با حضور صاحبنظران و متخصصان برجسته ملی و بین المللی، نخستین کنگره بین المللی تغذیه از مطالعات پایه تا مداخلات بالینی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پانزدهم شهریور آغاز به کار کرد.
به گزارش ستاد خبری کنگره بین المللی تغذیه، دکتر مصطفی مهرابی بهار رییس کنگره و رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مراسم آغاز به کار این کنگره ضمن ابراز خرسندی از میزبانی این کنگره اظهار داشت: حضور همکاران و متخصصان علم تغذیه در این همایش بزرگ که همراه با ارائه آخرین تحقیقات و یافته های علمی است؛ .نویدبخش افق های روشن برای آینده در راستای بهبود شرایط تغذیه جهان است.
وی خاطر نشان کرد: برگزاری این کنگره فرصت مغتنمی است که با حضور متخصصین مرتبط با علوم تغذیه و سلامتی ، آخرین دستاوردهای موجود در علم غذا طی سه روز به اشتراک گذاشته و با ارائه بحث های علمی در تحکیم ارتباط بین علوم پایه ، تغذیه انسانی ، سلامت و صنایع غذایی گامی برای سلامتی مردم برداشته شود.
دبیر کل کنگره بین المللی تغذیه نیز اظهار داشت: برنامه ریزی برای برگزاری این کنگره بین المللی از سال 2013 با همکاری پروفسور آنجلا ازی آغاز شد و مشهد مقدس برای برگزاری این رویداد علمی انتخاب شد.
دکتر مجید غیور مبرهن خاطر نشان کرد: در این کنگره صاحبنظران و متخصصانی از کشورهایی همچون فرانسه، مالزی، ایتالیا، مصر، سوییس، آمریکا، انگلیس، اتریش، پاکستان، افغانستان و ارمنستان حضور دارند و در مدت زمان برگزاری کنگره تلاش می شود تا به راهکاری ثمر بخش در راستای بهبود شرایط تغذیه دست یابیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزاری سمپوزیوم با رویکرد بررسی مشکلات تغذیه ای در چهار محور از جمله نیکرونیترین ها، بیماری های غیرواگیردار در تغذیه، مشکلات تغذیه ای در ایران و شبکه نت ورکینگ تغذیه در ایران از دیگر برنامه های قابل توجه در این کنگره است.
اجتماع صاحبنظران علم تغذیه جهان در مشهد فرصتی برای بهبود شرایط تغذیه
استاد دانشگاه توفتس آمریکا نیز در این مراسم اظهار داشت: حضور متخصصان برجسته از کشورهای مختلف جهان در مشهد فرصتی مناسب برای ارائه راهکارها در راستای بهبود تغذیه مناطق مختلف دنیا فراهم کرده است.
پرفسور آنجلا ازی با اشاره به اینکه ایده برگزاری این کنگره از حدود سه الی چهار سال پیش شکل گرفت و با توجه به اقدامات انجام شده تلاش می شود نتایج این کنگره سال های سال بتواند مثمر ثمر باشد و باقی بماند.
وی پیشنهاد راه اندازی موسسه بین المللی یونسکو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد را از نکات مهم این کنگره عنوان کرد و اظهار امیدواری کرد که این امر محقق شود.
آنجلا ازی تاکید کرد: برگزاری این کنگره رویدادی مهم در حوزه علم تغذیه به شمار می رود و به طور قطع می تواند نقش مهمی در ایجاد شبکه ای از متخصصان در خاورمیانه و جنوب آفریقا در راستای بهبود شرایط تغذیه داشته باشد.
در صورت تایید سازمان یونسکو ؛مرکز یونسکو در حوزه علوم تغذیه در مشهد راه اندازی می شود
احمد فهمی نماینده یونسکو نیز در این مراسم نیز گزارشی از فعالیت سازمان یونسکو ارائه داد و به شرح مراکز فعال در مناطق مختلف جهان پرداخت.
وی با اشاره به اینکه یونسکو پس از جنگ جهانی دوم با هدف بازگرداندن صلح به جهان شکل گرفت اظهار داشت: این سازمان با حدود 70 سال تجربه در حال حاضر 195 عضو دارد و در حیطه های مختلف از جمله آموزش، فرهنگ و علوم فعالیت می کند.
احمد فهمی با اشاره به اینکه این سازمان بر پایه همکاری های بین المللی در حیطه های مختلف فعالیت می کند اظهار داشت: در حال حاضر 50 مرکز یونسکو در کشورهای مختلف جهان راه اندازی شده است که 4 مرکز آن در ایران دایر شده و در محورهای منابع آب، زمین و .....فعالیت می کند.
وی دلیل اصلی حضور نمایندگان سازمان یونسکو در این کنگره را ایجاد مرکز یونسکو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد و اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد علاقمند راه اندازی مرکز یونسکو بوده و در این راستا مدارک مورد نیاز تکمیل شده و در بازدیدی که ماه اکتبر از این دانشگاه انجام می شود نتیجه نهایی اعلام خواهد شد.
احمد فهمی تصریح کرد: قرار است که مرکز زیر نظر یونسکو و در حیطه های علوم پایه و بهداشت عمومی فعالیت کند.
وی راه اندازی مراکز یونسکو را موثر در پیشبرد اهداف و همچنین پیشرفت جامعه دانست.
مرکز یونسکو در مشهد برنامه های آموزشی را نیز دنبال می کند
دکتر تیجانیویکتیا دیگر نماینده سازمان یونسکو در آسیا هدف از فعالیت این سازمان در قاره آسیا ایجاد همکاری های بین المللی در راستای منافع عموم مردم عنوان کرد و اظهار داشت: پیشرفت اقتصادی به تنهایی مهم نیست و باید در کنار آن به مردم نیز توجه نمود و در این راستا نیز سرمایه گذاری داشت.
وی به برنامه این سازمان در کشورهای آسیایی پرداخت و اظهار داشت: از سال 2015 با همکاری موسسه مرک آفریقا تلاش شده است برنامه های مختلفی در راستای حذف فاصله میان محققان و مردم توسط این سازمان به اجرا در آید و در این راستا فراگیران از سراسر دنیا نیز آموزش داده شدند.
وی با اشاره به برنامه ریزی برای مرکز یونسکو در مشهد گفت: این مرکز با هدف گسترش برنامه های آموزشی در راستای بیو تکنولوژی راه اندازی می شود و در نهایت ارتقاء سلامت جامعه و همچنین پیشبرد منافع اقتصادی فعالیت خواهد کرد.
نماینده سازمان یونسکو در آسیا با اشاره به سخنان دکتر روحانی رییس جمهور ایران اظهار داشت: بر قراری ارتباط جهانی با دنیا در تمام زمینه ها ضروری است و باید دنبال شود.