عضو هیات علمی گروه ژنتیک پزشکی و پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جشنواره بین المللی کنز بنیاد مصطفی، در شاخه بهداشت و سلامت بعنوان پژوهشگر برتر جهان اسلام انتخاب و و در ردیف 6 دانشمند برگزیده جهان اسلام (ایران، مالزی، قطر و جمهوری آذربایجان) قرار گرفت.
به گزارش وب دا، جشنواره بین المللی کنز توسط بنیاد مصطفی با حضور اساتید و پژوهشگران داخلی و خارجی در تهران برگزار شد و از دکتر سینا مظفری استادیار گروه ژنتیک پزشکی و پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دلیل تولید نخستین واکسن mRNA علیه ویروس (SARS-CoV-2)تجلیل شد.
دکتر سینا مظفری در گفتگو با وب دا اظهار کرد: با تلاش هایی که در گروه ژنتیک صورت گرفت و مشارکت علمی گروه نانوتکنولوژی دارویی و رئیس مرکز تحقیقات نانوفناوری دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با حمایت مالی ستاد توسعه فناوری نانو، ستادتوسعه زیست فناوری و شرکت سینا نانواکسیرژن در سال 1400 موفق به ساخت نخستین واکسن mRNA علیه ویروس (SARS-CoV-2) که توسط سازمان غذا و داروی کشور به نام Iribovaxبه نام نامگذاری شده است، شدیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: این واکسن مشابه تکنولوژی واکسن فایزر/بیونتک و مدرنا با کارایی بالا است و پس از طی موفقیت آمیز تست های پری کلینیکال و تایید ایمنی و کارایی بالا در مرحله آغاز فازکلینیکال انسانی با همکاری با یک شرکت دارویی در ایران است.
دکتر مظفری تصریح کرد: تست این واکسن بر روی پریمات ها نشان دهنده تاثیر بالای آن در جلوگیری از بیماری کووید-۱۹ و کارایی قابل مقایسه آن با واکسن مدرنا بوده که بالاتر از کارایی سایر پلتفرم های واکسن تزریق شده در ایران است.
استادیار گروه ژنتیک پزشکی و پزشکی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: تکنولوژی واکسن نانوذره لیپیدی حاوی mRNA یک پلتفرم یا فناوری کلیدی و استراتژیک است که به دلیل سرعت بالا در توسعه داروهای جدید انتظار می رود که در آینده حیطه دارویی را متحول سازد و بومی سازی آن می تواند برای تولید سایر واکسنها علیه بیماری های عفونی نظیر واکسن آنفلوآنزا ، سرخک ، ویروس پاپیلومای انسانی و یا واکسنهای موثر در درمان سرطان و همینطور داروهای مؤثر در درمان های پروتئینی نیز استفاده شود.
دکتر مسعود ملکی، رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تبریک و تقدیر از اثر و دستاورد ارزشمند آقای دکتر مظفری اظهار کرد: دستاوردهای محققان و اساتید در شاخه های پزشکی از راهبردهای موثر در مسیر ارتقای شاخص های سلامت است و هر چه در مسیر مطالعات و تحقیقات پژوهشی تلاش کنیم در آینده شاهد جامعه ای سالم و پویا خواهیم بود.