578.jpg - 15.20 kBژل موضعی نانولیپوزومال آمفوتریسین B که توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به منظور درمان سالک طراحی و ساخته شده است تاثیر گذاری بیشتری نسبت به داروهای رایج مورد استفاده در درمان این بیماری دارد.

به گزارش وب دا، یکی از اهداف توسعه فناوری نانو، دسترسی ساده‌تر به داروها و روش‌های درمانی با اثربخشی بالا است که این کار با نانوداروی سینا آمفولیش به دست آمده است. براساس اظهارات مدیرعامل شرکت اکسیر نانو سینا، این داروی ساخت محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد که برای درمان بیماری سالک با کمک فناوری‌نانو تولید شده در حال حاضر در خانه‌های بهداشت سراسر کشور در دسترس بوده و حتی در کم‌برخوردارترین نقاط کشور نیز امکان استفاده از این دارو به سادگی فراهم شده است.

دکتر احمد پوراحمدی، مدیرعامل شرکت اکسیر نانوسینا اظهار کرد: در این محصول از فرمولاسیون آمفوتریسین B نانولیپوزومال استفاده شده است و دکتر محمود رضا جعفری استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تقریبا ۱۷ سال روی این دارو کار کرده‌ است که هم اکنون به صورت محصولی در بازار می‌توان آن را تهیه کرد. در ایران دستورالعمل درمان بیماری سالک براساس تزریق یک آمپول و روش انجمادی است که هر دوی اینها دردناک هستند در حالی که این پماد به سادگی قابل استفاده است.

دکتر احمد پوراحمدی افزود: اثربخشی این دارو به حدی بوده که سازمان غذا و دارو هر ساله این دارو را خریداری و در خانه‌های بهداشت در سراسر کشور توزیع می‌کند.

استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و محقق این طرح  نیز در گفتگو با وب دا اظهار کرد: درمان رایج سالک با تزریق آمپول های گلوکانتیم به صورت عضلانی و یا موضعی است؛ که متاسفانه پاسخ به درمان بسیار پایین است و مقاومت دارویی نیز بسیار دیده می شود.

دکتر محمود رضا جعفری  خاطر نشان کرد: افزایش عدم پاسخ بالینی بیماران مبتلا به سالک در برابر تزریق گوکانتیم و عدم پذیرش مناسب تزریق های مکرر توسط بیماران به ویژه کودکان که درصد بالایی از مبتلایان را تشکیل می دهند یکی از مشکلات جدی در درمان سالک است.

استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عوارض بالقوه تزریق گلوکانتیم اشاره و ابراز داشت: عوارض تزریق این دارو به ویژه در بیماران مبتلا به اسکیمی قلبی، هپاتیت و به ویژه در افرادی با بیماری های زمینه ای و مسن نیاز به تولید داروی جایگزین را بیش از پیش به دنبال داشت.

دکتر جعفری تصریح کرد: در کنار تمامی موارد عنوان شده تزریق گلوکانتیم هزینه زیادی را تحمیل می کرد چرا که تزریق باید حداقل تا سه هفته روزانه ادامه پیدا کند که احتیاج به نیروی متخصص داشته و برای تزریقات موضعی گلوکانتیم توسط پزشکان متخصص پوست که به صورت هفتگی تا 8 هفته انجام می شود باید هزینه بسیاری انجام شود.

دکتر جعفری به مزیت فرآورده سینا آمفولیش اشاره کرد و ابراز داشت: بر اساس مطالعات بالینی فاز یک، دو و سه، مصرف روزانه دو بار از این فرآورده به صورت موضعی برای بیماران کاملا بی خطر بوده است.

وی اظهار داشت: در مطالعات انجام شده در فاز دو مشخص شده است که مصرف روزانه دو بار از سینا آمفولیش به تنهایی به مدت چهار هفته در نوع سالک روستایی با عامل لیشمانیای ماژور درصد موفقیت در درمان سالک را به بالای 95 درصد می رساند.

رییس مرکز تحقیقات نانوفناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: در مطالعات انجام شده در فاز سه مشخص شده است که در سالک شهری با عامل لیشمانیا تروپیکا مصرف همزمان سینا آمفولیش در کنار درمان استاندارد تزریق گلوکانتیم میزان اثر بخشی بیش از 85 درصد را به دنبال خواهد داشت در حالیکه میزان اثر بخشی درمان استاندارد تزریق گلوکانتیم در درمان سالک شهری کمتر از  60 درصد است.

وی خاطر نشان کرد: در تاثیر سینا آمفولیش در درمان سالک شهری میزان عود بیماری به صفر می رسد و طول درمان به یک ماه کاهش می یابد.

دکتر جعفری بیشترین میزان سالک در کشور را از نوع سالک روستایی دانست و گفت: راحتی در مصرف، قابلیت استفاده توسط بیمار و تاثیر بالای درمان این دارو در درمان هر دو نوع سالک روستایی و شهری از مزایای سینا آمفولیش می باشد.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image