معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در سالهای گذشته با وجود کمبود بودجه پژوهشی دستاوردهای قابل توجهی در پژوهشهای اثربخش و کارآمدمحور بهخصوص در حوزه سلامت داشتیم.
به گزارش وب دا، دکتر مجید غیورمبرهن در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، اظهار کرد: شیرینی کار پژوهش در این است که نتایج پژوهش صورت گرفته در افزایش سطح آگاهی و اطلاعرسانی مردم بوده و نمونههای بارز آن کارهای شاخص اپلیکیشنی اجرا شده در گروههای کودکان مبتلا به اُتیسم، سالمندان بالای ۶۰ سال، افراد با مشکلات گوارش، افسردگی، چشم، قلب و تغذیه بوده است.
وی تصریح کرد: ما در نظر داریم تا ضمن حمایت از پژوهشگران روی موضوع مارکتینگ هم کار کنیم تا محصول تولید شده به راحتی در اختیار گروههای مخاطب قرار بگیرد و معتقدیم که اگر از هر ۱۰۰ پژوهش ۱۰ مورد آن کاربردی باشد و منجر به مارکتینگ، تولید محصول و رسیدن به اختراع شود میتوانیم بگوییم که اقدامی موثر در حوزه پژوهش صورت پذیرفته است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه از مجموع بودجه پژوهش کشور کمتر از ۱۰ درصد آن به وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاهها و دانشکدههای تابعه این ۲ وزارتخانه اختصاص مییابد، خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته با وجود کمبود بودجه پژوهشی دستاوردهای قابل توجهی در پژوهشهای اثربخش و کارآمدمحور بهخصوص در حوزه سلامت داشتیم و بخشی از این افتخارات توسط محققان و پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد رقم خورده است، اقدامات موثری که منجر به تولید محصول و رفع نیاز جامعه شده است.
دکتر غیور مبرهن افزود: ما متناسب با هزینهای که کردیم کارهای اجرا شده بسیارخوبی در حوزه پژوهش داشتیم و بیشک اگر اعتبارات پژوهشی متناسب با نیازمان باشد و تناسب لازم را شاهد باشیم قطعاً در امر دستاوردها هم نتیجهگیری بهتری حاصل خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه ما در حوزه پژوهش از ظرفیتهای بخش خصوصی و خیران نیکاندیش حوزه سلامت غافل هستیم، گفت: ما میبینیم که برای ساخت بیمارستان این مشارکت بسیار خوب است، اما در اجرا و نتیجهگیری کارهای پژوهشی این حضور را نمیبینیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ما از طریق صندوق ثامن حمایت از پژوهشگران را داریم و خط اعتبار این صندوق را از ۱۲۰ میلیارد تومان به ۲۵۰ میلیارد تومان رساندیم و این صندوق وامهای فناورانه به محققان و پژوهشگران اعطا میکند.
دکتر غیورمبرهن با ذکر این نکته که ما برای اجرای هرچه بهتر برنامههای پژوهشی نیازمند ایجاد زیرساختهای لازم هستیم، تاکید کرد: البته در این خصوص حمایت کامل رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد را داریم، اما جای خالی بخش خصوصی و خیران نیکاندیش حوزه سلامت در برنامهها و فعالیتهای پژوهشی بهطور جدی احساس میشود.
وی بیان کرد: از اصحاب رسانه میخواهیم که با معرفی درست ظرفیتهای پژوهشی پای این ۲ گروه را به حوزه پژوهش بازکنند، بهخصوص در پژوهشگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد که فاز نخست آن بهزودی افتتاح خواهد شد و در این مکان نیازمند حضور این شخصیتهای تاثیرگذار هستیم.
سالانه حضور ۲ هزار طرح پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مصوب می شود
در این نشست دکتر خلیل آبنوس، مدیر توسعه و ارزیابی تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: ما سالانه حضور ۲ هزار طرح پژوهشی مصوب را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد داریم و بودجههای پژوهشی را صرف نیازهای جامعه در حوزه سلامت میکنیم و امیدواریم که بتوانیم قدمهایی موثر در این حوزه برداریم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از هدفهای اصلیمان اجرای درست برنامههای ترجمان دانش است و باید اشاره کنیم که ما در سال گذشته ۴۴ میلیارد تومان بودجه پژوهشی داشتیم که ۵۰ درصد آن در اختیار اعضای هیات علمی قرار گرفت.
