به گزارش وب دا،روانشناس بالینی موسسه روانپزشکی تهران گفت: ازدواج انتخابی به بزرگی یک زندگی است و اگر معیارهای انتخاب همسر درست صورت نگیرد، بنیان خانواده را متزلزل خواهد ساخت.
دکتر طاهری با اشاره به ناهمسانی های مهم در ازدواج که ازدواج موفق را تحت تاثیر قرار می دهد، افزود: سطح تحصیلات، وضعیت اجتماعی و اقتصادی، مذهب، سن، ظاهر، نژاد، هوش و ارزش ها هشت عامل مهم در این زمینه هستند.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر دو مشکل پیرامون سن ازدواج در کشور رخ داده است که شامل ازدواج های دیرهنگام و ازدواج های زودهنگام می باشد.
دکتر طاهری افزود: هم اکنون تنها بالا رفتن سن ازدواج در جوانان مشکل زا نیست، بلکه ازدواج های سنین زیر 20 سال نیز در حال افزایش است که اینگونه ازدواج ها هم آسیب زا می باشند.
وی با بیان اینکه مسئله هوش یکی از معیارهای مهم در ازدواج است، اظهار کرد: منظور از هوش تنها داشتن IQ بالا نیست، بلکه توانایی فهم و درک بالا ، سازگاری، همدلی و ارتباط موثر بین زوجین را افزایش می دهد.
وی در ادامه با اشاره به ناهمسانی ظاهری در ازدواج بیان کرد: تحقیقات انجام شده نشان داده است که معیار ظاهر، زیبایی و تناسب اندام اولین فاکتور در مردان برای ازدواج است، در حالیکه در بیش از 70 درصد دختران معیار اقتصادی فاکتور اول در انتخاب همسر می باشد.
وی در پایان به دلایل نادرست برای ازدواج کردن اشاره کرد و گفت: شورش بر علیه والدین، استقلال، درمان شکست عشقی، فشار خانواده و اجتماع، ازدواج اجباری، نیاز جنسی، دلایل اقتصادی، تنهایی و درماندگی، احساس گناه و احساس کمبود این دلایل را شامل می شوند.
بيش از 11 ميليون جوان در کشور در سن ازدواج قرار دارند
قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در حال حاضر بیش از 11 میلیون جوان در کشور در سن ازدواج قرار دارند و این در حالی است که تعداد زیادی از این جوانان سن ازدواج را نیز پشت سر گذاشتهاند.
دکتر کاظم فرهمند افزود: بانوان تعداد زیادی از مجردان کشور را به خود اختصاص داده اند، به طوریکه در صورت بالا رفتن سن آنان احتمال باروری و فرزندآوری برایشان خطر ساز است.
وی با اشاره به نبود رغبت در ازدواج و پس از آن در فرزندآوری در میان خانوادههای ایرانی، اظهار کرد: با ورود سبک زندگی غربی و تجملات در خانوادههای نخبه کشور، علاقه این خانوادهها با وجود تاکیدات موجود در میان مسوولان بر کاهش فرزندآوری سوق داده شده است.
وی با بیان اینکه نگرش ها از رشد کمی فرزندآوری در کشور باید به سمت رشد کیفی سوق یابد، گفت: در حال حاضر افراد نخبه و دارای تحصیلات بالا تمایلی به فرزند آوری ندارند، در حالیکه سیاست رشد فرزندان نخبه و یا نخبه پروری در همه جای دنیا مورد توجه است.
دکتر فرهمند تصریح کرد: در این راستا چین پس از چندین سال سیاست تک فرزندی خود را به دلیل نبود نيروی کار کنار گذاشته است و این در حالی است که در مدت زمان اجرای این سیاست نیز تنها خانوادههای نخبه و دارای تحصیلات دکتری و غیره حق فرزند آوری را داشتند.
وی بیان کرد: تولد دو فرزند در هر خانواده موجب بالا رفتن رشد جمعیت در ایران می گردد و اگر هر خانواده بتواند دو فرزند به دنیا آورد که یکی از این دو دختر باشد مشکلات عمده ما در بحث فرزندآوری رفع خواهد شد.
شاخص طلاق در خراسان رضوي 3.4 درصد است
مدیر گروه جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز طی سخنانی با اشاره به رشد طلاق در کشور و خراسان رضوی گفت: شاخص طلاق در استان خراسان رضوی در سال 1387 حدود 6.5 بوده است، در حالیکه این رقم اکنون به 3.4 درصد رسیده است.
دکتر محمد احمدیان افزود: بدین ترتیب به ازای حدود سه ازدواج شاهد یک طلاق در استان خراسان رضوی هستیم که رقم بالایی است.
وی خاطر نشان کرد: تاکنون وزارت بهداشت در بحث ازدواج به بعد از انتخاب همسر می پرداخت، اما از سال گذشته با هدف ازدواج موفق و سالم، برنامه ها در این خصوص یک گام عقب تر رفته و جوانان در سنین ازدواج را زیر پوشش قرار می دهند.
وی بیان کرد: در قالب این برنامه جوانان در سنین 18 تا 29 سال قبل از همسرگزینی با همکاری مرکز بهداشت، آموزش و پرورش، بهزیستی، ارشاد اسلامی و دانشگاههای علوم پزشکی شناسایی شده و از خدمات مربوطه بهره مند می گردند.
احمدیان برگزاری همایش ها، جلسات، کارگاه های آموزشی و آموزش های چهره به چهره توسط مشاوران را از جمله خدمات مربوطه برای انتخاب همسر و ازدواج مناسب در این گروه دانست.
وی گفت: کارگاه تربیت مدرس ازدواج مناسب که امروز شاهد برگزاری آن در مشهد هستیم از برنامه های این طرح در شمال شرق کشور به شمار می رود که با محوریت دانشگاه علوم پزشکی مشهد دنبال می شود.
به گفته وی، در این همایش هسته های آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی شرق کشور شامل سیستان و بلوچستان، خراسان بزرگ، سمنان و شاهرود حضور دارند.