معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه با همکاری و تلاش همگانی زودتر از زمان برنامه ریزی شده به اهداف پژوهشی دست یافته ایم خاطر نشان کرد: در سال 2018 بیست و نه دانشگاه کشور وارد رتبه بندی تایمز شده اند که از این تعداد 4 دانشگاه در حوزه علوم پزشکی است و دانشگاه علوم پزشکی مشهد با رتبه 601 تا 800 در ردیف دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار گرفته است.
دکتر محسن تفقدی در همایش گرامیداشت هفته پژوهش با بیان اینکه رتبه بندی های بین المللی جایگاه ارزشمندی در ارتباطات میان دانشگاهی دارند خاطر نشان کرد: جایگاه دانشگاه ها در رتبه بندی های بین المللی در تبادل استاد و دانشجو، ارتباطات علمی و پژوهشی و تولید و نشر منابع علمی نقش موثری دارد و پیش از هر اقدامی در ارتباطات دانشگاه به جایگاه بین المللی آن توجه می شود.
وی با بیان اینکه در یک سال اخیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی های لایدن، شانگهای، کیو اس برای نخستین بار وارد شد خاطر نشان کرد: در سال های اخیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد به همت اعضای هیات علمی، دانشجویان و دیگر گروه ها رشد مناسبی در حوزه پژوهش داشته است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: در سال 2018 بیش از یک هزار و 600 مقاله توسط اعضای هیات علمی دانشگاه در پایگاه علمی بین المللی اسکوپوس نمایه شد که این مقالات بیشتر اصیل و در جایگاه بعدی مقالات مروری بوده است.
دکتر محسن تفقدی با بیان اینکه وضعیت تولید مقالات اصیل و مروری در دانشگاه در شرایط مطلوبی قرار دارد خاطر نشان کرد: در سال های اخیر رشد قابل قبولی در انتشار مقالات درمجلات آ،اس،ای داشته است .
وی خاطر نشان کرد: بر اساس اطلاعات منتشر شده ای اس ای، تولید مقالات آ،اس،ای در میان کشورهای اسلامی رتبه نخست را کسب کرده ایم و از نظر استنادات به جایگاه 22 جهان و از نظر مقالات داغ به جایگاه 24 جهان دست یافته ایم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص مقالات پر استناد و مقالات برتر نیز به جایگاه بیستم دست یافته ایم خاطر نشان کرد: در رتبه بندی اسکوپوس وضعیت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به همین شکل است.
دکتر تفقدی با بیان اینکه وزارت بهداشت با تعداد دانشگاه ها و پژوهشگران کمتر نسبت به دانشگاه های وزارت علوم رشد بیشتری داشته است خاطر نشان کرد: این موضوع به دلیل کیفیت تولید مقالات و توجه به موضوع جذب دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه به منظور توسعه بیش از پیش دانشگاه در حوزه پژوهش دانشگاه برنامه های مدونی را تدوین کرده است خاطر نشان کرد: تلاش برای گسترش دامنه و نفوذ پژوهش از جمله این برنامه هاست و برای دستیابی به آن باید چتر پژوهش در تمامی حوزه های دانشگاه باز شود و تمامی اعضای هیات علمی وارد حوزه پژوهش شوند
دکتر تفقدی، راه اندازی نخستین مرکز استخوان و پژوهش کشور به منظور توسعه طرح های پژوهشی و فناوری، برنامه ریزی برای تکمیل بیو بانک دانشگاه ، گسترش مراکز تحقیقات بالینی، دومین پژوهشکده علوم پایه در شورای گسترش، تکمیل مطالعات کهورت، اولین مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی سوء مصرف مواد مخدر و اجرای پروژه های ملی در این زمینه، گسترش رجیستری ها، را از جمله اقدامات انجام شده در راستای توسعه پژوهش برشمرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اجرای طرح کهورت پایش سلامت کارکنان دانشگاه اظهار کرد: در کنار این طرح 10 طرح جانبی با مشارکت و همکاری اعضای هیات علمی در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه تا کنون سه هزار و 400 نفر از کارکنان دانشگاه وارد این طرح شده اند و باید این تعداد به 10 هزار نفر برسند اظهار کرد:برنامه کهورت با موضوعات مختلف در سطح کشور با نام کهورت پرشین در حال اجراست و از حدود 145 هزار نفری که در کهورت پرشین وارد شده اند تنها 30 درصد توده بدنی مناسب دارند، حدود 40 درصد اضافه وزن و حدود 30 درصد چاقی دارند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بر اساس نتایج به دست آمده، 46 درصد
آقایان و 54 درصد خانمها فشار خون بالاتر از حد استاندارد دارند خاطر نشان کرد: در زمینه عادت های فردی نیز 21 درصد افراد بررسی شده استعمال سیگار دارند، 10 تا 11 درصد قلیان مصرف می کنند، 11 درصد الکل مصرف می کنند و نزدیک 15 درصد مواد مخدر مصرف می کنند.
دکتر تفقدی افزود:نتایج این پژوهش می تواند نقش موثری در برنامه ریزی های موثر در راستای ارتقاء سلامت جامعه داشته باشد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برای توسعه پژوهش باید تمرکز خود را برای تامین منابع اعتباری از سوی وزارت بهداشت برداریم و با مشارکت با دیگر سازمان ها ضمن تامین اعتبار نسبت به توسعه پژوهش نیز اقدام کنیم خاطر نشان کرد: می توان توجه خیران را نیز در حوزه پژوهش جلب کرد و در این زمینه مجمع خیران حوزه پژوهش در دانشگاه راه اندازی شده است.