به گزارش وب دا، معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی سخنانی در این همایش گفت: امروز مباحث فرهنگی، تاریخی و اخلاقی حلقه مفقوده ای در دانشگاههای علوم پزشکی است، در حالیکه پرداختن به این مباحث سکوی مهمی برای رشد پزشکی در دوران معاصر به شمار می رود.
حجت الاسلام دکتر مهدی ابراهیمی با بیان اینکه فرهنگ و اخلاق پزشکی مهم ترین نیاز امروز جامعه پزشکی است، اظهار کرد:در حال حاضر وضعیت پزشکی کشورمان در بسیاری از بخش ها همپای جامعه پزشکی در سطح دنیا است، و با توجه به سابقه تاريخي، ديني و فرهنگي کشورمان بايد در زمينه اخلاق پزشکی نيز در رديف کشورهاي برتر دنيا باشيم.

وی بیان کرد: نگاه اخلاقی و معرفتی به بحث پزشکی بدون گشودن تاریخ علم پزشکی امکان پذیر نیست و چه بهتر که آن را به سمت تاریخی بگشائیم که این تاریخ، دوره و عصر رضوی است.
به گفته وی، عصر رضوی دارای ویژگی های مختلفی شامل آزادی های بیانی، کلامی و ارتباطات علمی با سایر جوامع دیگر است و در این دوره علم و تمدن پزشکی درخشش خاصی داشته است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: علم پزشکی را می توان با مبانی علمی و یا با تقلیدها و یادگیری های تجربی پیگیری کرد.
دکتر ابراهیمی ادامه داد: این در حالی است که بسیاری از انحراف ها در جامعه های پزشکی که در درمان مردم خلل ایجاد می کنند به خاطر یادگیرهای تقلیدی روی می دهد، مثلا از فلان پزشک یاد می گیریم که فلان دارو برای فلان بیماری مهم است.
وی شاخص ترین متن علوم پزشکی که در دوره عصر رضوی مطرح است را "رساله الذهبیه" عنوان کرد و گفت: هر روایتی که به امام معصوم نسبت داده شود، نباید ملاک عمل پزشکی قرار گیرد.
وی تصریح کرد: امکان جعل حدیث به خاطر انگیزه های قومیتی، منطقه ای و یا سودجویانه وجود دارد و ممکن است گفته ای را به ناحق به امام معصوم نسبت دهند.
وی ادامه داد: علم پزشکی یک علم تجربی است و آموزه های آن صرفا تعبدی نیست و مثل آموزه های فقهی نیست که تعبدی باشند.
به گفته وی، اگر خوردن گوشت خوک، شراب و برخی از حشرات حرام شده، به خاطر دستورهای فقهی است و نه دستورهای طبی و پزشکی و در این زمینه موضوع فراتر از ضرر و زیان های وارده است.
دبیر علمی همایش فرهنگ و تمدن پزشکی در عصر رضوی نیز طی سخنانی گفت: همایش حاضر با هدف آشنایی با آموزه های پزشکی، سنتها و آداب پزشکی، مشاهیر و ترجمه های موجود در زمینه پزشکی و حکمای عصر رضوی برپا شده است.
دکتر علیرضا واسعی افزود: تمام آموزه های پزشکی در شاخه های مختلف که به بحث تاریخ امام رضا(ع) برمی گردد از امامت امام جواد (ع) تا آغاز امامت حضرت مهدی(عج) در این همایش مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: از 170 مقاله رسیده به دبیرخانه همایش فرهنگ و تمدن پزشکی در عصر رضوی 35 مقاله پذیرفته شد که در طول دو روز به صورت سخنرانی و پوستر ارائه می شوند.
او گفت: 15 مقاله به صورت سخنرانی و 20 مقاله در قالب پوستر توسط پژوهشگران این حوزه ارائه خواهد شد.
وی عنوانهای چهار میزگرد همایش را نیز شامل سنتها، آداب پزشکی در عصر رضوی، روش شناسی و جایگاه علم پزشکی در عصر رضوی، مشاهیر، آثار و نهادهای پزشکی در عصر رضوی و ترجمه آثار علمی در عصر رضوی و نقش بیت الحکمه در گسترش و شکوفایی آن برشمرد.
دبیر علمی همایش فرهنگ و تمدن پزشکی در عصر رضوی "بررسی توجیهات و مستندات علمی پیرامون آداب زناشویی در طب الرضا(ع)، جایگاه و اهمیت آموزش پزشکی در تمدن اسلامی، خون درمانی در آموزه های رضوی و جایگاه طب رضوی در سلامت جامعه ایرانی" را از محورهای سخنرانی در این همایش عنوان کرد.

همايش فرهنگ و تمدن پزشکي در عصر رضوي دوم و سوم دي ماه به ميزباني دانشگاه علوم پزشکي مشهد در حال برگزاري است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image