IMAGEتالیف بیش از 9 هزار و 900 مقاله در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

با توجه به ابلاغ سياستهاي کلان علم و فناوري در شهريور 1393 توسط مقام معظم رهبري ،کسب مرجعيت علمي و فناوري در جهان ،بهينه سازي عملکرد و ساختار نظام آموزشي و تحقيقاتي،تحقق دانشگاه هاي اسلامي مبتني بر مباني و ارزش هاي اسلامي،افزايش درک اجتماعي از توسعه علم و فناوري،افزايش اثربخشي اقتصادي دانشگاه ها و تحول در تعاملات دانشگاه از جمله محورهاي اصلي اين سياستها است که دانشگاه علوم پزشکي مشهد براي تحقق آن، برنامه هاي مدوني را در دستور کار قرار داده است.

جلب مشارکت حداکثري اعضا هيات علمي در فعاليتهاي پژوهشي و فناوري، ارتقاء کيفيت و کاربردي نمودن طرح هاي تحقيقاتي و پژوهشي در راستاي اولويتهاي پژوهشي،توجه ويژه به موضوع فناوري، مراکز رشد، کلين روم و کارگاه توليد نيمه صنعتي دارو،توجه به تجهيز و تامين امکانات و تجهيزات پيشرفته آزمايشگاهي آزمايشگاه جامع تحقيقاتي،گسترش روابط بين الملل و ارتقا روابط موجود و تامين و جذب عضو هيات علمي پژوهشي و ساير نيروهاي تخصصي و پشتيبان پژوهش از جمله اهداف راهبردي است که در اين راستا در حوزه معاونت پژوهش و فناوري دانشگاه علوم پزشکي مشهد پيگيري مي شود.

فعالسازي مراکز تحقيقاتي دانشگاه،ايجاد مراکز توسعه تحقيقات باليني و تامين زير ساخت هاي لازم جهت انجام طرح هاي تحقيقاتي کلان از قبيل کوهورت و رجيستري بيماريها،تقويت مراکز رشد و تسهيل فعاليت شرکت هاي رشد فناوري ،گسترش و ارتقا مراودات بين المللي و بين دانشگاهي، روابط بين الملل، هدفمند نمودن برگزاي همايش ها، فرصت هاي مطالعاتي و اعزام اعضاي هيات علمي به همايش هاي بين المللي و افزايش جذب دانشجويان خارجي از ديگر اهدافي است که در اين معاونت پيگيري شده است.

در پنج سال اخیر 9 هزار 992 مقاله در دانشگاه علوم پزشکي مشهد تهيه شد که 5 هزار 27 مقاله از این تعداد  در پايگاه علمي ISI و 4 هزار و 881 مقاله در پايگاه PUBMED  و شش هزار و 988 مقاله در پایگاه اسکوپوس نمايه شده است.

همچنين در این مدت شش هزار و 900 طرح تحقيقاتي در اين دانشگاه به تصويب رسيده که اين تعداد 5 هزار و 299 طرح به اتمام رسیده است.

بهینه سازی عملکرد ساختار  نظام تحقیقاتی، توانمند سازی محققین و پژوهشگران دانشگاه، جلب مشارکت حداکثری اعضای هیات علمی در فعالیت های پژوهشی و فناوری، تامین و جذب عضو هیات علمی پژوهشی و سایر نیروهای تخصصی و پشتیبان پژوهش، ارتقاء کیفیت و کاربردی نمودن طرح های تحقیقاتی و پژوهشی در راستای اولویت های پژوهشی، فعال سازی مراکز تحقیقاتی دانشگاه، ایجاد مراکز توسعه تحقیقات بالینی و تامین زیر ساخت های لازم جهت انجام طرح های تحقیقاتی کلان از قبیل کوهورت و رجیستری بیماری ها، توجه ویژه به موضوع فناوری، تقویت مراکز رشد و تسهیل فعالیت شرکت های رشد فناوری، کلین روم و کارگاه تولید نیمه صنعتی دارو، توجه به تامین امکانات و تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی آزمایشگاه جامع تحقیقاتی، گسترش و ارتقاء مراودات بین المللی و بین دانشگاهی، روابط بین الملل و ارتقاء روابط موجود، هدفمند نمودن برگزاری همایش ها، فرصت های مطالعاتی و اعزام اعضای هیات علمی به همایش های بین المللی و افزایش جذب دانشجویان خارجی از جمله اهداف راهبردی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای گسترش و تقویت روز افزون مقوله تحقیق و پژوهش در سطح دانشگاه می باشد که این معاونت برای تحقق آن برنامه های مدونی را در دستور کار قرار داده است.

اجرای برنامه های هدفمند موجب شد که رتبه پژوهشی این دانشگاه به جایگاه مطلوبی در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور ارتقاء یابد.

در حال حاضر 40 شرکت در مراکز رشد فناوري دارويي و سلامت دانشگاه علوم پزشکي مشهد مستقر هستند که تا کنون 15 شرکت موفق به کسب عنوان دانش بنيان از کارگروه ارزيابي شرکت هاي دانش بنيان رياست جمهوري شده اند.

