رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: باید در بحث مطالعات، تحقیقات و پژوهشها سلامتمحور به سمت انجام کارها و برنامههای ملی برویم تا که اثرات مثبت و مؤثر آن در حوزه سلامت در کل جامعه مشهود و ملموس باشد.
به گزارش وب دا، دکتر محمود شبستری در نشست با محققان و پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: انتظار از پژوهش بسیار زیاد بوده و با توجه به مواردی که سوی وزارت بهداشت در این حوزه تعیین میشود باید ضمن تمرکز بیشتر در امر پژوهش، کارهایمان در این حوزه هم متفاوتتر و مؤثرتر از قبل باشد.
وی با ذکر این نکته که توسعه پارک علم و فناوری سلامت مشهد از جمله مهمترین برنامههای ما بوده و هست، تأکید کرد: ما در تماسی که معاونت علمی ریاست جمهوری با دانشگاه علوم پزشکی مشهد داشت پیگیر تخصیص منابعی در این خصوص و در راستای توسعه اقدامات پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این پارک تخصصی فعال در حوزه سلامت شدیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین درخواست می شودکه تلاش بیشتری در حوزه پژوهش صورت پذیرد و علاوه بر طرحها و مطالعاتی که در مراکز تحقیقاتی انجام میشود باید یک طرح شاخص ملی هم در هر مرکز تحقیقاتی انجام شود، بهطور مثال در این روزها که انجام غربالگریهای فشارخون و دیابت را در سراسر کشور داریم باید گروههای مختلف و مرتبط با این موضوعات برنامه مشخصی در این حوزهها داشته باشند و اینکه بگویند چه اقدام شاخصی در جهت کنترل دیابت و فشارخون و دوری از مشکلات ناشی از آن داشتهاند، چیزی که از فعالان در حوزههای پژوهشهای بالینی و بیمارستای هم میخواهیم و اینکه با تلاش محققان و پژوهشگران یک دیتای کاملاً مؤثر و کاربردی برای مردم در این خصوص باشد.
مسئولان یاریگر محققان و پژوهشگران در مسیر انجام تحقیقات و پژوهشهایی پرکاربرد و ثمربخش در حوزه سلامت باشند
در این نشست دکتر محسن تفقدی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: ما معتقدیم که باید همواره از ظرفیت تمامی فعالان حوزه پژوهش اعم از اساتید، اعضای هیأت علمی، پرسنل، دانشجویان، محققان، پژوهشگران، دانشمندان یک درصدی و دیگر گروههای فعال در این حوزه بسیار مهم به نحو احسن استفاده شود.
وی افزود: ما پیش از برگزاری این جلسه نظرات، انتقادات و پیشنهادات تمامی فعالان حوزه پژوهش را دریافت کردیم تا در این جلسه و در حضور ریاست دانشگاه نیازها و دغدغههای فعالان این حوزه را بیان کنیم و در خروجی آن اقدامات مؤثری در جهت رفع مشکلات پژوهشی، تقویت حوزه پژوهش و عبور از چالشهای این حوزه شاهد باشیم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه عمده دغدغه فعالان پژوهشی ما در خصوص بودجه پژوهش این دانشگاه بوده که کمتر از حد انتظار و نیازهای اعلام شده بوده است، بیان کرد: ما در سال 1400 اعتبار 26 میلیارد تومانی را در حوزه پژوهش داشتیم که این عدد جزء 3 انتهایی ارقام تخصیص یافته بوده و پژوهش متناسب با نقش و جایگاهی که در سلامت جامعه دارد دیده نشده بود.
دکتر تفقدی خاطرنشان کرد: همچنین در سال 1401 هم بودجه پژوهشی کمتر از حد انتظار و نیازهای اعلامی در این حوزه بود و مبلغ تخصیص یافته در این حوزه در این سال 34 میلیارد تومان بود که به نسبت 100 میلیارد تومان تعیین شده و همچنین سهم ویژه 2 درصدی این بخش اختلاف بودجهای زیادی بوده است.
وی تأکید کرد: ما ظرفیتهای بسیارخوبی در حوزه پژوهش و در تمامی رشتههای مرتبط با حوزه سلامت داریم و معتقدیم که باید از این ظرفیتها به نحو احسن استفاده شود و در کنار آن نیز مسئولان هم نیازهای آنان را بهخوبی تأمین کنند تا که بتوانند تحقیقات و پژوهشهایی پرکاربرد و ثمربخش در حوزه سلامت داشته باشند.