معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: مهم ترین ماموریت معاونت پژوهشی دانشگاه در سال «رونق تولید» حمایت از شرکت های دانش بنیان و توسعه فناوری است.
دکتر تفقدی، در گفتگو وب دا با بیان اینکه دانشگاه در حوزه فناوری قابلیت های زیادی دارد که از آن جمله می توان به کسب افتخارات در راستای تولید فنی و دانش بنیان اشاره کرد، گفت: تقویت دفاتر ارتباط با صنعت از لحاظ کمی و کیفی، اختصاص فضای پژوهشگاه بوعلی به سایت فناوری دانشگاه و تکمیل امکانات و زیر ساخت های لازم از جمله فعالیت ها در راستای اجرای شعار سال و تقویت فناوری است.
کسب مجوز ایجاد پارک علم و فناوری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
وی با اشاره به اینکه طی هفته اخیر مجوز شورای گسترش برای ایجاد پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابلاغ شد، ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد پس از دانشگاه های تهران و اصفهان سومین دانشگاه علوم پزشکی کشور در کسب مجوز پارک علم وفناوری به شمار می رود.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید براینکه شرکت های مقیم در پارک علم و فناوری معافیت مالیاتی و گمرکی کسب می کنند، تصریح کرد: مصوبه ایجاد پارک سلامت یکی از قطعات پازل فناوری دانشگاه است؛ علاوه براین در سال جدید یک رویداد کار افرینی در هر دانشکده برگزار خواهد شد که ضمن ایجاد فضای کار و تولید ، زمینه کاربردی شدن تحقیقات نیز محقق شود.
راه اندازی مرکز نوع دو یونسکو در دانشگاه پیگیری می شود
دکتر تفقدی با بیان اینکه همچنین پیگیری های لازم برای مرکز نوع دو یونسکو با وزارت بهداشت در سال جدید انجام می شود، افزود: تفاهم نامه مربوط به این مرکز در آستانه امضا است و فضایی برای فعالیت جدی مرکز یونسکو در دانشگاه ایجاد شده است.
وی خاطر نشان کرد: علاوه براین ارتباط با ایرانی های مقیم خارج انجام شده که عمدتا در حوزه تغذیه فعالیت می کنند تا براساس ماموریت این مرکز فعالیت کنند، همچنین قراردادی بین دانشگاه علوم پزشکی مشهد با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد شده است تا ایرانیان مقیم خارج جذب شوند و به نحوی مهاجرت معکوس داشته باشیم که دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این زمینه رتبه اول را دارد.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تعدادی از ایرانی های مقیم خارج در قالب پسادکتری، کارگاه، استاد ملاقات کننده، استاد همکار زمینه همکاری خوبی را با دانشگاه داشته اند، عنوان کرد: این اساتید تغییرات خوبی را در روند آموزش و پژوهش ایجاد کردند، علاوه براین در سال جدید طرح پایش سلامت کارکنان تکمیل می شود.
در سال جاری اجرای طرح های محصول محور در اولویت قرار دارند
وی یکی از مهم ترین دغدغه های حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه را تامین منابع مالی کافی عنوان کرد و گفت در سال جاری بیشتر اعتبارات و منابع این معاونت به سمت پژوهش های اولویت دار و محصول محور می رود.
دکتر تفقدی افزود: همچنین در سال جدید از پتانسیل پژوهشکده مصوب دانشگاه برای ساماندهی مراکز تحقیقات دانشگاه استفاده می شود .
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته نیز اتفاقات مهمی در حوزه پژوهش دانشگاه رخ داده است، اظهار کرد: ساخت پژوهشکده جدید در شورای گسترش وزارت بهداشت تصویب شدو پژوهشکده علوم پایه پزشکی و علوم بالینی در کنار پژوهشکده علوم نوین دارویی سه پژوهشکده مصوب دانشگاه به حساب می آیند.
کسب رتبه های برتر دانشگاه در رتبه بندی های معتبر بین المللی
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در سال گذشته دانشگاه برای اولین بار وارد رتبه بندی تایمز شد، اظهار کرد: در این رتبه بندی دانشگاه مقام خوبی را کسب کرد و در رتبه 600 تا 800 قرار گرفت .
دکتر تفقدی با اشاره به اینکه درسال گذشته دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی لایدن نیز قرار گرفت، عنوان کرد: دانشگاه در رتبه بندی شانگ های در حوزه دارو سازی وارد رتبه بندی شده است و در مجموع در حوزه پژوهش در کشور، دانشگاه علوم پزشکی مشهد رتبه سوم را بعد از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه شهید بهشتی قرار دارد.
وی با تاکید براینکه از نظر تعداد همکارانی که وارد پژوهشگران یک درصد برتر دنیا شدند مشهد جایگاه خوبی دارد، اضافه کرد: بعد از تهران بیشترین تعداد پژوهشگران یک درصد جهان را دانشگاه علوم پزشکی مشهد با 6 پژوهشگر دارد .
وی به طرح پایش سلامت کارکنان اشاره کرد و افزود: تا کنون حدود 5 هزار نفر در این طرح زیر پوشش قرار گرفته اند، علاوه براین فاز دوم مطالعه بر روی مشهد نیز بر روی 10 هزار نفر در حال انجام است .
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در سال 97 کلین روم طی قراردادی به شرکتی برای بهره برداری واگذار شد ،اظهار کرد: دو رویداد کارافرینی نیز در سال گذشته در حوزه سلامت همراه و نوآوری دارویی با نام اختصاری نوداک برگزار شد.
ایجاد دفاتر ارتباط دانشگاه با صنعت در راستای کاربردی شدن پژوهش
وی ابراز کرد: در حوزه زیر ساخت های فناوری آیین نامه ارتباط با صنعت و ایین نامه مالکیت فکری دانشگاه مصوب شد که برای فعالیت در حوزه فناوری اهمیت دارد، همچنین دفاتر ارتباط با صنعت و بعد دفاتر دانشکده ای به نام نوآوری و ارتباط با صنعت شروع به کار کردند که زمینه ساز ارتباط دانشگاه با صنعت و کمک به کاربردی تر شدن پروژه های اجرایی می کند.
دکتر تفقدی با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان جدیدی در سال گذشته پذیرفته شدند و محصولات زیادی تولید و وارد بازار شد، گفت: در سال گذشته مرکزی به نام کانون احیای تجهیزات درمانی در دانشگاه راه اندازی شد که مسئولیت بازسازی تجهیزات پزشکی را برعهده دارد که این شرکت امکان فعالیت در مهندسی معکوس را فراهم می کند.
وی تصریح کرد: در سال 97 در حوزه بین الملل دو اتفاق جدید رخ داد که در بازه زمانی سه سال تعدادی همکار جدید از دانشگاه های خارج از کشور به صورت پاره وقت یا تمام وقت جذب شدند و در محور تحقیقاتی فعالیت می کردند، علاوه براین پژوهشگاه دانشگاه که مصوبه پنج سال پیش در هیات امنا بود و تامین مالی آن با تاخیر انجام شد با کمک خیرین ساخت این مرکز آغاز شد.