000331.jpg - 7.47 kBمقاله عضو هیات علمی دانشگاه و پژوهشکده علوم پایه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با موضوع مروری جامع بر نقش میکروبیوم روده در اختلالات عصبی انسان در معتبرترین مجله حوزه میکروب شناسی جهان " Clinical Microbiology Review" منتشر شد.

به گزارش وب دا، مقاله دکتر سامان سلیمان پور استادیار گروه میکروب شناسی و ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مجله " Clinical Microbiology Review"  با درجه نفوذ پذیری 50.13 و به عنوان سی و ششمین مجله در رتبه بندی JCR در سال 2021 در میان مجلات است به چاپ رسید.

 استادیار گروه میکروب شناسی و ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بدن انسان مملو از تعداد زیادی میکروب های  مفید است که از انواع باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها تشکیل شده است و در مجموع میکروبیوم انسان نامیده می شود، اظهار کرد: بیشتر  آنها در دستگاه گوارش حضور دارند و نقش اساسی را در بلوغ و توسعه سیستم ایمنی، سیستم عصبی مرکزی و دستگاه گوارش و همچنین مسیرهای متابولیکی بازی می کنند.

دکتر سامان سلیمان پور با بیان اینکه مسیرها و عوامل مختلفی از جمله استعداد ژنتیکی میزبان، عوامل محیطی، سبک زندگی، رژیم غذایی، مصرف داروهای آنتی بیوتیکی یا غیر آنتی بیوتیکی و غیره بر ترکیب میکروبیوم روده تأثیر می گذارد، خاطر نشان کرد: در مطالعات اخیر تاکید شده است که عدم تعادل در میکرو فلور روده، که به نام دیس بیوز شناخته می شود، می تواند با شروع و پیشرفت اختلالات عصبی مرتبط باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:  علاوه بر این، شناسایی و بررسی مسیرهای برهم کنش متقابل میکروبیوم-میزبان بینش و فهم بیشتری را در ارتباط با راهبردهای درمانی جدید بوجود می آورد؛ به طوریکه تحقیقات پیش بالینی و بالینی جدید در مورد مداخلات مربوط به میکروبیوم روده برای درمان بیماری های عصبی، از جمله اوتیسم، بیماری پارکینسون، اسکیزوفرنی، مولتیپل اسکلروزیس، بیماری آلزایمر، صرع و سکته مغزی، بسیار نوید بخش بوده است.

دکتر سلیمان پور تصریح کرد: این مطالعه با هدف ارائه یک بررسی جامع در ارتباط با نقش میکروبیوم روده در پاتوژنز اختلالات عصبی، با تاکید ویژه بر پتانسیل های درمان مبتنی بر میکروب ها انجام شد.

وی افزود: همچنین مزایای تجویز پروبیوتیک ها، پری بیوتیک ها، پست بیوتیک ها و سین بیوتیک ها و پیوند میکروبیوتای مدفوع در اختلالات عصبی  در این مقاله مورد بررسی قرار گرفت.

 

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image