150.jpg - 21.55 kBپزشکان توانمند دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به استفاده از روش های جدید در انجام تصویربرداری از سلول های سرطانی شدند

مدیر گروه  پزشکی هسته ای  دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: در این روش با استفاده از رادیوداروی گالیوم 68(Ga68-FAPI-PET/CT)) که به رسپتورهای فیبروبلاستها فعال شده و در حقیقت چارچوب سلول های سرطانی را تشکیل میدهند متصل شده و  تصویربرداری انجام میشود .

دکتر کامران آریانا با بیان اینکه تمام سلول های سرطانی نیاز به یک چارچوب فیبروپلاستی دارند خاطر نشان کرد: با استفاده از اين راديو داروي جديد امكان تصوير برداري از حدود ٣٠سرطان مختلف با دقت بالا فراهم ميشود .

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این امر با همکاری پژوهشگران توانمند در شرکت "پارس ایزوتوپ" انجام شده است و بعد ازبیش از یک سال تلاش FAPI 46 سنتز و به گالیوم متصل شده  است خاطر نشان کرد: این یکی از جدیدترین رادیوداروهایی است که در سطح دنیا ساخته شده است و قابلیت بسیار خوبی برای تصویر برداری از سلولهای سرطانی دارد.

وی با بیان اینکه با همکاری بخش پزشکی هسته ای بیمارستان رضوی این تصویر برداری انجام شد تصریح کرد: بر این اساس سه بیمار با سرطان های مختلف  شامل سرطان کولون متاستاتیک،  لمفوم هوچکین و یک مورد سرطان تیرویید مورد تصویربرداری قرار گرفتند.

متخصص پزشکی هسته ای و استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: یکی از بیماران با سابقه سرطان تیرویید که فاقد جذب ید 131 بود و تمامی روش های تصویربرداری برای وی انجام شده بود و متاسفانه  کانون های درگیری در وی یافت نمی شد با استفاده از این روش محل متاستاز لمفاوی و استخوانی بیمار پیدا شد.

مدیر گروه  پزشکی هسته ای  دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با بیان اینکه با استفاده از این تصویر برداری می توان با حساسیت بالا میزان گسترش  ومنشاء بسیاری از  سرطان ها  را مشخص نمود اظهار امیدواری کرد: طی اجرای طرح های تحقیقاتی مشترک میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بیمارستان رضوی، مزیت کاربرد استفاده از این روش بیش از پیش نشان داه شود .

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه استفاده از این روش در دنیا جدید است و کشورهای محدودی از ان استفاده می کنند تصریح کرد: می توان از این روش به عنوان یک تصویربرداری با حساسیت بالا  در سرطان های مختلف  در کشور استفاده کرد و بزودی این قابلیت میسر می شود که از لوتشیوم که خاصیت درمانی دارد و قابلیت اتصال به FAPI را  نیز دارد برای درمان بیماران مقاوم به سایر درمان های موجود  استفاده کرد.

دکتر آریانا با بیان اینکه استفاده از این روش تصویربرداری گران است اظهار کرد: با توجه به اینکه پژوهشگران شرکت "پارس ایزوتوپ" به سنتز FAPI دست یافته اند این امید است که بتوان رادیو دارو را با قیمت مناسب تهیه نمود تا بیماران بیشتری بتوانند از این روش تشخیصی استفاده کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر از این روش تصویر برداری در تهران و مشهد استفاده می شود اظهار کرد: این قابلیت وجود دارد که بزودی از این روش تصویربرداری در تمام شهر هایی که مجهز به سیستم PET/CT   میباشند استفاده کرد و امیدواریم که با همکاری ریاست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با خرید سیستم PET/CT  بخش دولتی و دانشگاهی ما هم در مشهد بتواند به ارائه این تصویر برداریها به بیماران اقدام کند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image