مدیر توسعه و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نگارش آئین نامه ارتباط با صنعت انجام  و در مرحله گرفتن مصوبات قانونی است تا بر مبنای آن بستر قانونی ارتباط با صنعت در دانشگاه ایجاد شود.

دکتر مجتبی سنکیان در گفت و گو با وب دا؛ بر اهمیت ایجاد ارتباط با صنعت اشاره کرد و گفت: در این خصوص از سال گذشته آئین نامه ارتباط با صنعت را نگارش، چندین دوره کارشناسی در بخش های مختلف بر روی آن انجام و با قسمت آموزش نیز هماهنگی های لازم در این خصوص صورت گرفته است.

وی ادامه داد: اکنون این آئین نامه مراحل نهایی  را برای دریافت مصوبات قانونی پشت سر می گذارد تا بر مبنای آن بستر قانونی ارتباط با صنعت ایجاد شود.

مدیر توسعه و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: این بستر قانونی حضور دانش آموختگان، اعضای هیات علمی و دانشجویان را توجیه می کند تا در صنعت ارتباط بهتری داشته باشند.

تشکیل اداره ارتباط با صنعت در معاونت پژوهشی در دست اقدام است

وی به برنامه های مصوب آئین نامه اشاره و خاطر نشان کرد: در این راستا به دنبال تشکیل اداره ارتباط با صنعت در معاونت پژوهشی و دفتر ارتباط با صنعت در چهار دانشکده دانشگاه( پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی و بهداشت) هستیم.

دکتر سنکیان بیان داشت: یکی از ماموریت های اصلی مراکز علمی حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم  است؛ که ایجاد دفاتر و اداره ارتباط با صنعت نیز از ماموریت های اصلی دانشگاه ها برای رسیدن به این مهم می باشد.

وی گفت: از سال 1391 زیرساخت ها جهت ایجاد ارتباط میان دانشگاه و صنعت آغاز و بر این اساس معاونت پژوهشی به معاونت پژوهش و فناوری تغییر نام داد. همزمان در همین سال شورای فناوری دانشگاه به عنوان یکی از شوراهای قانونی دانشگاه فعالیت خود را آغاز کرد.

دکتر سنکیان بیان داشت: در بخش فناوری به دنبال ایجاد پردیس فناوری هستیم تا در یک مکان متمرکز فضایی برای شرکت ها و رویدادهای مختلف جهت تبدیل ایده به محصول داشته باشیم. فضایی که پژوهشگر اطمینان دارد به محصول دست پیدا کرده و آموزش های تخصصی و کمک های لازم را دریافت می کند.

زیرساخت های ایجاد پردیس فناوری در دانشگاه وجود دارد

مدیر توسعه و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: زیر ساخت های پردیس فناوری ایجاد شده و مجتمع هایی (سه کارگاه تولید دارو، پماد، قرص، شربت، کانکس لبی برای تجهیزات پزشکی) که تنها برای کار تولید مناسب هستند در اختیار ما قرار دارد تا در راه اندازی پردیس فناوری با سرعت بیشتر پیش رویم.

وی از مذاکرات با پارک علم و فناوری و دانشگاه فردوسی جهت ایجاد پردیس فناوری خبر داد و بیان داشت: کارگاه فرآورده های بیوتک، آزمایشگاه جامع، دو مرکز رشد که حدود 50 شرکت را در مراحل رشد و پیش رشد حمایت می کند، ساختارهای موجود در پژوهشکده بوعلی و... این امکان را به ما خواهد داد تا به شکل قانونی و متمرکز به فعالیت های پراکنده خود نظم دهیم.

 دکتر سنکیان ادامه داد: در ابتدای این راه تلاش کردیم تا زیر ساخت های قانونی مورد نیاز را ایجاد و در ادامه به دنبال فرهنگ سازی مورد نظر در فناوری به واسطه زیرساخت های موجود در دانشگاه رفته ایم.

دانشگاه مشهد در نگارش آئین نامه فعالیت اعضای هیات علمی در شرکت های دانش بنیان پیشتاز است

مدیر توسعه و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: در سال های ابتدایی بیشترین تاکید ما بر نگارش آئین نامه ها از جمله آئین نامه فعالیت اعضای هیات علمی در شرکت های دانش بنیان بوده است؛ که می توانیم در این خصوص ادعا کنیم جزو اولین دانشگاه هایی بوده ایم که آئین نامه فوق را مصوب و در ادامه به اعضای هیات علمی اجازه فعالیت در شرکت های دانش بنیان را داده ایم.

وی تصریح کرد: بنا بر قانون برنامه پنجم ما باید از طریق هیات امنا به اعضای هیات علمی تمام وقت جغرافیایی خود اجازه فعالیت در حوزه فناوری بدهیم؛ که در این راستا اکنون اعضای هیات علمی تمام وقت دانشگاه مجوز فعالیت در 41 شرکت دانش بنیان را کسب کرده اند.

دکتر سنکیان ابراز داشت: طی این مدت نیازمند آموزش اشکال مختلف کارآفرینی، تجاری سازی، نشان سازی، ثبت اختراعات و مالکیت فکری در دانشگاه بوده ایم؛ که در کارگاه ها، رویدادها و جشنواره های مختلف این مهم را بین همکاران اعضای هیات علمی، اساتید و دانشجویان دنبال کرده ایم.

سالانه 20 کارگاه آموزش فناورانه برگزار شده است

مدیر توسعه و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: در این مدت سالانه 15 تا 20 کارگاه مختص فناوران و اعضای هیات علمی علاقمند دانشگاه برگزار شده است و حمایت مالی خوبی از طرح هایی که تلاش داشته اند پژوهش را به فناوری تبدیل کنند داشته ایم.

دکتر سنکیان بازار فروش محصولات را موجب ایجاد رقابت و افزایش کیفیت محصول دانست و بیان داشت: هر محصولی را دانشگاه، اعضای هیأت علمی و دانشجویان تولید کنند باید به حلقه آخر که خرید و بازار است برسد و تا محصولی خریداری نشود کیفیت بهبود پیدا نمی کند در حقیقت این بازار است که کیفیت کالا را رشد می دهد و تبدیل به نشانی جهانی می کند.

نام تمامی افراد شرکت کننده در خلق ایده باید ثبت شود

مدیر توسعه و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: دانشگاه برای تولیدات خود در قسمت های پژوهش، درمان و آموزش ارزش قائل است و اگر این حمایت از تولید داخلی وجود داشته باشد رشد بسیار خوبی در این خصوص خواهیم داشت.

وی متذکر شد: تولید استاندارد محصول نیازمند بنیه مالی است و بنیه مالی زمانی ایجاد می شود؛ که کالا به فروش برسد زیرا تا کالا خریداری نشود استاندادهای مختلف را کسب نمی کند و در این میان نقش مردم بسیار حیاتی است.

دکتر سنکیان افزود: حمایت ما از تمام اعضاء دانشگاه به لحاظ ثبت اختراع بوده است و تفاوتی ندارد فرد دانشجو یا عضو هیات علمی یا کارمند باشد. تاکید ما بر این است که تمامی افرادی که در خلق ایده شرکت دارند نامشان در خصوص اختراع مورد نظر اورده شود و از این جهت مشکلی به لحاظ قانونی ایجاد نگردد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image