامه ثبت فعال در سطح دانشگاهی، استانی و کشوری و برنامه ریزی و اقدام جهت راه اندازی 45 مورد برنامه ثبت جدید، برگزاری اولین کنگره بین المللی و کارگاه کشوری آموزشی مدرسین ثبت، عقد تفاهم نامه با دانشگاه Neueolm آلمان جهت همکاری در برنامه های آموزشی کارشناسان ثبت و برگزاری جلسات متعدد توجیهی با مراکز و گروه های مختلف بالینی، عقد تفاهم نامه با دانشگاه های مختلف کشور جهت مشارکت در برنامه های ثبت، مدیریت سایت ثبت بیماری های وزارت بهداشت، از جمله فعالیت های این کارگروه به شمار می رود.
بر اساس گزارش مرکز توسعه و هماهنگی تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد توانسته است بعد از دانشگاه علوم پزشکی تهران جایگاه دوم را در بین دانشگاه های علوم پزشکی تیپ یک به خود اختصاص دهد.
دکتر کیمیافر یکی از مهمترین برنامه های آینده این کارگروه را توسعه برنامه های ثبت جدید، حمایت از برنامه های ثبت فعال و توسعه همکاری های کشوری و بین المللی در این زمینه و نیز ارتباط سیستم های رجیستری با برنامه های بیوبانک دانشگاه اعلام کرد.
وی افزود: تدوین چارچوب ارزیابی برنامه های رجیستری بیماریها و پیامدهای سلامت در سطح کشور با مشارکت دفتر ثبت بیماریهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و برگزاری برنامه های آموزشی در این حوزه از دیگر برنامه های آینده این کارگروه می باشد.