رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به دنبال حرکت به سمت توسعه کمی و کیفی برنامه ها و اقدامات پژوهش‌محور هستیم و از کسانی که علاقه‌مند به فعالیت در این عرصه هستند حمایت لازم را خواهیم داشت.

به گزارش وب دا، دکتر محمدعلی کیانی در نشست مسئولان پارک علم و فناوری سلامت مشهد با استاندار خراسان رضوی، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه پژوهش و فناوری حمایت از دانشمندان، فناوران، محققان و پژوهشگران بوده و یکی کارهای این گروه‌ها تصویرسازی مراکز رشد پارک علم و فناوری سلامت بوده که ایده‌های اولیه را به مرحله تولید ابتدایی می‌رسانند و در گام بعد در مسیر رشد و توسعه به‌صورت مرحله به مرحله حرکت می‌کنند.

وی بیان کرد: فردی که می‌خواهد طرح و ایده خود را معرفی کند نیازمند برخی امکانات بوده که خوشبختانه شرایط آن در پارک علم و فناوری سلامت مشهد فراهم است، ضمن اینکه برخی از این امکانات از شرایط بسیار مناسبی برخوردار بوده که براساس شرایط و ضوابط تعریف شده در اختیار محققان قرار می‌گیرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ما به دنبال حرکت به سمت توسعه کمی و کیفی کارها و اقدامات پژوهش‌محور هستیم و از کسانی که علاقه‌مند به فعالیت در این عرصه هستند حمایت لازم را خواهیم داشت، تصریح کرد: محققان با توجه به پتانسیل‌هایی که دارند نیازمند موقعیتی هستند که بتوانند از فضاها، امکانات و ظرفیت‌های موجود استفاده نمایند و ما نیز حمایت لازم را از آنان در این خصوص خواهیم داشت تا بتوانند در خصوص طرح، ایده و محصول تولیدی‌شان بهترین عملکرد را داشته باشند.

دکتر کیانی افزود: در سال ۱۴۰۱ که به نام سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده قرارگاه هدفمند و تخصصی اقتصاد دانش بنیان با همکاری استانداری و دانشگاه‌های علوم پزشکی و فردوسی فعال شده و راه‌اندازی این قرارگاه با توجه به ظرفیت‌های بالای خراسان رضوی کمک بزرگی در مباحث تسهیل، تشویق و صدور مجوزها می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه ما در نظر داریم تا حمایت لازم را از طرح‌ها و فعالیت‌های دانش‌ بنیان در حوزه پزشکی داشته باشیم، گفت: در این خصوص ریاست جمهوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استانداری خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تمام توان پای کار خواهند بود و حمایت لازم را در این خصوص خواهند داشت.

*قرارگاه اقتصاد دانش بنیان در خراسان رضوی فعال شد

در این جلسه یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی، تصریح کرد: موضوع شعار امسال از نگاه علمی، پژوهشی و اقتصادی بسیار حائزاهمیت بوده و معتقدیم اهمیت اقتصاد دانش بنیان به مراتب بیشتر از دیگر اقتصادها بوده است.

وی بیان کرد: مقام معظم رهبری تاکید ویژه بر تحقق شعار سال دارند و در این خصوص کلیه دانشگاه‌های استان از جمله دانشگاه‌های فردوسی و علوم پزشکی مشهد می‌توانند بسیار نقش آفرین باشند.

استاندار خراسان رضوی با تاکید بر اینکه با توجه به شعار تولید و اشتغال دانش بنیان قرارگاه اقتصاد دانش بنیان را در استان فعال کردیم و معاون اقتصادی استانداری در برنامه‌ها و جلسات هفتگی این قرارگاه حضور دارد، گفت: در قرارگاه مذکور ابتدا نیازها شناسایی شده و سپس جهت انجام کارهای اجرایی و عملیاتی اقدام خواهد شد.

نظری افزود: در این قرارگاه پردیس‌های تخصصی پزشکی، صنعتی، فناوری، IT و غیره فعال شده تا کلیه فعالیت‌ها به‌صورت هدفمند و متمرکز انجام شود، یکی از پردیس‌های تخصصی در حوزه پزشکی است که به موضوعات و تخصصات مختلف این حوزه می‌پردازد و در نظر داریم تا اقدامات مثمرثمری با همکاری متخصصان و کارشناسان این عرصه ارائه دهیم.

*نقش شرکت‌های دانش بنیان پس از اعلام شعار سال از سوی مقام معظم رهبری بیش از پیش مورد توجه واقع شده است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه داروسازی در جایگاه اول و در حوزه پزشکی در جایگاه دوم کشور قرار دارد و این دانشگاه جزو ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا در پزشکی و ۱۵۰ دانشگاه برتر جهان در داروسازی است، ضمن اینکه این دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری جزو دانشگاه‌های برتر کشور بوده و همواره جزو رتبه‌های تک رقمی کشور بوده‌ است.

دکتر مجید غیورمبرهن تصریح کرد: نقش شرکت‌های دانش بنیان پس از اعلام شعار سال از سوی مقام معظم رهبری بیش از پیش مورد توجه واقع شده و خواسته فعالان این شرکت‌ها از مسئولان استانی هم برداشتن موانع تولید از سر راه آنان بوده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ما در برنامه‌های پژوهشی این دانشگاه و پارک علم و فناوری سلامت آن اُفق‌های کوتاه ‌مدت، میان‌ مدت و بلند مدت را دیده‌ایم و در نظر داریم تا در یکی از این برنامه‌ها بهترین نوع عملکرد را داشته باشیم، بیان کرد: فناوران شاغل در پارک علم و فناوری سلامت مشهد تولیدات بسیار خوبی داشته‌اند که نمونه‌های شاخص آن در مواردی همچون دارو، نانو، تولید کیت کرونا و غیره بوده است.

