رییس مرکز تحقیقات عوارض پیوند کلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اجرای طرح ریجستری بیماری های مزمن کلیوی خبر داد و اظهار کرد: این طرح در راستای ارائه خدمات مراقبت سلامت مناسب به بیماران و ایجاد فرصت های پژوهشی در این مرکز در حال انجام است.
دکتر محمد رضا مجاهدی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: در این طرح اطلاعات بیماران مزمن کلیوی قبل و پس از پیوند در سامانه ریجستری ثبت می شود تا ضمن بررسی راهکارهای نوین تشخیص و درمان بیماری، فرصت های پژوهشی مناسبی را در راستای ارتقاء دانش ایجاد کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه پیوند اعضا در مبتلایان به نارسایی پیشرفته عضو، اقدامی حیات بخش محسوب شده و موجب بهبود کیفیت زندگی بیماران می شود خاطر نشان کرد: پیوند اعضا تنها روش جایگزین عضو نارساست و در بیماران کلیوی با این که روش جایگزینی همچون دیالیز وجود دارد اما انجام پیوند به دلیل اینکه موجب ارتقاء کیفیت زندگی بیمار می شود و از نظر اقتصادی نیز با صرفه تر است در اولویت قرار دارد.
دکتر مجاهدی با اشاره به اینکه توسعه دانش پزشکی در زمینه پیوند کلیه و تلاش در جهت کاهش عوارض پیوند مهمترین هدف این مرکز به شمار می رود اظهار کرد:ارتقاء کیفیت زندگی بیماران با پیوند کلیه، اجرای پروژه های تحقیقاتی هدفمند، تربیت نیروی متخصص در زمینه عوارض پیوند کلیه و برقراری ارتباط با سایر مراکز تحقیقاتی کشور از دیگر اهداف این مرکز به شمار می رود.
وی با بیان اینکه این مرکز در سال جاری با مرکز تحقیقات اورولوژی ادغام شد خاطر نشان کرد: در سال جاری هشت مقاله توسط اعضای هیات علمی این مرکز در پایگاه های متعبر علمی بین المللی به چاپ رسیده است و طرح های پژوهشی متعددی نیز در این مرکز در حال اجراست.
رییس مرکز تحقیقات عوارض پیوند کلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به طرح های در حال اجرای این مرکز اشاره کرد و گفت: بررسی میزان فراوانی و رشد سالانه بیماران همودیالیزی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در 5 سال اخیر، اثر نانومیسل کورکومین بر میزان پانل آنتی بادی های بیماران کاندید پیوند کلیه( با پانل آنتی بادی های بالای 20 درصد)، بررسی اثرات حفاظتی آلوپورینول در ایجاد کنتراست نفروپاتی در مقایسه با روشهای سنتی هیدراسیون و ان استیل سیستئین و هیدراسیون در بیماران با آنژیوگرافی قلبی، سنجش سواد سلامت شهروندان حاشیه شهر مشهد، بررسی شیوع و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی عفونت ادراری در دریافت کننده پیوند کلیه از جمله طرح هایی است که در این مرکز در حال اجراست.
دکتر مجاهدی، بررسی شیوع اختلالات سطح سرمی مس در بیماران همودیالیز و رابطه آن با آنمی و فاکتورهای التهابی در این بیماران، بررسی فراوانی اختلالات تیروئیدی در بیماران تحت درمان همودیالیز در مشهد و بررسی اختلالات سطح منیزیم در بیماران نارسایی پیشرفته کلیه تحت درمان با دیالیز ( HD_ PD ) را از دیگر طرح های در حال اجرای این مرکز برشمرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: تا کنون چهار کتاب شامل راهکارهای پیشگیری از عوارض پیوند کلیه ، راهکارهای درمانی در بیماری های مزمن ،اصول پاتوفیزیولوژی کلیه و تغذیه در بیماران کلیوی توسط اعضای این مرکز به چاپ رسیده است.