مدیر کل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ، فراهم آوری منابع مناسب و غذای سالم یکی از استراتژی های مهم وزارت بهداشت به شمار می رود اظهار داشت: بر اساس برنامه این وزارت خانه، پیشگیری و کنترل سوء تغذیه تا سال 2025 در ایران دنبال می شود.

به گزارش ستاد خبری کنگره بین المللی تغذیه،  دکتر زهرا عبداللهی ، افزایش مصرف میوه و سبزی، کاهش مصرف نمک و چربی، دستیابی به غذای مناسب و سالم، کاهش فاکتورهای  خطر ساز زیست محیطی و کشاورزی، برچسب گذاری مواد غذایی و نظارت بر اماکن عمومی از جمله برنامه ها در راستای دستیابی به هدف تعیین شده تا سال 2025 برشمرد.

وی با بیان اینکه سیاست های مختلفی در راستای کنترل و بهبود وضعیت تغذیه ای در ایران تبیین شده است و در این راستا کمیته های مختلفی زیر نظر رییس جمهور و وزیر بهداشت تشکیل شده است اظهار داشت: در استراتژی تغذیه ای ایران پیشگیری و کنترل تولد نوزاد با وزن کم، کاهش مصرف نمک و چربی، بهبود وضعیت تغذیه ای و افزایش مصرف میوه و سبزی حداقل 5 واحد در روز دنبال می شود.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به وضعیت سوء تغذیه در ایران اشاره کرد و گفت: بر اساس بررسی های انجام شده  وضعیت تولد نوزادان با وزن کمتر از دو کیلو و 500 گرم و سوء تغذیه در ایران کاهش یافته است.

دکتر عبداللهی افزود: در سال های 2011 و 2012 میزان آنمی در ایران بالا بود و با اقدامات انجام شده در حال حاضر شاهد بهبود این وضعیت هستیم.

وی گفت: اجرای برنامه پیشگیری و کنترل از کمبود ید  از دیگر برنامه هایی بود که در ایران به اجرا در آمده است  این کشور یکی از کشورهای پیشرو در این زمینه به شمار می رود.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به اجرای برنامه ملی تغذیه در ایران اشاره کرد و اظهار داشت: در این راستا کشور ایران به موفقیت های خوبی در کمبود وزن کودکان زیر 5 سال، کاهش کمبود روی، تولد نوزادان با وزن کم و کاهش کمبود ید دست یافته است.

دکتر عبداللهی با تاکید بر اینکه اگر چه موفقیت های خوبی در حوزه بهبود وضعیت سوء تغذیه در کشور ایجاد شده است اما  هنوز با چالش هایی در حوزه تغذیه در ایران روبرو هستیم.

وی کمبود روی در کودکان زیر  دو سال، کمبود ویتامین A در خانم های باردار، کمبود ویتامین دی، افزایش چاقی در دوران کودکی را از جمله مشکلات تغذیه ای در کشور برشمرد.

دکتر عبداللهی تصریح کرد: در حال حاضر 60 درصد گروه سنی بالغین در کشور چاق و یا دچار اضافه وزن هستند و در برخی از استان ها این میزان به 70 درصد می رسد.

وی افزود: کلسترول بالا، دیابت و فشار خون بالا از دیگر مشکلات ناشی از تغذیه ناسالم در کشور به شمار می رود  که با توجه به تغییر در سبک زندگی گسترش این بیماری ها در کشور در حال افزایش است.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: با وجود تمام پیشرفت ها هنوز ایران با چالش های مهمی در حوزه تغذیه روبروست و باید در این زمینه تصمیم های جدی اتخاذ شود و برنامه های رفع کمبود زیر مغذی ها و همچنین کاهش مصرف نمک و شکر و بهبود سوء تغذیه بازبینی شود.

 

 

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image