مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر لزوم افزایش مشارکت اعضای هیات علمی گروه بالین در امر پژوهش اظهار کرد: اجرای طرح تحقیقاتی در حوزه بالین کم هزینه تر و به کاربرد و بازده نزدیکتر است.
دکتر محمد اسلامی در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش با بیان اینکه در سال های اخیر تلاش شد که مشارکت در اجرای طرح های تحقیقاتی در حوزه بالین افزایش یابد و تا حدودی موفق بوده ایم خاطر نشان کرد: با وجود تلاش های انجام شده باز هم بسیاری از ظرفیت های پژوهش در حوزه بالین استفاده نشده است و اگر این ظرفیت بالفعل شود دانشگاه علوم پزشکی مشهد می تواند بعد از دانشگاه تهران در جایگاه دوم کشور قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه تمرکز تحقیق در دانشگاه های علوم پزشکی مرکز کشور در حوزه بالین است اظهار کرد: این در حالی است که در حال حاضر بیشترین ظرفیت تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه پایه است و اگر در حوزه بالینی فعال شود تحول بسیار زیادی در دانشگاه ایجاد و جایگاه بهتری در رتبه بندی خواهیم داشت.
مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه پژوهش های بالینی کم هزینه تر و به کاربرد و بازده نزدیکتر هستند خاطر نشان کرد: اگر حوزه تحقیقات بالینی گسترش یابد و به نتیجه و محصول نیز نزدیکتر شود به طور قطع می توان حمایت حوزه های اجتماعی را نیز بیشتر جلب کرد.
دکتر اسلامی با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم در حوزه پژوهش پیشرفت داشته باشیم باید نوع نگاه به موضوع پژوهش از حالت لوکس بودن به ضروری بودن تغییر یابد خاطر نشان کرد: در زمان کمبود منابع مالی اولین جایی که دچار آسیب می شود حوزه پژوهش است و این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته حدود شش درصد از بودجه به امر پژوهش تعلق می گیرد و در مقابل در 16 درصد از درآمد ملیشان تاثیر گذار است.
وی با تاکید بر اینکه پژوهش یک ضرورت و سرمایه گذاری است و نباید به آن نگاه هزینه ای داشت خاطر نشان کرد: برای توسعه و پیشرفت باید اولویت های حوزه پژوهش تعیین و بر اساس آن عمل شود.
دکتر اسلامی حوزه آموزش، پژوهش و فناوری را در طول یکدیگر دانست و گفت: اگر نتوانیم در حوزه آموزش موفق عمل کنیم به طور حتم در حوزه پژوهش و فناوری نیز نمی توان به شکل مطلوبی موفق عمل کرد.