مدیر توسعه و ارزیابی تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۳۰۰ طرح و ایده پژوهشی از سوی محققان و متخصصان با موضوع بیماری ویروسی همهگیر کرونا به این دانشگاه ارائه شده که ۲۵۰ طرح از این تعداد به تایید استادان ذیربط رسیده و اجرایی شده است.
دکتر سعید اسلامی در گفتگو با وب دا اظهار کرد: انجام پژوهش، مقررات و چارچوبهای خاص خود را دارد و فرد ایده دهنده در جهت پیشگیری، مدیریت و درمان بیماریهای مختلف همچون کرونا طرحهای خود را ارائه میدهد و برخی از آنها پس از بررسی لازم از سوی متخصصان و اعضای هیأت علمی و تأیید نهایی از سوی کمیته اخلاق و شورای پژوهشی وارد مرحله اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه افرادی که طرح و ایدهای با موضوع کووید ۱۹ یا سایر موضوعات دارند میتوانند طرح خود را بهصورت حضوری و مکتوب یا از طریق ایمیل به آدرس این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید به معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحویل دهند افزود: در این مرحله تنها ارائه طرح و ایده مکتوب کفایت میکند.
مدیر توسعه و ارزیابی تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: طراحان در صورت نیاز، دعوت حضوری میشوند تا شواهد و نتایج علمی و عملی مؤثر و ثمربخش طرح و ایده خود را بیان کنند و در مرحله بعد این افراد به اعضای هیأت علمی و کارکنان مربوطه معرفی میشوند تا طرح و ایده به یک پروژه پژوهشی تبدیل شود و پس از طی مراحل و تأیید کمیته اخلاق به مرحله اجرا درآید.
مدیر توسعه و ارزیابی تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تأکید بسیار بر ارزیابی دقیق کیفیت طرحها داشتهایم و معتقدیم که تعداد کمتر اما با کیفیت بهتر، مهمتر از طرح و ایده بسیار با کیفیت کمتر است.
وی با تأکید بر اینکه در طرح و ایده ارائه شده باید به موضوعات امنیت، اخلاق، حقوق و سلامت توجه شود افزود: برخی از طرحها با توجه به حساسیتی که دارند در گام نخست روی حیوان اجرا میشود و اگر ثمربخش بود روی انسان اجرا میگردد اما برخی دیگر از طرحها و ایدههای پیشگیری، دارویی و درمانی به جهت آنکه از قطعیت بیشتری در فرضیات و اثربخشی برخوردار هستند پس از اخذ رضایت آگاهانه روی انسان انجام میشود.