مدیر توسعه و ارزیابی تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکبد بر اینکه انجام پژوهشهای اساسی و پرکاربرد جزو رسالتهای اصلی معاونت پژوهش و فناوری این دانشگاه بوده و هست، گفت: ما به دنبال آن هستیم که در حوزههای اقتصاد، سیاستگذاریها، فناوریها و تولیدات سلامتمحور اثرپذیری لازم را داشته باشیم.
دکتر آبنوس بیان کرد: ما با وجود تمامی مشکلات تا حد امکان از نخبگان، محققان، پژوهشگران و فناوران حمایت کردهایم تا بتوانند طرح و ایده خود را به تولید محصولی کارآمد و اثربخش تبدیل نمایند.
وی تاکید کرد: ما در ایام اوج بحران کرونا اقدامات بسیارخوبی را در بحث پیشگیری و درمان داشتیم و تحقیقات و پژوهشهای صورت گرفته موجب تولیدات بسیار در هر دو حوزه شد و ما با وجود جمعیت زیاد حوزه تحت پوشش یکی از برترین عملکردهای کشور در بحث مبارزه با کووید ۱۹ را داشتیم.
طراحی ۳ اپلیکیشن ویژه بیماران با مشکلات چشم، قلب و تغذیه دردانشگاه علوم پزشکی مشهد
در ادامه این نشست دکتر سعید اسلامی، مدیر گروه انفورماتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و طراح ۳ اپلیکیشن ویژه بیماران با مشکلات چشم، قلب و تغذیه، بیان کرد: بیماری خشکی چشم از جمله بیماریهایی بوده که افراد زیادی درگیر آن هستند و با توجه به عدم دانش کافی از سوی مردم و انجام اقدام لازم در زمان معین اثرپذیری مطلوب در امر درمان دیده نمیشود.
وی اضافه کرد: این پروژه با همکاری گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و در قالب اپلیکیشن اجرا شده که در آن یادآوری استفاده از اشک مصنوعی، ویزیت پزشک، مصرف دارو و غیره را دارد و کسانی که این برنامه را استفاده کردند از رضایت کامل برخوردار بودند.
مدیر گروه انفورماتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ما به دنبال توسعه خدمات اپلیکیشن هستیم و در کنار آن بر استاندارد سازی، داشتن مقررات و عملیات سازی و همچنین مشارکت بیمهها و مکانیزم مالی آن تاکید کرد.
دکتر اسلامی با بیان اینکه اقدام شاخص دیگر در خصوص بیماران قلبی بوده و تصور غلط این است که با شروع بیماری نباید دیگر کار کنند، خاطرنشان کرد: ما در اپلیکیشن طراحی شده بر بازتوانی و بازگشت به زندگی تاکید کردیم و برنامههای آن در ۲ بیمارستان رضوی و امام رضا(ع) اجرا شده است و در اینجا جا دارد که از حمایتهای آستان قدس رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد تقدیر و تشکر کنیم.
مدیر گروه انفورماتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه حوزه بازتوانی در سکتههای قلبی و مغزی و درمان بیماران خاص از جمله مبتلایان به سرطان اثربخش است، گفت: مقام معظم رهبری بر اثرپذیری هوش مصنوعی تاکید کردند، موضوعی که در حوزه سلامت بسیار پرکاربرد است و ما میتوانیم با مشارکت بخش خصوصی و خیران نیکاندیش حوزه سلامت به نتایج مطلوبی در این حوزه دست یابیم.
دکتر اسلامی افزود: پروژه اجرا شده و موفق دیگر در موضوع تغذیه بوده که اپلیکیشن آن با همکاری گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد طراحی شده و در رفع بسیاری از مشکلات تغذیهای از جمله کبد چرب موثر بوده است.
وی گفت: از هر ۱۰ نفر ۲ نفر مشکلات خشکی چشم را دارند، ضمن اینکه باید اشاره کنیم که ۳۰ درصد مردم بالغ با کبد چرب مواجه هستند و ما میتوانیم با اجرای مدلهای سلامت دیجیتال ضمن بیماریابی درست، مدیریت درمان بیماری را هم داشته باشیم.