معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: به همت محققان و اعضای هیات علمی این دانشگاه تا کنون 21 مقاله ISI و 18 مقاله ایندکس شده در پایگاه اطلاعاتی Scopus در زمینه بیماری کرونا توسط این دانشگاه از موفقیت های حوزه پژوهشی در شرایط کرونایی است.
به گزارش وب دا، دکتر تفقدی به بهانه روز پژوهش با اشاره به اینکه چاپ یک شماره ویژه COVID-19 توسط مجله آرشیو جراحی استخوان و مفصل، از دیگر موفقیت های این حوزه است، خاطر نشان کرد: توسط مدیریت توسعه و ارزیابی تحقیقات تا کنون 296 طرح تحقیقاتی مرتبط با کرونا در سامانه پژوهان ثبت شده که از این تعداد 228 طرح در دست اجرا یا منتظر عقد قرارداد است.
وی اظهار کرد: از میان طرح های تعیین تکلیف شده تعداد 49 طرح از نوع مداخلات بالینی هستند که در طی این پژوهش ها دارو یا فرآیند جدید در راستای درمان بیماران کرونا در فازهای مختلف بیماری مورد مطالعه قرار می گیرد، همچنین یک طرح در خصوص تولید کیت تشخیص بیماری و مابقی طرح ها، پژوهش هایی در سایر حوزه های مرتبط با کرونا مانند مطالعات اپیدمیولوژیک، روانشناختی، پیشگیری، بررسی وضعیت نیروها و .... می باشند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه انجام رجیستری اطلاعات بیماران مبتلا به کرونا ویروس در دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی دیگر از اقدامات حوزه پژوهشی در این دانشگاه است، عنوان کرد: رجیستری بیماریها نقش بزرگی در ارتقاء سطح دانش پزشکی ، ارائه خدمات مراقبت سلامت بهتر به بیماران، کمک به مسئولین به منظور تصمیم گیری و برنامه ریزی حوزه ی سلامت دارد و همزمان با شیوع ویروس کووید-۱۹ از ابتدای اسفند ماه طرح تحقیقاتی" طراحی و راه اندازی سیستم ثبت داده های تظاهرات بالینی، پاراکلینیک و رادیولوژیک بیماران مشکوک به کروناویروس-19 (COVID-19) بستری در مرکز امام رضا (ع) مشهد" با حمایت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصویب و راه اندازی شد.
پایش سلامت بیماران کووید -19 در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
دکتر تفقدی پایش سلامت بیماران کووید -19 را از دیگر طرح های اجرا شده برشمرد و گفت: در این مطالعه اطلاعات بیماران بستری و یا مشکوک به covid-19 در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد از ابتدای شروع همه گیری بیماری کرونا مورد ارزیابی قرار می گیرد و برای هر بیمار چک لیست محقق ساخته ای شامل اطلاعات دموگرافیک، اطلاعات بالینی، سیر بیماری و اطلاعات آزمایشگاهی، اطلاعات مربوط به پیامد بیماران تکمیل می شود.
وی ابراز کرد: امروزه بیماری های مرتبط با کرونا و عواقب بلند مدت آن محل سئوال است، بر این اساس طرحی پایه ریزی شد که در آن بیماریهای مزمن غیر واگیر را در طول زمان مورد بررسی قرار دهیم تا با انجام مطالعات دقیق تر به مسئولین در برنامه ریزی های بهتر و کاربردی تر در حوزه ی سلامت کمکی کرده باشیم .
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در خصوص فرآیند ورود به مرکز پایش سلامت دانشگاه ، داوطلبان واجد شرایط که حداقل 6 هفته از زمان شروع علائم بیماری کرونا آنها گذشته باشد می توانند از طریق سامانه نوبت دهی دانشگاه اقدام به رزرو نوبت نمایند.
دکتر تفقدی با اشاره به اینکه با توجه به شواهد موجود مبنی بر اینکه ویروس کویید 19 باعث تضعیف قدرت بویایی و چشایی افراد می شود ، گفت: لذا تست غربالگری بویایی و چشایی برای کلیه افراد انجام می شود و همچنین ساختار قرنیه ، شبکیه و عدسیه بیمار بهبود یافته نیز از طریق تصویر برداری های لازم مورد بررسی قرار می گیرد .
وی بیان کرد: تست اسپیرومتری یکی دیگر از ایستگاه های مرکز پایش است که به منظور ارزیابی ظرفیت و عملکرد ریه ها و همچنین تعدد درجه انسداد احتمالی راه های هوایی انجام می شود.