نخستین همایش بینالمللی فرآوردههای حلال۲۲ الی ۲۴ آذرماه سال جاری به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.
به گزارش وب دا، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر اجرایی نخستین همایش بینالمللی فرآوردههای حلال در نشست خبری اظهار داشت: این همایش 22 الی 24 آذر ماه با رویکرد علمی در محورهای شریعت و فرآورده های حلال، اقتصاد فرآورده های حلال و پژوهش، فناوری و فرآورده های حلال برگزار می شود.
دکتر محمد رضا صابری هدف از برگزاری این همایش را ارتقاء سطح علمی در خصوص فرآورده های حلال در کشور و آموزش همگانی در این زمینه عنوان کرد و افزود: علاوه بر اطلاع رسانی ،با توجه به همزمانی برگزاری این همایش با رویداد مهم «مشهد 2017»، تلاش شده تا ارتباط میان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اساتید و دانشجویان مدعو از کشورهای اسلامی فراهم شود.
وی تاکید کرد: در این همایش به بررسی ویژگی و معیار غذای حلال و طیب، اشتراک و افتراق ادیان در معیار حلال، معیار حلیت گوشت و فرآورده های آن، قواعد فقهی مرتبط با فرآورده های حلال، طهارت و نجاست در فرآورده های حلال خواهیم پرداخت.
دبیر اجرایی نخستین همایش بینالمللی فرآوردههای حلال بیان کرد: علاوه بر اینکه مدعوین این همایش دانشجویان، طلاب و پژوهشگران مراکز تحقیقاتی تشکیل میدهند، دانشجویان میتوانند در حاشیه برگزاری این همایش از کارگاههای علمی طراحی شده نیز استفاده کنند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دبیر علمی نخستین همایش بین المللی فرآورده های حلال، نیز در این نشست با انتقاد از نبود عملکرد در زمینه معرفی فرآورده های حلال، گفت: گردش مالی فرآوردههای حلال در جهان سالانه دو هزار میلیارد دلار است؛ اما متاسفانه عمده این هزینه به جیب غیر مسلمانان می رود.
دکتر سید محمود طباطبایی بیان کرد: در جهان امروز ،موضوعاتی با پسوند حلال در حوزه های مختلفی چون غذا، دارو، فرآورده های آرایشی بهداشتی، پوشاک، گردشگری، خدمات حمل و نقل، تفریح و سرگرمی، رسانه، خدمات مالی و بانکی و ورزش مطرح است.
دبیر علمی همایش در ادامه با بیان اینکه ایران در بحث فرآورده های حلال ضعیف عمل کرده است، اظهار کرد: متاسفانه در موضوع فرآورده های حلال به لحاظ علمی و اقتصادی خوب کار نشده است.
حجت الاسلام طباطبایی با اشاره به درآمد بالای کشورها از غذاهای سالم عنوان کرد: گردش مالی فرآورده های حلال در جهان سالانه دو هزار میلیارد دلار است؛ اما متاسفانه عمده این هزینه به جیب غیر مسلمانان می رود.
وی تصریح کرد: ۵۰ هزار پروانه ساخت مواد غذایی در کشور صادر شده است؛ اما متاسفانه بازخورد خوبی در صادرات نداشتیم.
دبیر علمی همایش بیان داشت: اهمیت مساله استفاده از فرآورده های حلال و آثار آن بر زندگی مادی و معنوی مومنان و ابعاد فقهی و دینی آن از یک سو و ضرورت بهره گیری از پژوهش ها و فناوری های نوین در تولید و نظارت فرآورده های حلال از سوی دیگر و نیز توسعه صادرات و واردات محصولات متعدد با بر چسب حلال در حوزه تجارت بین الملل و اقتصاد و همچنین سرمایه قابل توجه در گردش در این حوزه در سطح بین الملل موجب شد تا بر اساس مصوبه کارگروه سلامت و امنیت غذای استان خراسان رضوی، برگزاری همایش بین المللی تحت عنوان فرآورده های حلال در راستای رویداد مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام در دستور کار قرار گیرد.