رییس مرکز تحقیقات بیماری های دهان، فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اجرای طرح معادل سازی مواد درمانی دندان پزشکی در این مرکز خبر داد.

دکتر امین راه پیما در گفتگو با وب دا اظهار کرد: با توجه به کمبودهایی که در زمینه تهیه مواد مورد نیاز برای درمان بیماران وجود دارد، این مرکز طرح معادل سازی مواد درمانی دندان پزشکی را در راستای خودکفایی کشور در این زمینه به اجرا رسانده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به آزمایشگاه مجهز مواد دندانی در این مرکز خاطر نشان کرد: در این آزمایشگاه مجهز می توان مواد مورد نیاز راتولید و استحکام برخی از مواد را مورد بررسی قرار داد.

رییس مرکز تحقیقات بیماری های دهان ، فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در این روش با استفاده از مهندسی معکوس نسبت به تولید مواد و تجهیزات دندانی اقدام می شود.

دکتر راه پیما با اشاره به اینکه درمان، تشخیص و پیشگیری از بسیاری از بیماریها محور کار مرکز تحقیقات است، ابراز کرد: در برنامه ریزی های بلند مدت قرار است مرکز به عنوان قطب درمان بیماریهای  دهان ، فک و صورت شناخته شود و در این راستا دسترسی به 8 هزار بیمار به عنوان پایه تحقیقات یکی از فرصت های مناسبی است که در این مرکز ایجاد شده است.

تشخیص و درمان بیماری های سرطان از مهمترین برنامه های مرکز  

رییس مرکز تحقیقات بیماری های دهان، فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه محور فعالیت های این مرکز در خصوص بیماریهای معمول دندان مانند عصب کشی و پر کردن دندان و به صورت تخصصی در خصوص درمان و تشخیص ضایعات ناحیه صورت است که بخش دوم اصلی ترین فعالیت مرکز است، ابراز کرد: این مرکز در زمینه تشخیص و کمک به درمان بیماریهای بد خیم به صورت عمده بیماریهای سرطان دهان متمرکز است.

دکتر راه پیما با با بیان اینکه بررسی ترکیبات بزاق و داروهایی که برای آنها مناسب است نیز یکی دیگر از محورهای فعالیت مرکز تحقیقات است، عنوان کرد: شناسایی و معرفی مواد دهان شویه و موادی که برای ضایعات مخاطی دهان کارکرد دارد، یکی از موضوعات مورد بررسی مرکز تحقیقات است که در این راستا معرفی مواد و ساخت مواد مورد نیاز برای بعضی دهان شویه ها که برای بهبود زخم های مزمن مخاطی استفاده می شود نیز در دستور کار است.

نمایه شدن حدود 40 مقاله ذر پایگاه های معتبر علمی بین المللی

دکتر راه پیما در خصوص مقالات برتر در این مرکز تحقیقات با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات بیماری های دهان، فک و صورت در سال 2017 موفق به چاپ 22 مقاله ISI و 7 مقاله Pubmed و 5 مقاله Scopus و تعداد مقالات Q1 ثبت شده از مرکز 2 مقاله می باشد و همچنین 1 مقاله IC و 85 ارجاع به مقالات در 5 سال گذشته داشته است و با شاخص H 9 جایگاه خوبی را در بین مراکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی دارد، اظهار کرد: تاثیر موقعیت های مختلف مندیبل ونمایش انسیزوری برروی جذابیت لبخند در نمای روبرو وسه رخ، بررسی  دقت نرم افزار دلفین در پیش بینی تغییرات بافت نرم پس از جراحی ارتوگناتیک، ساخت دستگاه دیجیتال برداشت آلژینات و گچ با تعیین وزن در کلینیک دندانپزشکی از جمله طرح های موفق در این حوزه است.

وی گفت: گسترش ارائه خدمات تشخیصی و درمانی بیماری های دهان ، فک وصورت منتج از پژوهش های مرکز، بستر سازی مناسب جهت انجام تحقیقات بنیادی-کاربردی در جهت تولید علم، انجام پژوهش های بنیادی – کاربردی در جهت تولید علم، بکار گیری تکنیک های نوین تشخیصی ودرمانی، همکاری وارتباط علمی با دیگرمراجع، ارائه خدمات علمی پژوهشی به اعضای مرکز جهت ارتقا سطح علمی مرکز، گسترش دانش افراد جامعه از جمله راهبردها و راهکارهای پیش روی مرکز تحقیقات دهان،  فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.

حفظ و ارتقاء سطح سلامت دهان و دندان جامعه و کمک به تولید علم از مهمترین اهداف مرکز

دکتر امین راه پیما با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات بیماریهای دهان ، فک وصورت از سال 89 تشکیل شد، اظهار کرد: پیش زمینه تأسیس این مرکز ، تأسیس یک پژوهشکده بود که قبل از این اتفاق نیاز بود تا سه مرکز تحقیقات وجود داشته باشد.

وی ابراز کرد: مرکز تحقیقات بیماری های دهان ، فک وصورت به منظور هدفمند کردن پژوهش و ارائه راه حل مناسب در امور بهداشتی و درمانی (پژوهش کاربردی) جهت حفظ و ارتقاء سطح سلامت دهان و دندان جامعه و کمک به تولید علم راه اندازی شد و سعی بر آن دارد  با استفاده از نقشه صحیح وقابل اجرا با یک برنامه ریزی دقیق و استفاده بهینه از فرصت ها و امکانات موجود گامی موثر در جهت تولید علم بردارد.

دکتر راه پیما با بیان اینکه این مرکزدر دی ماه سال 1389 با کسب موافقت اصولی از جلسه شورای گسترش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصویب شد و تحت ریاست خانم دکتر زهرا دلاوریان شروع به فعالیت کرد، افزود: در حال حاضر دارای 5 عضو هیات موسس، 10 عضو شورای عالی و 45 عضو هیات علمی همکار و یک کارشناس پژوهشی می باشد.

رئیس مرکز تحقیقات دهان، فک وصورت با بیان اینکه 11 گروه در دانشکده دندانپزشکی وجود دارد، ادامه داد: گسترش ارائه خدمات تشخیصی و درمانی بیماری های دهان ، فک وصورت منتج از پژوهش های مرکز، بستر سازی مناسب جهت انجام تحقیقات بنیادی-کاربردی در جهت تولید علم، انجام پژوهش های بنیادی – کاربردی در جهت تولید علم، بکار گیری تکنیک های نوین تشخیصی ودرمانی، همکاری علمی وارتباط با سایر مراکز علمی در کشور، ارائه خدمات علمی پژوهشی به اعضای مرکز جهت ارتقا سطح مرکز و گسترش دانش افراد جامعه از جمله اهداف این مرکز است.

 

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image