رجیستری شکستگی لگن در بیمارستان شهید کامیاب راه اندازی می شودمدیر توسعه و ارزیابی تحقیقات معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رجیستری بیماری ها نقش بزرگی در ارتقاء سطح دانش پزشکی، ارائه خدمات مراقبت سلامت بهتر به بیماران، کمک به مسوولان به منظور  تصمیم گیری و برنامه ریزی و تسهیل پژوهش‏های حوزه سلامت دارد.

دکتر سعید اسلامی در گفتگو با وب دا با تاکید بر اینکه مهمترین فعالیت پزشکان تصمیم­گیری است و تصمیم­گیری درست با داشتن داده ­ی درست امکان­پذیر است اظهار نمود: داده­ ی با کیفیت مهمترین پیش ­نیاز برای انجام پژوهش­های حوزه پزشکی به صورت دقیق، کارا و کاربردی است. سازمان های سلامت نسبت به سایر سازمان ها در خصوص استفاده از فناوری های اطلاعاتی و رایانه ای به دلایل متعددی از جمله حجم بالای کاری و عدم آشنایی دقیق پرسنل با این فناوری ها دیرتر تطابق پیدا می نمایند.

وی  رجیستری را ابزاری برای جمع آوری منظم و سیستماتیک داده های مرتبط با بیماران یا افرادی که در معرض مواجهه با یک پدیده هستند تعریف نمود و افزود: رجیستری ها در واقع لیستی از داده های بیماران هستند که با مرور زمان این لیست کامل تر می گردد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: رجیستری امکان انجام مراقبت بهتر از بیماران و نظارت بر روند کنترل بیماری افراد را دارد زیرا در شرایطی که داده های مرتبط با بیماری یک فرد از ابتدا تا زمانی که پزشک و تیم درمانی وی به آن نیاز دارند به صورت سیستماتیک موجود باشد عملا تصمیمات دقیق تری در خصوص آن بیمار خاص و منطبق با شرایط آن بیمار خاص می توان اتخاذ نمود.

وی افزود: کمیته ثبت بیماری ها و پیامد های سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال گذشته  موفق به راه اندازی رجیستری زخم پای دیابتی ، بیماران مبتلا به سالک در دو بیمارستان قائم(عج) و امام رضا(ع)، بیماری بورگر، بیماری های وریدی، ثبت اطلاعات Vascular Access بیماران دیالیزی و بالقوه دیالیزی، بیماری فیبروز کیستیک، ثبت اطلاعات بیماران مبتلا به تحلیل رفتگی های ارثی شبکیه چشم  در مشهد، معاینات چشمی در  نوزادان نارس، ثبت ملی عفونتهای تنفسی به علت لوفوموناس، بیماران  تروفوبلاستیک حاملگی، بیماران سرطان تخمدان، بیماران دیالیز خونی، بیماران بالغ بستری با عفونت های سیستم اعصاب مرکزی اکتسابی از جامعه ، ترومای نافذ چشمی ، رجیستری بومی، منطقه ای چاقی در کودکان، رجیستری بومی، منطقه ای بیماری سلیاک در کودکان شده است.

دکتر سعید اسلامی در پایان از تمامی گروه های آموزشی و مراکز تحقیقاتی که متقاضی راه اندازی نظام ثبت هستند خواست : درخواست های خود را به معاونت پژوهش و فناوری کمیته ثبت بیماری ها و پیامد های سلامت ارسال کنند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image