محققان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به طراحی نرم افزار مشاورهMomapp برای کمک به مادران مبتلا به عوارض بارداری و زایمان شدند که در این راستا از این اقدام نوآورانه همزمان با هفته پژوهش تجلیل شد.
دکتری تخصصی بهداشت باروری و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: برخی از مادران در اثر عوارض بارداری و زایمان دچار یک نقص عضو مادام العمر می شوند که نیازمندی آن ها به خدمات درمانی بیش از گذشته خواهد بود، این نرم افزار کمک می کند تا این مادران به صورت آنلاین تحت مشاوره و ویزیت قرار بگیرند.
دکتر صدیقه عبدالله پور، با اشاره به اینکه نرم افزار درمان و مشاوره آنلاین مادران به عنوان یک اقدام نوآورانه براساس مطالعات مستمر که در ژورنال های برتر دنیا به چاپ رسیده بود طراحی شد، گفت: این برنامه در بستر نرم افزار به بررسی شرایط مادرانی می پردازد که در اثر عوارض بارداری و زایمان دچار یک نقص عضو مادام العمر شده اند .
وی خاطر نشان کرد: عموما جامعه هدف این اپلکیشن مادران جوانی هستند که به دنبال زایمان مشکلاتی برای آن ها به وجود آمده که نیازمند خدمات درمانی قوی، حمایت همه جانبه هستند.
دکتر عبدالله پور تصریح کرد: به عنوان نمونه مادری که در پی خونریزی های بعد از زایمان دچار نارسایی کلیه شده، باید تحت دیالیز قرار بگیرد و مثل سابق توان اداره منزل و غیره را ندارد از همین رو باید در تمام ابعاد حمایت شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این فرد می تواند در قالب نرم افزار، مشاوره آنلاین و ویزیت دریافت کند و تیمی از متخصصین امر و پزشکانی که در مراکز سطح سه مشغول خدمت هستند راهنمایی های لازم را به آنها ارایه می دهد، گفت: این نرم افزار از طریق نرم افزار بازار و گوگل پلی امکان خرید دارد، همچنین نرم افزار مام آپ خاصیت تحلیل پرسشنامه را دارد یعنی مادر می تواند با استفاده از ابزار پرسشنامه به این حد از توانمندی برسد که آیا نیاز به ویزیت متخصص وجود دارد یا خیر؟ از این طریق بیمارانی که در شهرستان ها و روستاهای دوردست زندگی می کنند با هر اتفاق کوچک نیاز به مراجعه به پزشک نخواهند داشت.
دکتر عبدالله پور با بیان اینکه نامگذاری نرم افزار مام آپ با هدف به روز کردن سطح اطلاعات مادرانی که نیازمند حمایت های درمانی هستند انتخاب شده است، عنوان کرد: توان بخشی و کمک به این مادران مهمترین هدف طراحی این نرم افزار است.
وی با اشاره به اینکه در سطح ایران از هر هزار تولد، در سه تولد مادر دچار نقص توانایی می شود و با این نقص زندگی می کند بنابراین در نهایت تعداد این مادران رو به رشد است، گفت: براساس آمار سازمان جهانی بهداشت از هزار تولد، 18 مورد مادران دچار عارضه نزدیک به مرگ می شوند که این آمار به خاطر سطح بهداشت کشورهای افریقایی افزایش یافته است.