دانشمند یک درصد برتر جهان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ارتباط با صنعت یکی از موضوعات با اهمیت در حوزه خدمات شرکت دانش بنیان است تا خدمات خود را منطبق با نیاز جامعه هدف تنظیم کنند.
دکتر مهرداد ایرانشاهی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه برخی از شرکت های دانش بنیان محصول و برخی در زمینه ارایه خدمت در حوزه رفع مشکل، آنالیز، استاندارد سازی فعالیت می کنند، خاطر نشان کرد: در حال حاضر شرکت های دانش بنیان، اطلاع کافی از نیاز جامعه ندارند که در صورت تقویت ارتباط با صنعت و سایر سازمان های وابسته می توانند به شکل موثرتری در حوزه تولید محصول و خودکفایی کشور گام بردارند.
استاد گروه فارماکوگنوزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان به لحاظ مالی ،خصوصی محسوب می شوند اما ذاتا متولد دانشگاه و فرزند آن هستند، تصریح کرد: حمایت جدی از شرکت های دانش بنیان باعث می شود تا محصولات به ثمر برسد و در واقع رشد این شرکت ها مساوی با رشد دانشگاه است .
دکتر ایرانشاهی با بیان اینکه روند اعطای تاییدیه به آزمایشگاه های همکار زمان بر است اما اگر این روند از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شود، این امر تسریع می یابد ابراز کرد: به لحاظ دانش و امکانات برای ایجاد ازمایشگاه همکار در شرایط خوبی به سر می بریم و تنها نیاز به برخی از تجهیزات است.
وی گفت: در حوزه بین الملل سازی محصولات و خدمات شرکت های دانش بنیان نیز با اتاق های بازرگانی رایزنی می شود که در این زمینه نیز دانشگاه می تواند حمایت هایی از شرکت های دانش بنیان داشته باشد.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان گل اکسیر پارس با اشاره به اینکه بی اطلاعی شرکت های دانش بنیان از محصولات یکدیگر باعث می شود که شرکت ها هزینه گزاف برای تامین مواد اولیه خود از خارج از کشور صرف کنند تصریح کرد: این در حالی است که ممکن است که همان مواد با کیفیت بهتر و قیمت پایین تر از نمونه خارجی در یکی از شرکت های دانش بنیان کشور در حال تولید باشد.
دکتر ایرانشاهی عنوان کرد: در شرکت دانش بنیان گل اکسیر پارس تاکنون عمده تمرکز بر روی ترکیبات خالص بوده و در زمینه انالیز عصاره تاکنون دستاوردهای خوبی را کسب کرده است و با شرکت های دانش بنیان مختلف نیز در تولید محصولات در ارتباط است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پرشکی مشهد با اشاره به اینکه بهترین ایده ها از جانب صنعت شکل می گیرد که به آنها ایده های سفارش محور گفته می شود، بیان کرد: ایده های دانشگاه نیازمند بازار یابی و تجاری سازی است زیرا نیاز باید در میدان عمل دیده شود.
دکتر ایرانشاهی گفت: داروی کووکسیر پارس یکی از محصولات این شرکت دانش بنیان است که استقبال خوبی از آن در دوران کرونا شد و برای معرفی بیشتر باید با اساتید گروه های مختلف داخلی، عفونی ، به طور مستمر در ارتباط بود تا از تولیدات دارویی داخلی برای درمان بیماران بیشتر استفاده شود.
دکتر ایرانشاهی در خصوص داروی کووکسیر پارس گفت: این دارو از صمغ گیاه کمای بیابانی تولید شده است که مراحل استانداردسازی آن بر اساس مواد موثره به طور دقیق انجام شده است و با اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو برای کمک به تسکین علایم ریوی بیماران کووید ۱۹ به مرحله تولید انبوه رسیده است.
وی تصریح کرد: این دارو علاوه بر این که التهاب ریه ناشی از بیماریهای ویروسی تنفسی مثل آنفلوآنزا و کرونا را کاهش میدهد میتواند در بهبود حال انواع بیماران تنفسی که با التهاب ریه همراه هستند هم موثر باشد.