با حضور اساتید برجسته ملی و بین المللی چالش های تغذیه ایران و جهان در کنگره بین المللی تغذیه در قالب پنل تخصصی تغذیه و سلامت مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش ستاد خبری کنگره بین المللی تغذیه از مطالعات پایه تا مداخلات بالینی، در این پنل تخصصی اساتید برجسته ای همچون انجلا ازی استاد دانشگاه آمریکا، دکتر لوسیانو سوتانتو از اندونزی، دکتر حمید جان از مالزی، دکتر المادفا از دانشگاه وین و دکتر فریدون عزیزی از دانشگاه شهید بهشتی تهران حضور داشتند و تحقیقات خود را در زمینه تغذیه و سلامت انسان بیان داشتند.

انجلا ازی یکی از سخنرانان این پنل با اشاره به نقش آنتی اکسیدان ها در مقابله با رادیکال های آزاد اظهار داشت: در گذشته چنین تصور می شد آنتی آکسیدان ها قادر به درمان انواع بیماری ها بوده و رادیکال های آزاد کاملا مضر هستند اما در سال 2015  بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص شد رادیکال های آزاد هم می توانند مفید باشند.

این استاد دانشگاه آمریکا با اشاره به اینکه ویتامین ای بهترین آنتی اکسیدان شناخته شده به شمار می رود اما در حال حاضر پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که این ویتامین نقش موثری در بهبود سرطان و بیماری قلبی و عروقی ندارد و حتی دوز بالای آن می تواند ریسک خونریزی و سرطان پروستات را افزایش دهد.

دکتر لوسیانو سوتانتو از اندونزی در این پنل به موضوع تامین آب و مایع درمانی در بیماران پس از عمل جراحی و جلوگیری از تهوع و استفراغ پس از عمل پرداخت و اظهار داشت: برای جلوگیری از بروز تهوع در این بیماران باید مایع درمانی را یک روز پس از جراحی قطع کرد و بیماران به تغذیه خوراکی روی آورند.

کمبود ویتامین دی ریسک فشار خون بالا را افزایش می دهد

دکتر حمید جان از مالزی در خصوص ویتامین دی و  راهکارهای تامین آن اظهار داشت: نقش اصلی ویتامین دی تامین تراکم استخوان است و کمبود آن در بدن علاوه بر پوکی استخوان می تواند منجر به بیماری هایی نظیر فشار خون بالا شود.

وی با بیان اینکه منبع اصلی دریافت ویتامین دی نور خورشید است خاطر نشان کرد: فاکتورهای مختلفی نظیر زمان قرار گیری در برابر نور خورشید، فصل سال، میزان رطوبت، پوشش، شغل و سبک زندگی افراد در دریافت این ویتامین دخیل هستند.

دکتر حمید جان  اظهار داشت ،در تحقیقی به منظور جبران کمبود ویتامین دی افراد به سه گروه تقسیم بندی شده و در یک گروه افراد 20 دقیقه(بین ساعات 10 تا 11 صبح) برای دوبار در هفته در برابر نور خورشید قرار گرفتند، در گروه دیگر مکمل ویتامین دی به صورت یکبار در هفته تجویز شد و در گروه سوم دارو نما تجویز گردید.

وی گفت: بر اساس نتایج این تحقیق نور خورشید و مکمل، ویتامین دی را به یک اندازه در افراد افزایش دادند.

چاقی در دوران کودکی ریسک بیماری های قلبی را افزایش می دهد

پروفسور عزیزی استاد دانشگاه شهید بهشتی نیز در این پنل تخصصی در خصوص چاقی در دوران کودکی سخنرانی نمود و گفت: چاقی دوران کودکی ریسک بیماری های قلبی و مقاومت به انسولین را افزایش می دهد.

این استاد دانشگاه شهید بهشتی به زمینه های محیطی چاقی در دوران کودکی اشاره کرد و اظهار داشت: سوء تغذیه، پرخوری، دیابت در زمان بارداری مادر، استعمال سیگار در دوران بارداری مادر، چاقی در دوران نوزادی در بروز چاقی در دوران کودکی موثر هستند و از آنجایی که بسیاری از داروهای درمان چاقی در کودکی قابل استفاده نیست و حتی در بزرگسالان موثر نمی  باشد، پیشگیری از بروز چاقی و اجتناب از فاکتورهای خطر آن را مهمترین راهکار در این زمینه دانست.

وی به ارائه برنامه هایی در این زمینه پرداخت و گفت: کاهش مصرف غذاهای ناسالم در کودکان و نوجوانان و جایگزینی با غذای سالم، فراهم سازی محیط سالم برای فعالیت فیزیکی کودکان و در نظر گرفتن مالیات برای شرکت های تولید کننده غذاهای آماده و مضر از جمله راهکارها به شمار می رود.

چاقی در دوران کودکی علاوه بر بروز بیماری های قلبی و عروقی، ریسک ابتلا به کبد چرب و چاقی در دوران بزرگسالی را افزایش می دهد و بهترین زمان مداخله برای جلوگیری از این آسیب ها دوران قبل و بارداری و اوایل کودکی است.

خاصیت ضد سرطانی مواد موثره زردچوبه و گردو

دکتر موسوی موحدی استاد دانشگاه نیز در این پنل تخصصی به خواص آنتی اکسیدانی کورکومین ماده موثره زردچوبه و پروتئین های گردو اشاره کرد و گفت: پروتئین های گردو قادر به مهار  فعالیت رده سلولی سرطان پستان و روده گشته و موجب کاهش قند خون ناشتا (در مدل های آزمایشگاهی) شده است.

وی افزود: از سوی دیگر کورکومین دارای خواص متعدد ضد آلزایمر، ضد سرطان و ضد التهاب است.

وی گفت: نتایج مطالعات 50 ساله نشان می دهد دیابت تیپ دو بر خلاف باورهای سنتی تنها مربوط به افزایش قند خون نیست و عوامل استرس زا نیز در بروز آن دخیل هستند.

دکتر المادفا از دانشگاه وین نیز در این پنل به تفاوت های ویتامین دی 2 و دی 3 اشاره کرد و گفت: هر دو این ویتامین ها به صورت همسان جذب بدن می شوند اما سطح ویتامین دی سه بیشتر افزایش یافته و مدت طولانی تری بالا می ماند.

وی با تاکید بر اینکه میزان کافی ویتامین دی ریسک بیماری های قلبی و عروقی و سرطان را کاهش می دهد اظهار داشت : در عین حال مقادیر بالای آن می تواند موجب افزایش ریسک این بیماری شود.

برگزاری پنل تخصصی "تغذیه و سرطان" نیز از دیگر نشست های کنگره بین المللی تغذیه بود که با حضور صاحبنظران و متخصصان برگزار شد. 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image