دکتر شرد گُر استاد دانشگاه هند با اشاره به نقش آمار در تعیین نوع تغذیه و آثار آن گفت: تمامی نیازها و کمبودهای تغذیه ای بدن انسان و میزان مکمل هایی که می تواند به رفع این کمبودها کمک کند، به مدد علم آمار قابل تشخیص است.
استاد دانشگاه هند در گفتگو با ستاد خبری نخستین کنگره بین المللی تغذیه ، بر ارتباط علم آمار با تمامی علوم و از جمله علم تغذیه تاکید کرد و گفت: هر جا که عدم قطعیت و ابهام در کمیت یا کیفیت یک عامل وجود داشته باشد با کمک علم آمار می توانیم این ابهام را برطرف کنیم.
دکتر شرد گر در خصوص چگونگی کاربرد آمار در علم تغذیه گفت: زمانیکه دو نفر رژیمی یکسان را دریافت می کنند اما اثرات متفاوتی را در آنها مشاهده می کنیم و یا زمانی که می خواهیم یک اثر خاص را از یک رژیم غذایی مشخص بگیریم، میتوانیم از علم آمار کمک بگیریم.
وی افزود: از طریق علم آمار متخصصین تغذیه متوجه می شوند که غذاهای مختلف چه اثرات و رژیم های متفاوتی دارد و حساسیت های مربوط به هر غذا چه می باشد که این امر در نهایت به تعیین یک رژیم غذایی مناسب و هماهنگ با شرایط بدنی فرد منجر خواهد شد.
استاد دانشگاه هند به نقش علم آمار در تعیین میزان کمبود ها و نیازهای بدن به مکمل های غذایی اشاره کرد و گفت: وقتی گفته می شود بدن یک فرد به پروتئین، ویتامین یا آهن بیشتری نیاز دارد تعیین میزان این نیاز و مدت زمان دریافت مکمل های مربوط به آن از طریق علم آمار امکانپذیر است، همچنین زمانیکه فرد برای ورزش کردن به باشگاه می رود مربی او رژیم غذایی با میزانی خاص را به او توصیه میکند که این هم به پشتوانه علم آمار انجام می شود.
وی با اشاره به برگزاری نخستین کنگره بین المللی تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این کنگره تلاش خواهیم کرد تا با گردآوری دیتاهای مختلف و تحلیل آن از طریق علم آمار، اثرات کلینیکی و بالینی رژیم های غذایی را در افراد مختلف بررسی کنیم.