دکتراشرف محمدزاده با بيان اين اينكه آغوش مادر در درمان نوزادان نارس معجزه ميکند، اظهار داشت : اين روش بعد از 25 سال تحقيق و بحث در دنیا امروزه به عنوان يك روش ارجح در مراقبت از نوزادان نارس معرفی شده است .
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با با بيان اينكه ماهانه بين 80 تا 100 نوزاد نارس در بخش مراقبتهاي ويژه بيمارستان امام رضا(ع) بستري ميشوند، اظهار داشت: امروزه اغلب تحت روش هاي درماني kmd قرار ميگيرند که نتايج خوبي هم از اين روش گرفتهايم چراکه اعتماد به نفس مادران بالا ميرود، دوره بستري كوتاه ميشود و نوزاد و مادر هم زودتر مرخص ميشوند.
استاد گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بهترين جا براي رشد نوزاد رحم مادر است و نوزادي كه زودتر به دنيا مي آيد مثلا دو ماه كمتر در رحم ميماند بهترين مكان براي چنين نوزادي، آغوش مادر است افزود: کاهش عفونت و بهتر شدن روند شیردهی را از دیگر مزایای روش آغوشانه مادر است و در نتيجه از لحاظ اقتصادي هم براي خانواده و هم بيمارستان به صرفهتر بوده است.
وي با اشاره به دو مقاله منتشر شده حاصل از نتايج اين روش در بيمارستان امام رضا(ع) به زبان لاتين در نشریات بین المللی خاطر نشان كرد: در این روش نوزاد باید در بغل مادر باشد تا با پوست مادر در تماس باشد مرتبا از شير مادر تغذيه كند تا آن ارتباط عاطفي بين مادر و بچه برقرار شود زيرا اين ارتباط است كه اهميت زيادي دارد و اكثر مقالات منتشر شده درباره همين ارتباط عاطفي است.
رئیس مرکز تحقیقات نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد : اين روش تنها منحصر به دوران نوزادي نميشود، در مقالاتي نوشته شده كه اگر مادر، كودكان خود را در سنين بالاتر روزي هشت دقيقه محكم در بغل بگيرد و يا ببوسند، موجب می شود كودك از محدوديتهاي شغلي، عوارضهاي اجتماعي و ... مصون بماند همانگونه كه ائمه نيز پدر و مادران را به جهت بوسيدن فرزندان توصيه ميكنند.
دکتر محمدزاده با اشاره به اينكه از سال 1385 اين روش در بخش مراقبتهاي ويژه نوزادان بيمارستان امام رضا(ع) راه اندازي شده است، افزود: در اين پنج سال برای ترویج این برنامه در سراسر کشور کارگاههای سراسری برای تمامی استادانی که به نحوي در تخصص نوزادان هستنددر دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شده است و امسال نيز دو كارگاه آموزشي براي اساتيد متخصص نوزادان در دانشگاههاي شرق و شمال شرق كشور برگزار شده است .