بر اساس ارزیابی های انجام شده در سالهای اخیر، آزمایشگاه جامع تحقیقاتی شرق کشور رتبهی اول را از نظر تنوع امکانات، صحت و سرعت ارائه نتایج، کیفیت پاسخگویی، و سایر مولفه های ارزیابی بدست آورده است.
مدیر آزمایشگاه جامع تحقیقاتی مشهد در گفتگو با وب دا می گوید: خدمات این آزمایشگاه شامل خدمات آنالیزمواد، میکروسکوپی، بیولوژیک، و مشاورههای تخصصی در تفسیر نتایج آزمایشگاهی میباشد که به تمام متقاضیان از جمله اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فردوسی خدمت میدهیم.
دکتر علی مرادی در خصوص مزیت آزمایشگاه جامع تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به سایر آزمایشگاههای مشابه میگوید: بهره گیری از نیروهای متخصص، و کاربری دستگاهها و تجهیزات در هر دو شیفت صبح و عصر و در برخی دستگاهها بصورت شبانهروزی باعث افزایش سرعت و دقت در پاسخ دهی و رضایت مراجعین و مشتریان ما شده است.
دکتر مرادی در زمینهی مشاورهی تخصصی که یکی از خدمات این آزمایشگاه است میگوید: ما به پژوهشگران مشاورههای تخصصی در زمینهی تفسیر نتایج ارائه می کنیم و علاوه بر انجام تستها و آنالیزها، در تفسیر نتایج هم مشاوره و همکاری داریم.
وی تأکید میکند: آزمایشگاههای پژوهشی متعلق به همهی پژوهشگران کشور است و باید از این امکانات به نحو احسن استفاده کنند. ما هم علیرغم قیمت بسیار بالای خرید و نگهداری دستگاهها، نگاه مالی نداریم و تعرفههای خدمات ما با در نظر گرفتن تخفیف های متعدد طوری محاسبه شده که همه محققین بتوانند از خدمات آزمایشگاه جامع استفاده کنند.
دکتر مرادی در خصوص تجهیزات موجود در این آزمایشگاه میگوید: میکروسکوپ الکترونی روبشی نشرمیدانی (FESEM)، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM)، میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM)، کروماتوگرافی مایع-طیف سنجی جرمی (LC-MS-MS)، کروماتوگرافی لایه نازک با کارآئی بالا (HPTLC)، اولترا سانتریفوژ، تفرق نور پویا (DLS)، آنالیز عنصری مواد (CHNS-O)، دستگاه رزونانس مغناطیسی (NMR)، و دستگاه تصویربرداری از حیوانات کوچک (SAI)، فلوسایتومتری، و . . . بخشی از تجهیزات ماست.
وی یادآور میشود در حال مذاکره برای تشکیل یک کنسرسیوم مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه فردوسی هستیم با اشتراک مساعی و همکاری نزدیکتر بتوانیم از امکانات و ظرفیتهای موجود حداکثر بهرهوری را داشته باشیم.
دکتر مرادی از خریداری و نصب یک دستگاه بیوپرینتر سه بعدی در آزمایشگاه جامع تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داده و میگوید: با وجود دانش فنی و متخصصین مهندسی بافت، بیومواد، و علوم سلولی و مولکولی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد میتوان از این چاپگر سه بعدی برای نمونه سازی آزمایشگاهی برخی بافتها استفاده نمود کرد. اگر چه کار با این پرینتر نیازمند دانش فنی چند رشته ای و محاسبات پیچیده مهندسی است، اما خروجی این دستگاه موجب هم افزائی و همگرائی علمی متخصصین علوم پایه و بالینی در جهت تولید نمونه های آزمایشگاهی بافتهای مختلف از جمله غضروف، استخوان، و . . . خواهد شد.