رییس مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در آزمایشگاه تخصصی ارتوپدی این مرکز، مشاوره و طراحی و ساخت مفاصل مصنوعی و کشت غضروف انجام می شود.
دکتر حسین ابراهیم زاده، در گفتگو با وب دا با بیان اینکه در سال 96 توانستیم آزمایشگاه ارتوپدی را به صورت تخصصی به سرانجام برسانیم، خاطر نشان کرد: در این آزمایشگاه ، آزمایش های بیو مکانیک، بیومتریال و مهندسی بافت که به نوعی از فعالیت های پژوهشی بین رشته ای است انجام می شود.
دانشیار گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: فضای آزمایشگاهی با این امکانات در دانشگاه علوم پزشکی مشهد کمتر وجود دارد و هدف اصلی از پژوهشهای این آزمایشگاه نیز حل مسائل بالینی است .
رییس مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در این آزمایشگاه مشاوره و طراحی و ساخت مفاصل مصنوعی، پروتز مفاصل، فناوری و ساخت پیچ و پلاک های ارتوپدی ، مهندسی غضروف و کشت غضروف انجام می شود، تصریح کرد: طراحی و ساخت تاندون ها نیز از دیگر اقداماتی است که در آزمایشگاه مرکز تحقیقات انجام می شود.
دکتر ابراهیم زاده با تاکید بر اینکه مرکزتحقیقات برای سال آینده گرنت های پژوهشی خوبی را دریافت کرده است، افزود: در سال جدید با راه اندازی گرنت های پژوهشی بزرگتر، بیشتر می توانیم در عرصه تولید فناوری ایفای نقش کنیم.
وی افزود: بخش اعظم استفاده کننده های این محصولات همکاران رشته ارتوپدی هستند زیرا چرخه فرایند که در مرکز تحقیقات ارتوپدی وجود دارد از ایده تا طراحی و مهندسی و آزمایش و کاربرد بالینی یک چرخه کامل است، از همین رو مرکز تحقیقات ارتوپدی می تواند این محصولات را به جامعه جراحان ارتوپدی کشور تحویل دهد.
رییس مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: علاوه براین بخشی از محصولات و فناوریهای نوینی که در این مرکز تولید می شود قابلیت دارد که در سطح دنیا مورد استفاده قرار گیرد تا کمک خوبی به بیماران و نیازمندیهای جراحان واتاق عمل انجام داده باشد.
دکتر فخرایی، پژوهشگر پسا دکترای آزمایشگاه استخوان مفاصل دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اظهار کرد: حدود دو سال است که پروژه هایی کلان در حوزه درمان و پزشکی با فناوریهای تولید شده در آزمایشگاه به نتیجه رسیده است.
وی با بیان اینکه این آزمایشگاه رسالت اصلی خود را در حوزه پروژه های بین رشته ای تعریف کرده است، ابراز کرد: در این آزمایشگاه ارتباطی بین مهندسی و پزشکی ایجاد شده است تا بتواند زمینه تولید محصولات مفیدی را فراهم کند .
دکتر فخرایی اظهار کرد: پروژه هایی مربوط به ترمیم تاندون، ساخت مفاصل با استفاده از چاپگرهای سه بعدی در این مجموعه انجام می شود و در واقع ما حلقه وصل بین مهندسی و پزشکی هستیم تا محصولات درمانی را تولید کنیم .