اجرای طرح تحقیقاتی "بررسی رفتارهای جامعه در خصوص ویروس کرونا و عوامل مرتبط با آن بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی" در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مسئول اجرای این طرح تحقیقاتی در گفتگو با وب دا اظهار کرد: این طرح تحقیقاتی که توسط کمیته علمی مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ثبت رسیده، در قالب 70 سوال به بررسی نقش موثر مردم در مدیریت قرنطینه در دوران شیوع کووید-19 و پیشگیری از اضطراب می پردازد.
دکتر مهناز امینی خاطر نشان کرد: جامعه هدف این طرح، عموم مردم هستند و تمامی شهروندان می توانند با مراجعه به اینجا در این طرح پژوهشی مشارکت داشته باشند.
دکتر سید کاوه حجت یکی از اعضای تیم طرح پژوهشی نیز در گفتگو با وب دا اظهار کرد: طی بررسیهایی اولیهای که در سطح جامعه و از عموم مردم انجام شد در اکثر آنان سطح بالایی از اضطراب و ترس و نگرانی وجود دارد و در کنار آن عدم رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی مشهود بود.
وی افزود: این طرح تحقیقاتی براساس تئوری رفتار اجتماعی و به شکل استاندارد در بحث بیماری کووید 19 و اکثر رفتارهای ضدکرونایی و پیشگیری از این بیماری همچون شستن دست، رعایت فاصله اجتماعی، رعایت قرنطینه خانگی، عدم حضور در جمع اقوام و خویشان، عدم خروج غیرضروری از منزل و غیره طراحی شده است.
دکتر حجت در رابطه با محورسوالات طرحشده در این پژوهش خاطرنشان کرد: در این پرسشنامه افراد براساس سن، جنس، شغل، درآمد، محل سکونت، رفتارهای صحیح مبارزه با کرونا، اعتیاد، مصرف سیگار و الکل، موارد ابتلا در اطرافیان، موارد پیشگیرانه و غیره پرسشگری میشوند .
وی با بیان اینکه عموم مردم از نقاط مختلف کشور میتوانند در این طرح شرکت کنند، تأکید کرد: قبل از این پرسشنامه موضوعی در بحث اعتقاد بهداشتی با موضوع کرونا در خراسان شمالی اجرا شد که 4 هزار نفر در آن شرکت کردند که از این میزان 400 نفر از خراسان رضوی بودند.
وی بیان کرد: طراحی این پرسش نامه با همکاری دکتر زهرا طبیبی، عضو هیئت علمی گروه آموزشی روانشناسی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد و امیدواریم که مؤثر و اثربخش واقع شود.