0078.jpg - 25.37 kBرئیس مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در 12 سالی که از فعالیت این مرکز می‌گذرد بیش از ۲۵۰ طرح پژوهشی مصوب در حوزه ارتوپدی داشتیم که اهم آنها در حوزه‌های بالینی و درمانی و علوم پایه ارتوپدی بوده است.

به گزارش وب دا، مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 87 پس از تصویب شورای پژوهشی این دانشگاه فعالیت خود را آغاز کرد و این مرکز در سال 89 موافقت اصولی وزارتخانه و در 92 موافقت قطعی شورای گسترش دانشگاههای وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشکی را کسب کرد.

مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با هدف ارتقای سلامت در زمینه علوم موسکلواسکلتال، تولید علم و تکنولوژی و تجاری‌سازی ایده‌های ابداع گرانه در این حوزه تأسیس ‌شده است و این مرکز یک شبکه متشکل از متخصصان برجسته داخلی و بین المللی دارد که تولید علم، فناوری، بهینه‌سازی و به‌روزرسانی فناوری‌های نوین را دنبال می‌کند.

در جهت آشنایی بیشتر و بهتر با فعالیت‌های مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت‌وگویی را با دکتر محمدحسین ابراهیم‌زاده، رئیس این مرکز و مدیرگروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد صورت داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید؛

دکتر ابراهیم‌زاده گفت: در زمینه‌های علوم پایه ارتوپدی همچون مهندسی‌های بافت، بیومکانیک و بیومتریال همکاری‌های قابل توجهی میان مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دانشگاه‌های فنی و صنعتی و مراکز تحقیقاتی دفاعی کشور، و دیگر مجموعه‌ها صورت پذیرفته که با دستاوردهای خوبی هم همراه بوده است.

وی افزود: به تناسب اینکه اعضای تیم پژوهشی مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دارای مدارک عالی و معتبر علمی بین‌المللی هستند بسیاری از پروژه‌ها در سطح بین‌الملل اجرایی و عملیاتی شده و به‌ مرور زمان علاوه بر مقالات تحقیقاتی،اختراع های مشترک بین المللی نیز داشته‌ایم و بخش قابل توجهی از این اقدامات در سطح بین‌الملل شاخص و بی‌‌نظیر بوده و جوایز متعدد بین المللی را نیز کسب کرده است و برگ زرینی بر افتخارات پرشمار دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده است.

رئیس مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه 12 سال است که از فعالیت این مرکز می‌گذرد، خاطرنشان کرد: در این بازه زمانی بیش از ۲۵۰ طرح پژوهشی مصوب در حوزه ارتوپدی داشتیم که اکثر آنها وارد حوزه‌های بالینی و درمانی شده است، ضمن اینکه در همین مدت بیش از ۳۰۰ مقاله پژوهشی با موضوع های ارتوپدی و رشته‌های وابسته در نشریات معتبر بین‌المللی به چاپ رسیده است و در کنار آن 40 اختراع داخلی و 8 اختراع بین‌‌المللی و  US patentداشته‌ایم.

دکتر ابراهیم‌زاده تصریح کرد: یکی از اقدمات مؤثری که موجب ثبت به دستاوردهای درخشان در مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه شد جذب برترین دانش آموختگان این رشته به عنوان اعضایهیأت ‌علمی‌جوان و با انگیزه در گروه آموزشی ارتوپدی و تعدادی از آنها نیز به‌صورت عضوهیأت علمی پژوهشی در مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه بود.

وی با ذکر این نکته که مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پس از بهره‌گیری از ظرفیت اعضای هیأتعلمی، جذب دانشجویان phd by research را داشته است، تأکید کرد: همچنین در گام‌های بعدی هم طرح‌ برنامه دکتر تخصصی پژوهشی phd پزشک پژوهشگر (Physician Scientist) و پسا دکترا را اجرایی کردیم، طرح‌هایی که وزارت بهداشت علاقه‌مند به اجرای آن بود و تاکنون یک نفر در برنامهphd  پزشک پژوهشگر از این مرکز فارغ‌التحصیل و 4 نفر نیز در دوره‌های پسا دکترا یک ساله مرکز تحقیقات ارتوپدی را گذرانده‌اند.

رییس مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه گفت: دو مگا پروژه ملی «نیماد» با گرانت تحقیقاتی مؤسسه ملی تحقیقات پزشکی کشور در مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه با مشارکت پژوهشگرانی از دیگر دانشگاه‌های فنی و مهندسی و محققان خارجی در حال انجام است که تاکنون این دو پروژه علاوه بر دست یافت‌های علمی منجر به ثبت اختراع بین‌المللی و تولید تکنولوژی درمانی جدید شده است که فرآیند تجاری سازی آنها نیز توسط دو شرکت‌ دانش‌بنیان زیر مجموعه مرکز تحقیقات در حال انجام است.

دکتر ابراهیم زاده اضافه کرد: دو شرکت دانش‌بنیان طب اویسا و ابادیس توسط اعضای هیأت علمی مرکز تحقیقات ارتوپدی با موافقت دانشگاه و مجوز معاونت علمی ریاست جمهوری در حال تجاری‌سازی و تولید و مارکتینگ محصولات دانش‌‎بنیان مرکز تحقیقات هستند .

مدیرگروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه هدف نهایی پژوهش‌ها و تحقیقات گروه ارتوپدی توسعه دانش، تکنولوژی ‌و فناوری‌های سلامت در این زمینه بوده است، بیان کرد: نمونه‌های موفق اجرا شده در آن در پیوند غضروف و استخوان و تکنیک‌های پیشرفته جراحی ارتروسکپی و ارتروپلاستی بوده و با وجود شرایط بسیارسخت تحریمی توانسته‌ایم به افتخارات بزرگ و ارزشمندی دست یابیم و امروزه همه درمان‌ها و جراحی‌های بزرگ و پیچیده در گروه جراحی ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قابل انجام است و دیگر نیازی به انتقال بیمار به دیگر تهران و یا کشورهای دیگر نیست.

دکتر ابراهیم‌زاده اظهار کرد: در حال حاضر نه تنها هیچ کمبودی به لحاظ تکنیک‌های درمانی در 7 رشته فلوشیپی جراحی ارتوپدی نداریم، بلکه در بسیاری از موارد جزو سرآمدهای دنیا هستیم و پزشکان این گروه در کلاس جهانی در این رشته هستند.

وی اضافه کرد: گروه آموزشی جراحی ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۳۵۴ آموزش دستیار تخصصی رشته ارتوپدی را آغاز کرده و جز ‌بنیانگذارن آموزش تخصصی ارتوپدی در کشور بوده و در ۴۵ سال گذشته صدها متخصص رشته جراحی ارتوپدی از این بخش آموزشی فارغ‌التحصیل شده‌اند.

 دکتر ابراهیم زاده ضمن تقدیر از بنیانگذاران این رشته تخصصی در دانشگاه از اساتید پیشکسوت این گروه، گفت: مرحوم دکتر اهرابی نژاد، دکتر جعفر امینی و دکتر مظفری نام برد که سهم بسزایی در تأسیس این رشته تخصصی در دانشکده پزشکی مشهد داشته‌اند.

وی افزود: جامعه جراحان ارتوپدی خراسان نقش مهمی در خدمات توریست سلامت در دو دهه اخیر داشته است و هزاران نفر از بیماران از کشورهای مختلف منطقه خاورمیانه، حاشیه خلیج فارس، آفریقا و آسیای میانه تحت اعمال جراحی‌های مختلف ارتوپدی همکاران ما قرار گرفته‌اند و نیز در موارد فراوانی هموطنانی که مقیم کشورهای مختلف اروپایی، کانادا، استرالیا و شرق اسیا نیز برای انجام اعمال جراحی پیچیده مفصل و استخوان و ستون فقرات به مراکز درمانی مشهد مراجعه می‌کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تنها مرکز تحقیقاتی ارتوپدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده که دارای مجله تخصصی و معتبر و اندکس شده جهانی است و این مرکز همه‌ساله جزو 3 مرکز برتر کشور بوده است و بارها در جشنواره‌های مختلف پژوهشی و علمی حائز رتبه و جایزه شده است ضمن اینکه مرکز تحقیقات ارتوپدی یک آزمایشگاه تحقیقاتی به طور نسبی مجهز در بیمارستان قائم(عج) دارد که اعضای هیأتعلمی بالینی و علوم پایه مرکز پروژه‌های آزمایشگاهی مشترک انجام می‌دهند.

دکتر ابراهیم‌زاده بیان کرد: از 7 ماه قبل تاکنون که کشور درگیر بحران کرونا است، گرچه تظاهرات اصلی این نوع بیماران بیشتر در سیستم‌های داخلی و عفونی بوده، اما تعدادی از بیماران کرونایی هم مشکلات تروماهای استخوانی را داشتند که اعضای هیأت علمی گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درمان به‌موقع را داشتند.

وی با بیان اینکه ویروس کرونا ناشناخته است، خاطرنشان کرد: در این ایام تمامی اعضای هیأت علمی و رزیدنت‌های گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از روز اول بحران کرونا تاکنون در کنار کادر درمان کرونایی‌ها بودند و به این حضور تا پایان این بحران ادامه خواهند داد.

رئیس مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: درخواست این مرکز از معاونت پژوهشی این دانشگاه راه‌اندازی پژوهشکده استخوان و مفصل بوده، پژوهشکده‌ای که با ظرفیتی که ما داریم جای آن در مشهد خالی است و امیدواریم که به همت مسئولان مربوطه هرچه زودتر شاهد راه‌اندازی پژوهشکده استخوان و مفصل در دانشگاه علوم پزشکی مشهد باشیم.

دکتر ابراهیم‌زاده اضافه کرد: به عقیده من پژوهشکده‌های بالینی باید در بیمارستان‌ها باشد و به مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیشنهادمان این است که این پژوهشکده‌ها در بیمارستان‌های قائم(عج) و امام رضا(ع) دایر شود.

مدیرگروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برنامه بعدی‌مان راه‌اندازی کلینیک تخصصی سلول درمانی و طب بازساختی در مرکز تحقیقات ارتوپدی است، گفت: تحقق این مهم نیازمند حمایت لازم مسئولان ذی‌ربط و تخصیص بودجه موردنیاز است و امیدواریم که نگاه پیشرویی که در حوزه پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشهود است موجب به ثمر رسیدن این برنامه شود.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image