به گزارش وب دا ، رئيس مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت :بر اساس اين تحقيقات افزایش وزن بالا در دوران بلوغ با افزایش 28 درصدی خطر ابتلا به سرطان پستان در میان زنانی که فعالیت فیزیکی در طول عمر خود ندارند همراه است.
دکتر فاطمه همایی خاطر نشان کرد: در اين مطالعه که بر روي 650 نفر از زنان در قالب دو گروه از افرادي که پس از طي دوران بارداري وزن خود را کاهش و زناني که افزايش وزن داشته اند انجام شد نشان داد که بر اساس داده های موجود کاهش قابل توجهی در میزان خطر ابتلا به کانسر پستان در زنانی که وزن خود را کاهش داده و فعالیت فیزیکی داشته اند ، مشاهده شده است.
دانشيار گروه راديوتراپي و انکولوژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد تصريح کرد :همچنين بر اساس تحقيقات زنان یائسه ای که برنامه ورزشی منظم و در حد متوسطی را در طول زندگي خود ادامه می دهند، در معرض خطر کمتری از ابتلا به سرطان بوده اند ، اگرچه قبل از یائسگی برنامه منظمی برای ورزش نداشته باشند.
دکتر فاطمه همايي افزود :در اين مطالعه ، کاهش میزان خطر ابتلا به سرطان پستان مخصوصاً قبل از شروع یائسگی در زنانی که ورزش می نمایند اثبات شده است. همچنین زنانی که در طول زندگی بیشترین فعالیت فیزیکی را داشته اند 39 درصد شانس کمتری برای ابتلا به سرطان پستان در مقایسه با زنانی که حداقل فعالیت فیزیکی را داشته اند، دارند.
رئيس مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه سرطان پستان يکي از شايعترين سرطانها در ميان زنان ايراني به شمار مي رود خاطر نشان کرد : احساس توده بدون درد يکي از مهم ترين علائم سرطان سينه محسوب مي شود و لازم است خانم ها نسبت به وجود هرگونه توده اي حساسيت نشان دهند و با پزشک مشورت کنند.
دکتر همايي در ادامه افزود : ورم، توکشيدگي پوست، تغيير رنگ پوست و زخم نوک سينه نشانه هاي سرطان پيشرفته است و فرد بلافاصله بايد به پزشک مراجعه کند.پزشک بر مبناي معاينه کلينيکي، ماموگرافي، سونوگرافي يا ام آر آي تصميم به نمونه برداري مي گيرد.