دکتر مجیدغیورمبرهن گفت: مشکلات تعدادی از فناوران بسیار سطحی بوده و اگر خواسته‌های کوچک آنان محقق شود به دستاوردهایی بزرگ در حوزه تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین منجر می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر بسیاری از کیت‌ها و نانوداروها صادر می‌شوند و اگر حمایت مطلوب از تولیدکنندگان حوزه پزشکی صورت پذیرد میزان محصول تولیدی‌شان ۵ تا ۱۰ برابر میزان کنونی خواهد شد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: ۳ پارک علم و فناوری در مشهد فعال است و در نظر داریم با ایجاد یک قرارگاه تخصصی و یک پارچه ضمن کنار گذاشتن موازی‌کاری‌ها؛ هر گروه هم کار خود را به‌صورت تخصصی دنبال کرده و هم اینکه مشاوره‌ها و راهنمایی‌های لازم را در حوزه تخصصی‌اش به دیگر گروه‌ها داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: ویژگی شاخص پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت در حوزه سلامت بوده و اعضای هیات علمی این دانشگاه متناسب با رشته خود به‌صورت تخصصی کار می‌کنند و انتظار ما هم رسیدن به اُفق‌های روشن بوده، چیزی که با وجود توانمندی‌ها و پتانسیل‌های موجود دور از دسترس نیست و می‌تواند در ۳ حوزه اشتغال، ارزآوری و معرفی ظرفیت‌ها و توانایی‌ها مثمرثمر واقع شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه معتقدیم که با توجه به جایگاه مشهد بسیاری از استان‌ها و کشورها می‌توانند از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی این شهر در مسیر موفقیت و پیشبرد اهدافشان بهره‌مند گردند، گفت: ما حتی می‌توانیم در رقابت با دیگر کشورها هم حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشیم، به شرط آنکه حمایت لازم از سوی مسئولان صورت پذیرد.

*به دنبال تسهیل‌گری برای فناوران در تولید، عرضه و صادرات محصول هستیم

رییس پارک و علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در یک دهه گذشته فعالیت‌‌های شاخصی در حوزه فناوری داشتیم و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار در این مدت اختصاص یافته است.

دکتر محسن تفقدی افزود: فضای ۵ هکتاری به پارک سلامت اختصاص یافته و حمایت معاونت علمی و فناوری رییس جمهور را داریم و در کنار آن همکاری بسیارخوبی با پارک علم و فناوری خراسان و دانشگاه فردوسی داریم.

رییس پارک و علم و فناوری سلامت مشهد با ذکر این نکته که در زمینه فعالیت‌های دانش‌بنیان در حوزه سلامت برنامه ویژه‌ای داریم و به دنبال تسهیل‌گری برای فناوران در تولید، عرضه و صادرات محصول هستیم، تاکید کرد: دسترسی به بازارهای بین‌المللی مهمترین هدف ما بوده که در گام نخست در سطح منطقه و سپس در سطح جهانی خواهد بود.

دکتر تفقدی تصریح کرد: در ایام کرونا تولید ماسک و ژل و محلول ضدعفونی کننده به میزان قابل توجهی تولید شد و در این ایام کیت‌های تخصیص کرونا هم تولید شد و در کنار آن تولید کیت تشخیص موادمخدر، تست‌های مربوط به سلول ‌درمانی و ژن درمانی و غیره را داریم.

رییس پارک و علم و فناوری سلامت مشهد با بیان اینکه تولید ونتیلاتور، دستگاه نانوذرات و انفورماتیک پزشکی از دیگر اقدامات شاخص ایام بحران کرونا بوده و در بحث تولید محصول اول کشور و در بحث رتبه‌بندی در جایگاه سوم کشور هستیم، خاطرنشان کرد: در نظر داریم در زمینه‌های سلول درمانی ژن درمانی، انفورماتیک پزشکی و غیره به‌طور ویژه کار کنیم و در کنار آن به دنبال ایجاد شرکت‌های مادر تخصصی در حوزه‌های مختلف از جمله دارو هستیم.

دکتر تفقدی افزود: در نظر داریم در جنب پارک دانشگاه فردوسی فضای ویژه‌ای ایجاد کنیم تا در زمینه اقدامات فناورانه همکاری بیش از پیش میان دانشگاه‌های علوم پزشکی و فردوسی را شاهد باشیم.

وی با تاکید بر اینکه پارک می‌تواند منبع ایجاد تولیدات گسترده دانش بنیان و منبع ایجاد درآمد برای دانشگاه باشد، گفت: برای این کار نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه در سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین هستیم و خواهان حمایت ویژه استانداری جهت تخصیص بودجه استانی و ملی، وام‌های کارآفرینی، برگزاری نمایشگاه دائمی و ایجاد مجمع پارک‌های علم و فناوری خراسان رضوی هستیم.

06.jpg - 72.74 kB

05.jpg - 78.05 kB

04.jpg - 74.82 kB

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image