مدیر توسعه و ارزیابی تحقیقات معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه  علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در حال حاضر رجیستری 20 نوع بیماری در این دانشگاه در حال انجام است اظهار کرد: رجیستری بیماریها نقش بزرگی در ارتقاء سطح دانش پزشکی ، ارائه خدمات مراقبت سلامت بهتر به بیماران، کمک به مسئولین به منظور  تصمیم گیری و برنامه ریزی و تسهیل پژوهش‏های حوزه ی سلامت دارد.

دکتر سعید اسلامی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه برنامه رجیستری بیماریها می تواند نقش موثری در تشخیص و اندازه گیری میزان گسترش یک بیماری خاص در کشور داشته باشد تصریح کرد: کمیته ثبت بیماری ها و پیامد های سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا کنون موفق به راه اندازی رجیستری ناباروری،  بیماری های قلب و عروق،  سیستم یکپارچه ثبت کلینیکی اطلاعات بیماران سرطانی، بیماری HTLV1، بیماری های اعصاب اطفال، گوارش اطفال، بيماري های ریه، آپنه انسدادی خواب، جراحی سرطان، پیوند کبد، مسمومیت، زخم پای دیابتی، بورگر، بیماری های وریدی، Vascular Access بیماران دیالیزی و بالقوه دیالیزی، معاینات چشمی در نوزادان نارس، سالک، بیماران مبتلا به تحلیل رفتگی های ارثی شبکیه، بيماري سندرم نفروتيک و  رجیستری عفونتهای تنفسی به علت لوفوموناس شده است.

وی اظهار کرد: امروزه می­توان بسیاری از دست‏آوردهای دانش پزشکی را مدیون آنالیز و داده‏ کاوی داده ‏های جمع ‏آوری شده از سیستم های ثبت بیماریها و پیامدهای سلامت دانست.

وی تصریح کرد: با توجه به گستردگی و جمعیت بالای استان خراسان رضوی و همچنین وجود بارگاه ملکوتی حضرت ثامن الحجج (ع) در شهر مشهد و همچنین به عنوان یکی از نقاط توریستی و گردشگری ایران، این منطقه در همه فصول، مرکز مراجعه بیماران از اقصی نقاط کشور با  قومیت های گوناگون میباشد. بنابراین بکار گیری رجیستریها در مراکز درمانی این منطقه جهت جمع آوری داده های بالینی بیماران، منبع غنی از اطلاعات را ایجاد می نماید و شناخت بیماران و پیگیری درمانی به موقع آنان را تسهیل می نماید.

مدیر توسعه و ارزیابی تحقیقات دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سامانه الکترونیک تحت وب رجیستری بیماریهای برنا ، نرم افزار پیشنهادی معاونت پژوهش و فناوری است و گروه های مختلف در صورتی که استانداردهای تعیین شده از سوی کارگروه رجیستری را رعایت کنند در  انتخاب نرم افزار مورد نظر خود آزاد می باشند.

وی از کلیه گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی که متقاضی راه اندازی نظام ثبت می باشند می توانند درخواست های خود را به معاونت پژوهش  و فناوری کمیته ثبت بیماری ها و پیامد های سلامت ارسال نمایند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image