معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد از قرار گرفتن سه عضو هیات علمی این دانشگاه در میان سرآمدان علمی کشور خبر داد.
دکتر محسن تفقدی در گفتگو با وب دا اظهار کرد: همه ساله فدراسیون سرآمدان علمی ایران تحت حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف دستیابی به مرجعیت علمی، افزایش کیفیت علمی کشور و کمک به توسعه تحقیقات محققان معتبر ، سرآمدان علمی را از بین افراد با توانمندی پژوهشی معتبر شناسایی و آنها را در 2 گروه الف و ب و با توجه به اعتبار علمی کسب شده توسط هر فرد مورد حمایت خود قرار می دهد .
وی افزود: در سال جاری فدراسیون ۷۵ نفر از محققان را به عنوان سرآمدان علمی کشور انتخاب کرده است که نام سه نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این فهرست قرار گرفته است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: دکتر محسن قنبری با کسب رتبه60 و اعتبار علمی 50، دکتر محمد رمضانی استاد ممتاز دانشکده داروسازی و مرکز تحقیقات علوم داروئی با کسب رتبه63 و اعتبار علمی 42 و خانم دکتر مونا علی بلندی عضو هیأت علمی پژوهشی دانشگاه با کسب رتبه 72 و اعتبار علمی 34 در این فهرست قرار گرفته اند .
دکتر محسن تفقدی در خصوص شرایط و نحوه انتخاب افزود : شناسایی و انتخاب سرآمدان علمی توسط فدراسیون انجام می شود و نیازی به ارسال مدرک و اقدام خاصی نیست. برای این امر، مقالات منتشر شده در نشریات برتر، توسط محققان ایرانی در پایگاه داده web of Science جستجو و اطلاعات افراد استخراج می شود و سپس امتیازدهی و رتبه بندی افراد براساس این اطلاعات صورت می گیرد .
وی عضو هیأت علمی حداقل یک موسسه علمی یا پژوهشی کشور را از جمله شرایط عمومی این انتخاب عنوان نموده و افزود: در خصوص شرایط اختصاصی این انتخاب ، عضو هیأت علمی باید برنده جوایز معتبر علمی مانند نوبل، کاولی، فیلدز، مصطفی (ص) و ... باشد وهمچنین باید نویسنده مقاله در مجلات نیچر یا ساینس بعنوان نویسنده اول یا مسئول؛ (فقط مجله نیچر مد نظر میباشد و سایر مجلات خانواده نیچر را شامل نمی شود) باشد .
وی افزود : دریافت پژوهانه نقدی، استفاده از گرنت خدمات شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی ، حمایت از انتشار مقاله در نشریات برتر، حمایت از شرکت در کنگره های معتبر بین المللی و حمایت از شرکت در دوره های مطالعاتی معتبر ازجمله حمایت های تشویقی و جوایز درنظر گرفته شده برای منتخبان فدراسیون سرآمدان علمی ایران است.