تا کنون بیش از یک میلیون کیت تست تشخیص کرونا در یکی از شرکت های دانش بنیان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد تولید شده و بخشی از نیاز کشور در این خصوص تأمین شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مدیرعامل شرکت پارس سیمرغ دارو دماوند در گفتوگو با خبرنگار وب دا، اظهار کرد: در حوزه تشخیص مولکولی، مشهد به واسطه دارا بودن رشتههای مرتبط در دانشگاههای علوم پزشکی و فردوسی، ظرفیت بالایی دارد و با بروز بحران ویروس منحوس کرونا بسیاری از دانش آموختگان این دانشگاهها وارد زمینه تشخیص شدند.
دکتر مجید مجرد افزود: هسته مدیریتی و علمی شرکت پارس سیمرغ دارو دماوند با درک نیاز کشور به کیتهای استخراج ویروسی در فرآیند تشخیص کرونا، تمام امکانات و ظرفیت خود را در این زمینه بسیج نمود و طلایهدار شرکتهای تولیدکننده تجهیزات آزمایشگاهی مولکولی در خراسان بزرگ شد.
مدیرعامل شرکت پارس سیمرغ دارو دماوند با بیان اینکه از بهار سال ۱۳۹۹ تا به امروز این شرکت توانسته بیش از یک میلیون کیت تست تشخیص کرونا تولید نموده و بخشی از نیاز کشور در این خصوص را تأمین نماید، خاطرنشان کرد: کیتهای تولیدی در سطح استانداردهای بینالمللی بوده و توانستهایم ضمن ایجاد اشتغال از خروج مبالغ هنگفت ارز از کشور جلوگیری کنیم.
دکتر مجرد تصریح کرد: با توجه به تجربه بشر نسبت به بروز عفونتهای فراگیر مانند ویروس کرونا احتمال میرود این معضل تا سالها دامنگیر مردم شریف کشور عزیزمان باشد و از این رو ضمن تولید سایر کیتهای حوزه تشخیص مولکولی، شرکت پارس سیمرغ دارو دماوند افزایش ظرفیت تولید کیتهای ویروسی خود را در برنامه دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که ورود به حوزه محصولات و خدمات زیستفناوری و بهویژه ژن درمانی و همچنین به کار گرفتن ظرفیت بالای دانشآموختگان رشتههای علوم پایه زیستی از برنامههای جدی شرکت پارس سیمرغ دارو دماوند است، تأکید کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود و پایداری بحران عفونت ویروسی، شرکت پارس سیمرغ دارو دماوند در نظر دارد با ورود به بازار منطقهای و فرامنطقهای نقش بزرگی در این زمینه ایفا نماید.
مدیرعامل شرکت پارس سیمرغ دارو دماوند ادامه داد: تحقق این مهم نیازمند کیفیت بالای محصولات و دارا بودن استانداردهای بینالمللی است که بخشی از آن محقق شده و بخشی نیز در شرف تحقق است، در حال حاضر کیفیت محصولات شرکت پارس سیمرغ دارو دماوند از نظر کیفیت قابل مقایسه با نشانها و برندهای تجاری مطرح آلمانی است.
دکتر مجرد گفت: سیاستمداران و مدیران کلان کشور میتوانند با تغییر سیاستهای آموزشی که منجر به تولید مقالات غیرمرتبط با حوزه تولید و بعضاً هدررفتن نیروی انسانی و هزینههای مالی بسیار میشود این ظرفیت بالا را به سمت تولید هدایت نموده و شکوفایی صنعت محصولات با فناوری بالا را در آینده نه چندان دور ببینند، این مهم شدنی است و فقط کافیست که بخواهند و یاریرسان باشند.