به گزارش وب دا، دانشیار انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی سخنانی در این همایش گفت: سرطان روده بزرگ درکشورمان با توجه به صنعتی شدن کشور و تغییر سبک زندگی رو به افزایش است و سالانه چهار هزار مورد جدید ابتلا به سرطان کلورکتال یا روده بزرگ در کشورمان گزارش می شود.
دکتر علی تقی زاده با بیان اینکه سرطان کلورکتال هم اکنون جزء پنج سرطان شایع در کشورمان شناخته شده است، افزود: کم تحرکی و شیوع چاقی و تمایل به مصرف غذاهای پرکالری از علل بالا رفتن شیوع سرطان روده بزرگ در کشور است.
دبیر علمی همایش سرطان های کلورکتال از شواهد علمی تا بالین هدف از برگزاری این همایش را ارائه تازه ترین یافته های علمی پیرامون تشخیص و درمان سرطان روده بزرگ و ارتقای دانش پزشکان متخصص و پرستاران شاغل در حوزه سرطان عنوان کرد.
دکتر تقی زاده افزود: در این همایش علمی یک روزه بیش از 30 سخنرانی،سه میزگرد و دو کارگاه آموزشی پیرامون تشخیص، درمان و پیشگیری از سرطان کلورکتال ارائه شد.
وی گفت: ملاحظات پرستاری در شیمی درمانی و رادیولوژی و کارگاه تخصصی شیمی درمانی در شرایط بالینی عناوین دو کارگاه آموزشی است که در همایش مزبور برپا شد.
استادیار انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز طی سخنانی در این همایش گفت: در ایران آمار دقیقی از ابتلا به انواع سرطان وجود ندارد اما در سالهای اخیر سیستم ثبت سرطان در وزارت بهداشت راه اندازی شده است که گام مثبتی در این زمینه به شمار می رود..
دکتر پیام ایزد پناهی شیوع ابتلا به سرطان روده بزرگ را هفت نفر به ازای هر صد هزار نفر جمعیت عنوان کرد و گفت: شیوع سرطان روده بزرگ در زنان کمتر از مردان است
وی تصریح کرد: از هر 20 مرد در طول زندگی اش یک نفر به سرطان روده بزرگ مبتلا می شود، در حالیکه این شاخص در زنان از هر 22 زن یک نفر به سرطان روده بزرگ مبتلا می گردد.
وی با بیان اینکه تمام افراد جامعه در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار دارند اما برخی از گروهها شامل سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان روده بزرگ، افزایش سن، داشتن بیماريهاي ژنتیکی روده بزرگ، مصرف غذاهای فست فود و کم تحرکی بیشتر در معرض این سرطان هستند.
وی بیان کرد: کاهش مصرف گوشت قرمز،مصرف سوسیس و کالباس، ورزش و تحرک کافی و جلوگیری از بروز چاقی و کنترل مصرف سیگار و بویژه تاکید بر مصرف فیبر و سبزیجات و میوه ها را از عوامل پیشگیری از سرطان هست.