کسب رتبه نخست دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جذب نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور از مهمترین دستاوردهای فصل بهار معاونت پژوهشی
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، کسب رتبه نخست این دانشگاه در جذب نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشوربر اساس ارزیابی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را از مهمترین دستاوردهای این معاونت در فصل بهار عنوان کرد.
به گزارش وب دا، دکتر محسن تفقدی خاطر نشان کرد: بر اساس این برنامه، اعضای هیات علمی، نخبگان، فناوران و دانش آموختگان ایرانی مقیم خارج از کشور که در یکی از دانشگاه های معتبر جهان که در رتبه بندی های بین المللی در ردیف ۵۰۰ دانشگاه برتر محسوب می شوند در قالب استاد مدعو، فرصت های مطالعاتی، دوره های پست دکترا، گذراندن دوران سربازی، ایجاد شرکت های دانش بنیان و یا مشارکت در ایجاد این شرکت در یک بازه زمانی یک تا دو سال جذب دانشگاه می شوند.
وی تصریح کرد: شرکت در همایش ها و کنگره های علمی، برگزاری کارگاه های علمی و تخصصی و حضور به عنوان سخنران از دیگر زمینه های جذب اعضای هیات علمی، نخبگان، فناوران و دانش آموختگان ایرانی مقیم خارج از کشور محسوب می شود و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز حمایت های مالی در این زمینه در دانشگاه ها می نماید.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، راه اندازی سامانه مدیریت انتشارات دانشگاه ( مداد) : از مجموعه سامانه های نظام نوین اطلاعات پژوهش های پزشکی ایران ( نوپا) را از دیگر اقدامات برشمرد و اظهار داشت: این سامانه ارائه کننده اطلاعات کامل و بروز از کتب منتشر شده دانشگاه های علوم پزشکی کشور است و دانشگاه علوم پزشکی مشهد از نظر تعداد عنوان کتب منتشرشده از بین 46 دانشگاه کل کشور رتبه 3 را کسب نموده است.
دکتر تفقدی به افتتاح نخستین آزمایشگاه پژوهشی استخوان و مفصل کشور در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره کرد و گفت:
این آزمایشگاه زیر مجموعه مرکز تحقیقات ارتوپدی در مکانی به وسعت ۲۰۰ مترمربع و با هزینه ای بالغ بر دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان راه اندازی شده است.
وی خاطر نشان کرد: وسعت دادن پژوهش ها در زمینه مفاصل و ارتوپدی از اهداف ایجاد آزمایشگاه بوده، تا در زمینه پژوهش های استخوانی و مفاصل در حوزه ارتوپدی به رشد مورد نظر برسیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطر نشان کرد: همه ساله وضعيت علمي کشورها و همچنين وضعيت علمي نشريات توسط گروه تحقيقاتي بين المللي SC imago مورد بررسی قرار می گیرد که امسال ژورنال Archives of Bone & Joint Surgery از دانشگاه علوم پزشکي مشهد ، نیز در لیست مجلات برتر قرار گرفت.
وی خاطر نشان کرد: SC imagیکی از شاخصهای توسعهیافته رتبهبندی مجلات علمی و کشورهای مختلف در سراسر جهان است که تحلیل و ارزیابی مجلات نمایه شده در پایگاه اطلاعاتی Scopus از سال ۱۹۹۶ به بعد را در برمیگیرد.
وی افزود: شاخص SJR بر اساس تعداد استنادهاي يک ژورنال به اضافه حوزه موضوعي، کيفيت، پرستيژ و شهرت مجله استنادکننده و استناد شونده محاسبه مي شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در سال های اخیر مجلات علمی و پژوهشی دانشگاه رشد کیفی مناسبی داشته اند اظهار داشت: در سال گذشته چهار مجله این دانشگاه نمایه ISI را دریافت کردند.
وی تصریح کرد: در این معاونت ۲۵ مجله چاپ و منتشر می شود؛ که در سال گذشته چهار مجله از این تعداد، نمایه اول ISI یعنی ESCI و یک مجله موفق به کسب نمایه اسکوپوس شده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به فعالیت ها و اقدامات مفید و ارزشمند در حوزه کتابخانه مرکزی و علم سنجی گفت: برنامه ریزی و آموزش اعضای هیات علمی برای ترفیع رتبه دانشگاه در رتبه بندی های بین المللی همچون لایدن، تایمز همچنین تشویق به مشارکت هر چه بیشتر در نگارش کتب بین المللی و انگلیسی از اهداف این حوزه می باشد.