مشاور عالی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در امور زیربنایی و تحول نظام سلامت اظهار داشت: توسعه فناوری های جدید و نوآوری و ابتکار در این زمینه از راهکارهای مهم تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه سلامت به شمار می رود.
به گزارش وب دا، دکتر داوود دانش جعفری در دومین روز از برگزاری کنفرانس ملی تحول و نوآوری سازمانی با رویکرد اقتصاد مقاومتی که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه در سال های گذشته کشور ایران تحت فشارهایی از جمله جنگ تحمیلی و پس از آن تحریم قرار گرفت که این امر موجب بروز شوک هایی به اقتصاد کشور شد اظهار داشت: سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری با این هدف تدوین شده است که خود را در برابر شوک ها و تکانه های خارجی بیمه کنیم.
وی با اشاره به اینکه در عرصه سلامت به دلایل مختلف نیاز به نوآوری داریم تا بتوان علاوه بر بهبود کیفیت خدمات،فناوری های پزشکی و تجهیزاتی پیشرفته را نیز گسترش داد اظهار داشت: یکی از راهکارهای دستیابی به این مقوله توسعه علوم محض در مراکز دانشگاهی است تا بتوان پژوهشگران را در حوزه های مختلف پرورش داد.
مشاور عالی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در امور زیربنایی و تحول نظام سلامت با اشاره به اینکه تحقیقات، توسعه و راهبری مناسب، امکانات و منابع مالی و آموزش از مهمترین ابعادی است که می تواند در نوآوری موثر واقع شود اظهار داشت: فناوری و نوآوری در حوزه پزشکی در بخش های مختلفی از جمله پیشگیری، درمان ، تولید دارو و تجهیزات پزشکی می تواند موثر باشد.
دکتر دانش جعفری با تاکید بر اینکه بحث در فناوری های پزشکی ضرورت افزایش تولید داروهای ژنریک را افزایش داده است خاطر نشان کرد: با تولید داروهای ژنریک می توان دارو را با قیمت مناسب تر در اختیار عامه مردم قرار داد و در زمان فشارهای خارجی نیز کشور با مشکل مواجه نشود.
وی با اشاره به اینکه تولید داروهای ژنریک از سال 2000 با تولید داروی hiv مورد توجه قرار گرفت اظهار داشت: تا پیش از این بسیاری از بیماران مبتلا به hiv در کشورهای در حال توسعه به داروهای مرتبط دسترسی نداشتند که با تولید آن بیش از شش میلیون و 600 هزار نفر به آن دسترسی پیدا کردند.
مشاور عالی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در امور زیربنایی و تحول نظام سلامت با اشاره به اینکه در حال حاضر 80 درصد از بازار تولید تجهیزات پزشکی پیچیده در دست کشورهای آمریکایی و اروپایی است خاطر نشان کرد: یکی از اقدامات مناسبی که وزارت بهداشت در سال های اخیر به آن وارد شده است مقدمات ساخت دستگاه های پیچیده پزشکی از جمله MRI و سی تی اسکن است که با تولید آن می توان گام موثری در کاهش هزینه ها و اقتصاد مقاومتی برداشت.
گفتنی است: نخستین کنفرانس ملی تحول و نوآوری سازمانی با رویکرد اقتصاد مقاومتی با حضور بیش از 500 نفر از استادان و دانشجویان از سراسر کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد طی روزهای ششم و هفتم بهمن در تالار رازی برگزار شد.
این کنفرانس با همکاری مشترک دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاه اسلامی واحد مشهد در محورهای ارتقای بهره وری با استفاده از ظرفیت ها و مشارکت بخش خصوصی، ارتقای تاب آوری سازمانی از طریق چابک سازی ساختار منابع انسانی، بهبود مستمر فرآیندهای انجام کار، توسعه کار آفرینی در بسترهای آموزشی، توسعه گردشگری و بازاریابی خدمات، جیره بندی در نظام سلامت و صیانت از حقوق شهروندی برگزار شد.