حمايت از ثبت اختراعات پژوهشگران و محققان يکي از برنامه هاي اولويت دار معاونت پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد به شمار مي رود و در اين راستا در 5 سال گذشته 100 اختراع توسط پژوهشگران دانشگاه به ثبت رسیده است.

در حال حاضر، 25 مجله  در دانشگاه علوم پزشکي مشهد منتشر مي شود که از اين تعداد 17 مجله به زبان انگليسي است.

نمايه شدن مجلات دانشگاهي در پايگاههاي علمي يکي از امتيازات ويژه به شمار مي رود و در حال حاضر 6مجله دانشگاه علوم پزشکي مشهد در پايگاههاي Pub Med /ISI  و پنج مجله زنان، مامايي و نازايي ايران ، فيزيک پزشکي، گوش و حلق و بيني ،  علوم پايه پزشکي و Archives of bone and joint surjery  در Scopus   نمايه مي شود. همچنين نمايه هاي متعددي در پايگاههاي Embase، DOAJ، Index Copernicus وEbsco  وISC   براي مجلات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد اخذ شده است.

گسترش روابط بين الملل، گسترش روابط بين دانشگاهي، ارتقا روابط بين الملل، هدفمند نمودن برگزاري همايش ها، فرصت هاي مطالعاتي و اعزام اعضاي هيات علمي به همايش هاي بين المللي و افزايش جذب دانشجويان خارجي از ديگر اهدافي است که در معاونت پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد دنبال مي شود و با توجه به اين رويکرد در حال حاضر اين دانشگاه رتبه نخست کشور را در پذيرش دانشجويان خارجي به خود اختصاص داده است.

انتشارات معاونت پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد نيز در سال های اخير اقدامات جدي را در راستاي دستيابي به اهداف برنامه ريزي شده داشته است و اين تلاش ها موجب شد که موفق به کسب عنوان ناشر برگزيده از سوي اداره فرهنگ و ارشاد خراسان رضوي در بيست و سومين هفته کتاب جمهوري اسلامي ايران شود.

در پنج سال اخیر 235 عنوان کتاب در دانشگاه علوم پزشکي مشهد تاليف، ترجمه و یا تجديد چاپ شدکه اين اقدامات نشان دهنده تلاش و همت اعضاي هيات علمي اين دانشگاه در راستاي توسعه علم و پژوهش در جامعه بوده است.

بخشی از اقدامات و پروژه های حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دولت تدبیر و امید

  • ساخت داروهایی از قبیل سینا آموفولیش، قطره چشمی ترانکزامیک اسید، لوسیون و کرم نانولیپوزمال، آمپول متیلن بلو، کرم اسپرینولاسیون، ژل ضد عفونی کننده دست، روغن زیتون ازونه، قرص کروسین، شربت رضوی، استون ریز، اولیوپاپین، آی ماسک، کیت های آزمایشگاهی تحقیقاتی، شیاف سیاه دانه و دستگاه های لم با، دستگاه مش گرافت، سوزن میوگرافی، ست تزریقات پرستاری توسط اعضای هیات علمی،
  • تاسیس 15 شرکت دانش بنیان
  • انجام اقدامات اولیه تاسیس پارک علم و فناوری سلامت علوم پزشکی مشهد
  • انجام اقدامات اولیه برای تاسیس ساختمان چند منظوره پژوهشی(پژوهشگاه علوم پزشکی)
  • برگزاری دو استارت آپ(رویداد ایده پروری)
  • تاسیس مرکز توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان امام رضا(ع) و مرکز توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان قائم(عج)
  • شروع اجرای بیش از 10 مورد طرح رجیستری بیماری ها
  • شروع اجرای اولین طرح کوهورت (مطالعات همگروهی آینده نگر سازمانی) دانشگاه و تجهیز و افتتاح مرکز کوهورت بالغین در بیمارستان امام رضا(ع)
  • ساخت و تجهیز بیوبانک نمونه های زیستی دانشگاه
  • راه اندازی آزمایشگاه پژوهش های مفصل و استخوان مرکز تحقیقات ارتوپدی
  • ورود شش نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه به جمع یک درصد دانشمندان برتر جهان
  • کسب رتبه سوم پژوهشی توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور
  • ایجاد مرکز درجه 2 یونسکو
  • ساخت فضای فیزیکی و تجهیز آزمایشگاه جامع تحقیقاتی شرق کشور
  • تاسیس مرکز رشد فناوری سلامت  در دانشگاه و طراحی، بازسازی و ساخت ساختمان مرکز
  • طراحی و ساخت اتاق تمیز بیوتکنولوژی
  • طراحی و ساخت کارگاه نیمه صنعتی تولید دارو که فضایی مناسب برای ناوران مرکز رشد دارویی و محققین دانشگاه برای حضور و تست بازار بزرگ دارویی کشور خواهد بود
  • ساخت کانکس لب برای تولید تجهیزات پزشکی
  • طراحی و ساخت محل پرورش nude mice(موش آزمایشگاه)

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image