رئیس دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: تحقیقات ثابت کرده است که فعالیت بدنی در قالب ورزش باعث رهایی مواد شیمیایی در مغز میشود، نظیر اندورفین، که باعث سر خوشی میشود و همانند مسکنی برای درد اضطراب عمل میکنند.
پروفسور علی گرجی، در گفتگو با وب دا گفت: مشکلات زندگی و تنشها و اضطراب ناشی از آنها گاهی آنقدر زیاد میشوند که انسان نه تنها خودش و نیازهای عاطفی و جسمیاش را فراموش میکند؛ بلکه گهگاه فقط از پشت لایهای از غبار تنشها به نزدیکانش نظری کوتاه و گذرا میاندازد و این باعث میشود که تنشها و اضطراب را به خانواده و دوستانش نیز منتقل کند. ارائه این روش از زندگی میتواند نه تنها خود ما را بلکه اطرافیانمان را در ورطه بیمارهای اضطرابی بیاندازد، باتلاقی که خروج از آن سخت خواهد بود.
وی ادامه داد:اگرچه میتوان مشکلات زندگی را با تغییر سبک زندگی کاهش داد ولی هیچ چیز مهمتر از این نیست که تلاش کنیم که روزانه وقتی را به اضطرابزدایی از وجودمان اختصاص دهیم تا در سایه آرامش نسبی بهدست آمده بتوانیم بهتر مشکلات و تنشهای ناشی از آن را مدیریت کنیم و از حاشیه خطر بیماری اضطراب دور شویم.
تاثیر ورزش در سلامت روان
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در جریان ورزش شما با تمرکز بر انجام یکسری حرکتهای مخصوص خبرهای ناخوشایندی که در طول روز شنیدهاید را حتی بهطور موقت فراموش میکنید و این فرصتی است برای عضلات منقبض شده شما تا قدری خود را رها کنند، انرژی مثبت و خوشبینی در شما بهوجود بیاورند و در نهایت روز ابری شما را به روزی آفتابی تبدیل کنند.
وی با بیان اینکه اختصاص دادن زمانی در طول روز به خودتان و سلامتیتان ، اعتماد به نفس شما را بالا میبرد، ابراز کرد: تنشهای روزانه اغلب خواب شما را مختل میکند و روز بعد بدن شما را خسته و کوفته در مقابل مشکلات جدید قرار میدهند که شانس شکست را برای شما در مقابل آنها چند برابر میکنند؛ ورزش باعث میشود تا خواب خوبی داشته باشید و انرژی روزانه شما را افزایش میدهد.
وی با اشاره به اینکه براي ورزش كردن سعي كنيد محلي آرام با هوايي پاكيزه را برگزينيد كه بودن در آن محل به شما احساس خوبي بدهد، گفت: قبل از شروع هر فعاليت ورزشي ابتدا سعي كنيد كه تمام عضلات بدنتان را، بهخصوص عضلات صورت، گردن و شانهها را شل كنيد؛ چندين بار نفس عميق بكشيد، عمل دم را از بيني و بازدم را از دهان انجام دهيد. سپس به آرامي آن ورزشي را كه دوست داريد شروع كنيد.
رئیس دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ميتوانيد ورزشهاي انفرادي يا دسته جمعي را براساس ميل خودتان انجام دهيد، عنوان کرد: ورزش را بايستي با برنامه و بهطور مرتب (ترجيحاً روزانه) انجام بدهيد زیرا مشكلات هميشه و همه جا با ما همراه هستند؛ اگر منتظريد روزي برسد كه بهدور از هرگونه استرس و اضطراب فعاليت ورزشي خود را شروع كنيد، بدانيد كه اين روز هرگز فرا نميرسد.
وی گفت: به ورزش همانند يك درمان بنگريد كه ميتوانيد بدون هيچ عارضه دارويي جسم و روح خود را غنا بخشيد.