پژوهشگران و محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد از همان روزهای نخست شیوع ویروس کووید-19 در کشور با تشکیل کمیته های تخصصی در حوزه های مختلف پیشگیری، کنترل و درمان این بیماری نقش موثری را ایفا کرده اند.

به گزارش وب دا، برخی از این پژوهشگران و محققان که خود نیز از مدافعان سلامت و فعال در خط مقدم مبارزه با کووید-19 هستند لحظه ای از تلاش شبانه روزی برای کمک به یافتن راهکاری برای پیشگیری و درمان این بیماری دست برنداشتند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد درگفتگو با وب دا به مناسبت هفته سلامت با بیان اینکه در کنار تلاش های حوزه های مختلف برای مبارزه با ویروس کووید-19، در این معاونت نیز اقدامات موثری اجرایی شده است اظهار کرد: بر این اساس کمیته ویژه ای مرتبط با بیماری کووید-19 به منظور بررسی، داوری و صدور مجوز اخلاق برای اجرای طرح های پژوهشی در این معاونت تشکیل شد و برای طرح هایی که روند بررسی آنها چند ماه زمان نیاز داشت ظرف سه تا چهار روز تاییدیه های لازم صادر می شد.

دکتر محسن تفقدی با بیان اینکه تا کنون 200 طرح پژوهشی در زمینه ویروس کووید-19 به این کمیته ارسال شده است خاطر نشان کرد: بیشتر این طرح ها مراحل داوری و تایید لازم را طی کرده اند و به مرحله اجرا رسیده اند.

وی با بیان اینکه بخشی از پژوهش ها بر روی بیماران حاد مبتلا به ویروس کووید-19 کاربرد دارد و برای نجات جان بیماران تلاش می شود اظهار کرد: در این زمینه شش طرح در حال اجراست و دو طرح دیگر نیز به زودی به مرحله اجرا می رسد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: طرح های پژوهشی در زمینه استفاده از داروهای خاص در بیماران حاد کاربرد دارد و تلاش می شود روند بیماری را بهبود و جان بیمار را نجات دهد.

دکتر تفقدی با بیان اینکه گروه دیگر از طرح های پژوهشی به بیماران با شرایط بالینی متوسط، خفیف و بستری در منزل اختصاص دارد تصریح کرد: در این میان طرح های پژوهشی مبتنی بر طب سنتی و استفاده از داروهایی با منشاء گیاهی درحال بررسی است و تا کنون بیش از 20 مطالعه بالینی در حال اجراست.

 وی با بیان اینکه تمامی طرح های پژوهشی باید مجوز اخلاق را دریافت کنند خاطر نشان کرد: طرحهای پژوهشی مبتنی بر طب سنتی نیز در حال بررسی است و هنوز نتایج علمی در این زمینه به دست نیامده است.

 معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: تهیه مستندات علمی در ارتباط با این بیماری نیز از دیگر برنامه های این معاونت است که ، در صورت تکرار اپیدمی های دیگر بتوانیم از تجربیات و مدیریت بهتر این بیماری استفاده کنیم.

دکتر تفقدی با بیان اینکه ثبت داده های بیماران در مدیریت بیماری در آینده نقش موثری دارد اظهار کرد: براین اساس رجیستری بیماری کووید-19 در مراکز درمانی خط مقدم راه اندازی شده است و تا کنون اطلاعات چند صد بیمار به ثبت رسیده است.

وی تصریح کرد: در اجرای طرح های پژوهشی از پتانسیل دانشجویان استفاده شد و در این زمینه همکاری های موثری داشته اند.

یکم الی هفتم اردیبهشت هفته سلامت نامگذاری شده است و   بهورزان و خانواده بهداشت کشور در مقابله با کرونا،پزشکان، پرستاران و خانواده نظام سلامت در مقابله با کرونا ،آموزش، پژوهش، فناوری و تولید ملی در مقابله با کرونا،هماهنگی و همکاری بین بخشی در مقابله با کرونا،روحانیون، نهادهای دینی و همدلی مومنانه در مقابله با کرونا،مردم، همیاران سلامت و مشارکت اجتماعی در مقابله با کرونا و "رسانه" یک "پایگاه سلامت" در مقابله با کرونا از جمله عناوین هفته سلامت امسال محسوب می شود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image