عضو هیات علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پروبیوتیکها و میکروارگانیسمهای زنده هم از بروز و پیشرفت بسیاری از بیماریها از جمله دیابت جلوگیری میکنند و مصرف آنها موجب کاهش قندخون شده است.
دکتر مینا اکبریراد در گفتگو با وب دا ، اظهار کرد: با توجه به افزایش استفاده از سیگار و الکل و مصرف کمتر سبزیجات و خوردنیها و نوشیدنیهای سالم شاهد افزایش مشکلات دیابت هستیم.
وی تصریح کرد: در دنیا از هر ۱۰ نفر یک نفر مبتلا به دیابت است که معادل ۱۰ درصد جمعیت دنیا بوده و در کشور خودمان هم افزایش ۳۰ درصدی در ۵ سال اخیر داشتیم و از ۱۱ درصد سال ۱۳۹۵ به ۱۴ درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده است.
عضو هیات علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه دیابت بیماری مزمن ناتوان کننده بوده که مشکلات قلبی، چشمی، کلیوی، قطع اندام را به همراه دارد، خاطرنشان کرد: بیماری دیابت در کنار مشکلانی که برای بیمار دارد، بار مالی زیادی بر حوزه سلامت تحمیل میکند، اما میتوان با اقدامات پیشگیرانه، انجام آزمایش، ورزش کردن و تغذیه مناسب از دیابت پیشگیری کرد.
دکتر اکبریراد با ذکر این نکته که بیماران پره دیابت یا پیش دیابت در خطر ابتلا به دیابت هستند و ضمن تحریک بدن موجب بروز عوارض میشوند، تاکید کرد: ما میتوانیم با مدیریت درست هم در پیشگیری و هم در درمان موثر نقشآفرین باشیم، افراد چاقتر بیشتر از دیگران در معرض بیماریهای قلبی و دیابتی هستند و با مشکلاتی همچون سفتی و بسته شدن رگها مواجه هستند.
وی اضافه کرد: همچنین پروبیوتیکها و میکروارگانیسمهای زنده هم از بروز و پیشرفت بسیاری از بیماریها از جمله دیابت جلوگیری میکنند و مصرف آنها موجب کاهش قندخون شده است.
عضو هیات علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه دیابتها در ۲ نوع یک و ۲ هستند که نوع یک آن ژنتیکی بوده، اما در نوع ۲ آن تغذیه نامناسب و کم تحرکی ملموستر است، بیان کرد: ما معتقدیم که اگر حداقل هفتهای ۱۵۰ دقیقه (روزی ۲۰ تا ۲۲ دقیقه) پیاده روی کنیم و در کنار آن بایدها و نبایدهای تغذیهای را رعایت نماییم میتوانیم از مشکلات این نوع دیابت بهدور باشیم.
دکتر اکبریراد افزود: در دیابت نوع یک به دنبال شناسایی اقدامات پیشگیرانه هستیم، گرچه بهطور جدی مطالعاتی در این خصوص نشده، اما در نظر داریم که در این حوزه هم ورود پیدا کنیم تا بتوانیم نقشی موثر در عدم تولد نوزاد مبتلا به دیابت نوع یک داشته باشیم.